DOLAR 32,3665 % -0.37
EURO 34,7560 % -0.2
GRAM ALTIN 2.395,65 % -1,12
ÇEYREK A. 3.916,89 % -1,12
BITCOIN 59.041,11 3.543
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

Sıfırdan başladılar çevreci oldular

Son Güncelleme :

30 Mayıs 2019 - 16:51

 

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde başlatılan Sıfır Atık Projesi’ne büyük destek veren Tekirdağ Süleymanpaşa İlkokulu Süleymanpaşa Belediyesi tarafından ödüllendirildi.

500 kilogram elektronik atık toplayan Süleymanpaşa İlkokulu öğrencilerini tebrik eden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Kullanmadığımız bilgisayar ve cep telefonlarınızın içerisinde doğayı kirleten ağır metaller var. O 500 kilogram elektronik eşyaları buraya getirerek, siz doğanın kirlenmesini önlediniz. Yani siz, bizim yaşımıza geldiğinizde daha sağlıklı bir ülkede, daha sağlıklı bir şehirde yaşayacaksınız” dedi.

ÖĞRENCİLERE KARNE ŞENLİĞİ

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, öğrencilere “Karne gününde güzel karne şenliği istiyor musunuz?” diye seslenerek başladığı konuşmasında, “Oyun stantları kurulsun, palyaçolar gelsin.  Burada bir gün boyunca oyun oynansın” diyerek çocuklara karne şenliği müjdesi de verdi. Başkan Yüksel, “Karne haftası bu organizasyonu yapıyoruz. Sürprizlerle dolu bir gün geçireceksiniz. İnşallah fırsat bulursam bende gelmeye çalışacağım. Bunu ne için yapalım diyorum? Çünkü siz çok önemli bir şey başardınız çocuklar. Ne başardınız? Hani o evde kullanmadığımız bilgisayarlar ve cep telefonları var ya onların içerisinde doğayı kirleten ağır metaller var. O 500 kilogram topladığınız o elektronik eşyaları buraya getirerek, siz doğanın kirlenmesini önlediniz. Yani siz bizim yaşımıza geldiğinizde daha sağlıklı bir ülkede, daha sağlıklı bir şehirde yaşayacaksınız” ifadelerini kaydetti.

GERİ DÖNÜŞÜM ALIŞKANLIĞI KAZANDIRILDI

Kullanım değeri kalmayan, kullanılmaz durumda olan, hasar gören, elektrikli ve elektronik cihaz ve aletlerin geri dönüşümü için yapılan kampanya kapsamında Süleymanpaşa İlkokulu 500 kilogram atık topladı. Tekirdağ’da en çok atık toplayan okul olma özelliği taşıyan okulun Müdürü Hüseyin Mutlu, daha sürdürebilir bir gelecek için öğrencilerin sorumluluk sahibi ve çevre okuryazarı bireyler olarak yetiştirilmesini hedeflediklerini kaydetti. Mutlu, “Bu hedef doğrultusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilen Bilişim Sanayicileri Derneği kuruluşu her yıl anlaşmalı olduğu belediye sınırları içerisinde bulunan okullara yönelik ‘öğrenciler atık elektrikli elektronik eşyalar topluyor’ kampanyası düzenlemektedir. Bu kampanya ile bir yandan öğrencilerde çevre bilincinin ve geri dönüşümün hayatın her alanında uygulanabilir bir alışkanlık haline getirilmesi, diğer yandan öğrenciler ve öğretmenler aracılığıyla hane halkının bilinç düzeylerine ve geri dönüşüm alışkanlıklarına pozitif yönde etki edilmesi amaçlanmaktadır. Biz de Süleymanpaşa ailesi olarak, bu kampanyaya katıldık.” şeklinde konuştu.

“OKULUMUZ BİRÇOK ALANDA ÖNCÜ”

Okullarının başarılarının geçmiş yıllardan bu yana geldiğine değinerek, “Okulumuz 1924 yılında kurulan ilk Türk okulu olup, tarihinde ülke çapında birçok başarıları bulunmaktadır. Okulumuz temiz okul, sağlıklı okul için gerekli ‘Beyaz Bayrak’ sahibidir. Okulumuz ‘Beslenme Dostu Okul’ sertifikasına sahiptir. Geleneksel Çocuk Oyunları: beş dalda ilçe birinciliği, iki dalda ilçe ikinciliği, bir dalda ilçe üçüncülüğü, üç dalda il birinciliği, iki dalda il ikinciliği. Öğrencimiz Emir Talha Arda ‘kata’ kategorisinde karate il birincisi olmuştur. Öğretmenler Günü ile ilgili resim yarışmasında Kerem Emre Hacim öğrencimiz il üçüncülüğü almıştır. Okul sporları il genelinde yüzme müsabakalarında; minik kızlarda il birinciliği minik erkeklerde il ikinciliği. Kumbağ İlkokulu’ndaki fakir öğrencilere kırtasiye yardımı yapıldı. Kıyafet yardımı yapıldı. Okulun tabelaları yenilendi. Okul Öğrenci Meclisi’nin okulda yaptığı kampanya ile ‘Hayvan Barınağında’ ki hayvanlara mama yardımı yapıldı. Okul Aile Birliği veliler arasında toplanan bağışlarla kimsesiz çocuklara giyim yardımı yapıldı. Okul Aile Birliği öncülüğünde gerçekleştirilen proje kapsamında Tekirdağspor’a destek veren Tekirdağ’da ki ilk okul oldu. Okul Aile Birliği ve bir grup öğretmen ile huzurevi ziyareti yapılarak, yaşlılarımıza çeşitli hediyeler verilmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili resim yarışmasında öğrencimiz Yağmur Çalışkan ilçe birincisi olmuştur. 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası ile ilgili resim yarışmasında öğrencimiz Poyraz Yörük ilçe ikincisi olmuştur. T.B.M.M Başkanı’na öğrencimiz Elif Karabacak’ın resmi seçilmiştir. Engelsiz Yaşam Derneği’ne bir kamyonet mavi kapak toplanıp, teslim edilmiştir. Halk oyunları il ikinciliğimiz mevcuttur. TEMA ile birlikte ağaç dikme etkinlikleri yapılmıştır.” diye konuştu.

Habertrak/Özlem İnan