DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.974,26 0.46
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Siyaseti buluşturan iftar

Son Güncelleme :

04 Haziran 2018 - 11:48

Tekirdağ Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Sami Kayın tarafından iftar programı düzenlendi. İftar sadece esnafların değil siyasilerin de buluşma noktası oldu.

Turizm Otelcilik Uygulama Oteli’nin bahçesinde Tekirdağ Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Sami Kayın tarafından verilen iftarda esnaflar bir araya geldi Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Tekirdağ milletvekili adayı Mustafa Şentop, Ak Parti Tekirdağ milletvekili Ayşe Doğan, Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Ak Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Hüseyin Uzunlar, CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı İlker Yağcıoğlu, MHP Tekirdağ İl Başkanı İlker Yücel, MHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı Fatih İşcan, CHP Tekirdağ milletvekili adayı İlhami Özcan Aygun, MHP Tekirdağ milletvekili adayı Koray Önsel, İYİ Parti Tekirdağ milletvekili adayı Enez Kaplan iftara katılan siyasiler arasında yer aldı.

İftarda, kürsüye çıkan partilerin milletvekili adayları seçim beyannamelerinde esnaflar için yer alan vaatlerden bahsettiler.

“ODALARIMIZA, BİZLERE SAHİP ÇIKIN”

İftarda kürsüye çıkan Tekirdağ Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Sami Kayın, siyasetçilere ‘Odalara destek’ çağrısında bulundu. Kayın: “Biz odalar olarak çok güçlü bir teşkilatız. Odalar da seçimlerde gereğini yaparlar. Milletvekillerinden il ve ilçe başkanlarından odalara farklı gözle bakmasını istiyorum. Bu esnaf teşkilatı ekmeğini zor şartlarda kazanan, tüm üyelerimize iyi şartlarda hizmet etmeye çalışan, herkesin derdine derman olmaya çalışan, bu güne kadar kimseyi kapısından kovmayan insanlardır. Bu nedenle siyasetçilerden odalarımıza destek olmasını bekliyorum. Odalarımıza, bizlere sahip çıkın. Bizler esnafımız için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Sizlerden de her şeyi bekliyoruz bundan sonra. Tekirdağ’ın 7 tane milletvekili olacak onların da aynı masada oturarak Çorlu, Çerkezköy, Saray, Süleymanpaşa için Tekirdağ’ın sorunları için ellerinden ne geliyorsa yapmalarını istiyorum. Bizler de 3 ayda bir 2 ayda bir vekillerimizle oturup ne eksiğimiz varsa konuşacağız. İktidar partisiyle muhalefetiyle birlikte olarak Tekirdağ için bir şeyler yapmak zorundayız.”dedi.

 “SSK’SINI VE VERGİSİNİ ÖDEYEN TÜM ESNAFIMIZA 1 YIL 0 FAİZLİ KREDİ”

Kayın’dan sonra konuşan CHP Tekirdağ milletvekili 2. Sıra adayı İlhami Özcan Aygun, partilerinin esnaflara üretimi ve istihdamı artırmak adına 0 faizli kredi vereceğinden bahsetti. Aygun: “Böyle güzel bir gecede bizleri bir araya toplayan Sami Başkan ve ekibine teşekkür ediyorum. Sevgili başkanımız 7 yıldan beri bu organizasyonu yapıyor. Siyaset yapmak istemiyorum. Burası yemek masası. Burası mübarek günlerin en yükseğe çıktığı günlerden bir tanesi. Siyaset meydanı arenada. Sadece şunu belirtmek isterim ki esnaf kardeşlerimizle bir aradayken, esnaflarımız için Cumhuriyet Halk Partisi’nin ne yaptığını sizlerle paylaşmak istiyorum. Cumartesi günü seçim beyannamemizi açıkladık. Genel başkanımız esnaflarımıza diyor ki: ‘SSK’sını ve vergisini ödeyen tüm esnafımıza 1 yıl 0 faizli kredi vereceğiz.’ Niçin vereceğiz? Üretimi artırmak için vereceğiz. İstihdamı artırmak için vereceğiz.” Diye konuştu.

ESNAFLAR GELECEĞE EMİN ADIMLARLA YÜRÜYECEK

MHP Tekirdağ milletvekili adayı Koray Önsel de beyannamelerinde esnafa sundukları  “ Malum 24 Haziran 2018’de yapılacak erken seçim süreci var. Tabii bizler de bu seçim sürecinde en fazla yüklendiğimiz esnaf kardeşlerimiz. Esnaf kardeşlerimize ziyaretlerde bulunarak dertlerini dinleyip, notlarımızı alarak gelecek dönemler adına kendilerinin şartlarının iyileştirilmesi, bundan sonraki süreçlerde istedikleri bir şeyler varsa sürekli yanlarında olacağımızın teminatını vererek ve 33 yaşında inşaat mühendisi ve aynı zamanda esnaf bir kardeşiniz olarak inşallah Tekirdağlı hemşerilerimizi en güzel şekilde temsil edeceğiz. Sizlere layık olacağız ve sizleri mahcup etmeyeceğiz. Sayın Genel Başkanımız seçim beyannamesinde yaptığı açıklamasında Kredi ve faiz sarmalına bulaşmış tüm kardeşlerimizin prim ve vergi yüklerinin hafifletilmesi konusunda vaatlerde bulunmuştur. Diğer siyasi partilerde bulunmayan sadece MHP’de bulunan özellikle esnafımızın kanayan yarası AVM’lerin, zincir marketlerin ve belediyeyle ilgili çok ciddi tedbir alınarak esnaflarımızın daha huzurlu daha sağlıklı ve geleceğe emin adımlarla yürütecek bir ortam yaratılacak inşallah.” İfadelerini kullandı.

24 HAZİRAN TÜRKİYE İÇİN BİR BAYRAM OLACAK

İftarda kürüyse en son çıkan T.B.M.M Anayasa Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Tekirdağ milletvekili adayı Mustafa Şentop ise yaklaşan seçimlere vurgu yaptı. 24 Haziran’ın Türkiye için bir bayram olacağını ifade eden Şentop: “Milletimizin heyecanla beklediği Türkiye vakti yaklaşıyor. İnşallah 24 Haziran’da demokrasinin ve milletimizin şahlanışının bayramını hep beraber yaşayacağız. Bu seçimle ilgili bir hususu ifade edeceğim. 16 Nisan’da bir anayasa değişikliği yapıldı. Biz anayasa değişikliğini yaptığımızda resmen bir değişiklik oldu kağıt üzerinde. Bunun uygulaması 24 Haziran seçimleriyle gerçekleşecek. Zira eski sisteme göre seçilmiş bir Cumhurbaşkanının, bir meclisin yeni sistemdeki statü ve yetkileri kullanmasını doğru bulmadık. Bu yüzden yeni sisteme göre seçimin doğru olduğunu düşündük. Bu nedenle 24 Haziran benzeri olmayan ve yeni hükümet sisteminin belli olacağı bir seçim olacak. Bu seçimlerin hayırlı olmasını temenni ediyorum.” Diyerek sözlerini noktaladı.

Habertrak/Hülya Ural