DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.350,00 1.103
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

“Siyasi polemiklerle oyalanmamalıyız”

Son Güncelleme :

29 Şubat 2020 - 13:24

Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ İl Başkanı İlker Yücel, Suriye’nin İdlib bölgesinde yaşanan hain saldırı ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

“Bundan sonra hiçbir bahanenin, hiçbir sözün itibarı, iradesi ve inandırıcılığı kalmamış, bütün ezberler bitmiş ve tükenmiştir.” İfadelerini kaydeden Yücel, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti 27 Şubat 2020’de İdlib kırsalında, katil Esad unsurlarıyla zalim işbirlikçileri tarafından alenen ve alçak bir hava saldırısına maruz kalmıştır. Allah korkusu taşımayan, insan sevgisi tanımayan caniler Regaib Kandilimizi kana bulamışlardır. İdlib’de vuku bulan hunhar saldırıda 33 kahramanımız şehit olmuş, 32 kahramanımız da yaralanmıştır. Elbette acımız çok büyüktür. Bundan sonra hiçbir bahanenin, hiçbir sözün itibarı, iradesi ve inandırıcılığı kalmamış, bütün ezberler bitmiş ve tükenmiştir.” Diye konuştu.

“KUŞKUSUZ DÜN HAKLIYDIK, BUGÜN DE HAKLIYIZ”

Yücel, bu hassas ve nazik dönemde, siyasi polemiklerle oyalanmamak gerektiğine dikkat çekerek “Üzerinde yaşadığımız coğrafyada bir asır önce neler yaşandıysa, hangi karanlık senaryolar tedavüle alındıysa, hangi oyunlar sahnelenmişse şimdilerde bir benzerine, hatta daha karmaşığına hem müşahit hem de muhatap oluyoruz. Kuşkusuz dün haklıydık, bugün de haklıyız. Türk milleti İdlib ve Libya’da muzaffer tarihinin, milli bekasının, meşru savunma haysiyetinin onur mücadelesini yapmaktadır. Bu mücadelenin mebde ve menşei imanlı millet ruhudur. Aklen, ahlaken, hukuken, vicdanen ve tarihen Türk devletinin duruşu Hak’tan yanadır ve doğrudur. Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye Cumhuriyeti’nin her türlü askeri müdahale hakkını ve mücadele kararını haklı ve meşru görmektedir. Düşman görüldüğü yerde ezilmelidir. Türkiye şehitlerini sahip çıkarak dökülen kanları yerde bırakmayacaktır. Bugünkü oldukça hassas ve nazik dönemde, siyasi polemiklerle oyalanmak, ahlaken sorunlu tartışmalarla meşgul olmak vatanseverlikle, Türkiye sevgisiyle asla tavzih ve tevil edilemeyecektir.” Değerlendirmesinde bulundu.

“İNTİKAM HEPİMİZİN NAMUSUNA EMANETTİR”

“Gün bir olma, beraber olma, birlikte aynı cephede, aynı şuur ve ruhta buluşma günüdür.” şeklinde konuşan Yücel, sözlerini şöyle noktaladı: “Kimin hangi siyaset anlayışının, hangi fikri ve ideolojik akımın mensubu olduğunun bir önemi elbette kalmamıştır. ‘Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben’ ilkesinde cesaretle kucaklaşmak mühim ve müessir bir zorunluluktur. Bu üzücü günlerde Saray, Kapaklı, Ergene, Malkara ve Şarköy ilçelerimizde MYK üyelerimiz ve milletvekillerimizin katılacağı programlarımız ileri bir tarihe ertelenmiştir. Bu hain saldırıda şehrimizden Şehit Pd. Uzm. Onbaşı Recep Bekir (Ergene), Şehit Pd. Uzm. Onbaşı Birhan Er (Çorlu) ve Şehit Pd. Uzm. Onbaşı Nihat Kara (Saray)’nın şehadete erdiklerini derin bir üzüntüyle öğrendik. Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmetler diliyor, yaralı kardeşlerimize şifalar temenni ediyorum. Şehitler hepimizindir, alınacak intikam hepimizin namusuna emanettir. Başımız sağ olsun, vatan sağ olsun, zalimlere, hainlere lanet olsun.”

Habertrak/Özlem İnan