DOLAR 32,5097 % 0.36
EURO 34,7517 % 0.39
GRAM ALTIN 2.403,56 % 0,98
ÇEYREK A. 3.929,81 % 0,98
BITCOIN 57.233,89 -4.786
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 15°

“Şiarımız Mustafa Kemal Atatürk ve ilkeleridir”

Son Güncelleme :

23 Eylül 2020 - 16:31

CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın, Canan Kaftancıoğlu’nun söylemleri üzerinden başlayan  Mustafa Kemal Atatürk polemiklerine yanıt verdi.

CHP İl Başkanı Şener Saygın, CHP’nin tüzüğünün belli olduğunu belirterek; “Bizim partimizin tüzüğü bellidir. Ülkemizde o kadar çok Atatürk düşmanlığı yapılırken, Mustafa Kemal Atatürk’e çok şeyler söyleyen insanlar ortada dolaşırken Canan Hanıma bu kadar yüklenilmesini ben doğru bulmuyorum. Bizim parti tüzüğümüz açıktır.” diye konuştu.

“BUNU ÇOK UZATMAMAK GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

Mustafa Kemal Atatürk tartışmalarının uzatıldığını söyleyen Saygın; “Bence hiç gerek yoktu konuyu uzatmaya. Canan Kaftancıoğlu, cesur, değerlere saygılı bir kadın il başkanımız. Kendisi hemen düzeltebilirdi. Düzeltme ihtiyacı duydu ve yaptı. Bunu çok uzatmamak gerektiğini düşünüyorum. Çünkü ülkemizde o kadar çok Atatürk düşmanlığı yapılırken, Atatürk’e çok şeyler söyleyen insanlar ortada dolaşırken Canan Hanım’a bu kadar yüklenilmesini ben doğru bulmuyorum. Bizim parti tüzüğümüz açıktır. Madde 1:)Cumhuriyet Halk Partisi; Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin ve Kuvayı Milliye’nin devamı olarak 9 Eylül 1923 tarihinde kabul edilen ‘Parti Tüzüğü’ ile kurulmuştur. (2) Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucusu, ilk Genel Başkanı ve değişmez önderi Mustafa Kemal Atatürk’tür. (3) Cumhuriyet Halk Partisi, programındaki anlamlarıyla Atatürkçülüğün ‘Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Devletçilik, Laiklik, Devrimcilik’ ilkelerine bağlıdır. Yani bizim partimizin kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk ile başlıyor. Bunun polemik konusu yapılmasını dahi arzu etmeyiz. Bizim şiarımız Mustafa Kemal Atatürk ve ilkeleridir.” ifadelerini kullandı.

Habertrak/Serhat Yeşilipek