DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.877,80 5.492
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Siyah çelenkli tepki

Son Güncelleme :

31 Ekim 2017 - 15:17

CHP Parti Sözcü Bülent Tezcan ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan için ‘Faşist ve diktatör’ sözlerine AK Parti’den tepki geldi. Belediye hizmet binasının önüne siyah çelenk koyan AK Partililer ‘Asıl diktatör sensin Eşkinat’ diye slogan attı.

FAŞİST VE DİKTATÖR TARTIŞMASI

Önceki gün Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan için söylediği ‘Faşist, diktatör’ ifadeleri nedeniyle soruşturma açılmasına tepki göstermek amacıyla Tekirdağ’a gelen CHP Parti Sözcü Bülent Tezcan, “Tekirdağ meydanında ben söylüyorum, Recep Tayyip Erdoğan faşist diktatördür. Hem de onların anladığı dilden söylüyorum; şeddelisidir, şeddelisi. Diktatörün şeddelisidir hem de” demişti.

İKİNCİ KEZ SORUŞTURMA AÇILDI

Bu sözlerin üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatları Tezcan hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Ankara Cumhuriyet Savcılığı da görevsizlik vererek dosyayı Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı’na gönderdi. Daha öncede Eşkinat hakkında soruşturma açılmış, Eşkinat mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı.

SİYAH ÇELENK KOYDULAR

AK Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel ve 11 ilçe başkanları ile birlikte sahilde bulunan belediye hizmet binası önüne gelerek siyah çelenk bıraktılar.

SOKAĞA DÖKME ÇABASI VARDIR

Belediye önünde bir basın açıklaması yapan İl Başkanı Yüksel, “Şehrimiz bir haftadır ulusal basında kin nefret ve öfke söylemleri ile olumsuz bir şekilde anılır oldu. Eşkinat’ın mesnetsiz çıkışının ardında belediye yönetimindeki basiretsizliğinin ve başarısızlığının örtülmesi vardır. Bülent Tezcan’ın çıkışında ise popüler olma sevdası ülkede gündem yaratma hevesi ve Recep Tayyip Erdoğan sevdalılarını tahrik ederek sokağa dökme çabası vardır” dedi.

Hakaretlerin ardında CHP’li belediyeleri AK Parti’ye kaptırma korkusunun olduğunu ifade eden Yüksel, “Bu necip millet gezi olaylarında ve 15 Temmuz akşamında ne zaman sokağa çıkıp çıkmayacağını çok iyi bildiğini göstermiştir. Bunu bir türlü anlayamadılar. Tekirdağ’da beceriksiz belediye başkanları sayesinde kaybedilen oyların ve itibarlarının bu açıklamalarla CHP teşkilatları tarafından da net olarak görüldüğü ortadadır. Bu durum için kendilerince tedbir almazsalar Tekirdağ’daki tüm CHP’li belediyeleri kaybederek AK Parti’ye kaptıracaklarının farkındalar. Vatandaş nezdinde olduğu gibi, kendi teşkilatlarında da itibar kaybeden CHP, bugün Cumhurbaşkanımıza saldırma suretiyle kendine yeni bir çıkış yolu bulduğunu zannetmektedir” diye konuştu.

Konuşmasını CHP’ye yüklenerek sürdüren Yüksel, “AK Parti İl Başkanlığı olarak biliyoruz ki bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde bu mesnetsiz saldırılar mutlaka karşılığını bulacak bu saldırılarda bulunanlar hem milletin sinesinde hem de kamu vicdanında cezalarını çekeceklerdir. Ama en büyük ceza sandıkta milletimiz tarafından verilecek olan cezadır. Önce Allah’a sonra milletimize havale ettiğimiz bu çirkin yakıştırmaların sahiplerine son olarak şunu söylemek istiyoruz; Faşist diktatör yakıştırması Kılıçdaroğlu’nun CHP’sinin etiketidir. Bu etiketi ne Eşkinat, ne de Tezcan’ın hakaretleri ile Kılıçdaroğlu’nun CHP’sinden söküp Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a yapıştıramazsınız” dedi Habertrak/Ferhat Akgün-Canlı