DOLAR 32,3812 % -0.32
EURO 34,7745 % -0.12
GRAM ALTIN 2.411,83 % -0,45
ÇEYREK A. 3.943,35 % -0,45
BITCOIN 57.594,37 -3.646
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

“SELEP’de TORSAB ENGELİ ORTADAN KALKTI”

Son Güncelleme :

19 Nisan 2021 - 10:51

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Süleymanpaşa ilçesinde 11 bin kişiye iş imkanı sağlayacak Süleymanpaşa Ekolojik Lojistik Endüstri Bölgesi (SELEP) projesi için ilk adımların atılmaya başlayacağını söyledi. Başkan Yüksel, SELEP projesinin önündeki tek engel olan TORSAB mahkemelerinin sonuçlandığını ifade etti.

Süleymanapaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in en önemli seçim vaatlerinden olan 11 bin kişiye istihdam sağlayacak SELEP projesi özellikle sosyal medyada geçtiğimiz günlerde tartışma konusu olmuştu.

Öğretmen Mediha-Mehmet Tetikol Ortaokulu bahçesinde Süleymanpaşa Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan çok amaçlı spor sahasının açılışı gerçekleştildi. Açılış sonrası Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Süleymanpaşa Ekolojik Lojistik Endüstri Bölgesi (SELEP) projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

“ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE TOPLANTI YAPARAK DEĞERLENDİRECEĞİZ”

SELEP Konusunda çalışmaları hızlandırdıklarını belirten Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel; “SELEB ile ilgili çok ciddi bir hazırlık sürecine girmiştik. Hangi arazilerde yapılabilir? Nasıl yapılması lazım? Hangi koşullarda yapılması lazım? Bizim yeraltı suyumuzu kullanmasın. Havamızı kirletmesin. Enerjisini kendisi üretsin. Bu gibi, sistemle ilgili birçok altyapısını bitirmiştik. Bizim burada buna başlayabilmemiz için şöyle bir şey vardı: Eğer bir ilçede organize sanayi bölgesi varsa İkincisinin kurulması ile ilgili izin verilmiyordu. TORSAB’ın mahkeme süreci devam ettiğinden dolayı bizdeki süreçte de kurulum izinlerini alamamıştık. Şimdi TORSAB ile ilgili mahkemeler sonuçlandığı için biz de SELEB ile ilgili ilk işlemlere başlayabiliyoruz. Biz önümüzdeki günlerde Büyükşehir Belediye Başkanımız, valimiz ve kaymakamımız ile birlikte biz bir toplantı yapacağız.” diye konuştu.

“BU İŞTE SİYASET GÖZETMEKSİZİN ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ”

SELEP projesinin çevre dostu olacağını aktaran Başkan Yüksel; “Nasıl başlayacağımız ile ilgili değerlendirme yapıp, ondan sonra da hem basınımızla hem vatandaşlarımızla ne şekilde bir ekolojik lojistik endüstri bölgesi olacağını, nerelerde yapılabileceğini, alternatif arazilerinin ne olduğunu, tarım arazilerine çok fazla dokunmadan nerelerde yapabileceğimizi, her şeyi tek tek anlatıp, ondan sonra yola bismillah diyeceğiz. Bu konuyla ilgili de biz çok fazla vakit kaybetmeyeceğiz. Öyle gözüküyor. Trakya Kalkınma Ajansı genel sekreterimize de buradan teşekkür ediyorum. Bir senedir ekolojik lojistik endüstri bölgesinin kurulabilmesi için alt yapının tamamını hazırladık. Yani sadece ilçe belediyesi Büyükşehir, Vali, kaymakam, hep birlikte oturup bir değerlendirme toplantısı yapacağız. Daha önce de söylemiştim bu işte siyaset gözetmeksizin çalışmak zorundayız. Çünkü çok fazla işsizimiz var. Onlara iş imkanı sağlanması noktasında herkes taşın altına elini koyuyor. Şu ana kadar hep böyleydi. Biz önümüzdeki hafta itibari ile bir ön toplantı yapıp ondan sonra hem basınla, hem vatandaşlarımızla ve STK’larımızla birlikte TORSAB ile yaşanan sorunların tekrar yaşanmaması için her şeyi istişare ile götürüp ondan sonra işimize bakacağız. Ekolojik Lojistik Endüstri Bölgesi’nde faaliyet gösterecek fabrikalarda baca olmayacağından dolayı gaz salınımı olmayacak, yeraltı suyu kullanılmayacak, evsel atık dışında bir atık olmayacak. En önemlisi de kullanacağı enerjiyi de kendisi üretecek.” diyerek sözlerini tamamladı.

Çok amaçlı saha açılışına Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in yanı sıra; Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Atilla, AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin, Tekirdağ Spor Kulübü Başkanı Mülahim Kuru, Okul Müdürü Yusuf Çetin, 100. Yıl Muhtarı Recep Tezel, veliler ve öğrenciler.  Habertrak/Serhat Yeşilipek