DOLAR 32,4694 % 0.14
EURO 34,6755 % -0.03
GRAM ALTIN 2.383,73 % 0,15
ÇEYREK A. 3.897,39 % 0,15
BITCOIN 60.394,01 -5.837
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°

Şoförler engelliler için toplandı

Son Güncelleme :

13 Kasım 2017 - 15:03

Tekirdağ Özel Halk Otobüsleri şoförlerine engellilerin yaşadığı sıkıntıları en aza indirmek için bir eğitim verildi. Toplantıda özveri ile görev yapan şoförlerin güzel davranışları da takdir edildi.

Tekirdağ Özel Halk Otobüsleri’nde görev yapan şoförlere hizmet içi eğitim verildi. Toplantıya İl Sosyal Politikalar Müdür Yardımcısı Bekir Bozkurt, TETAŞ Taşımacılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Recep Nişancı, Türkiye Gaziler ve Şehitler Vakfı Başkanı Deniz Uygun, Sakatlar Derneği Başkanı Meziyet Erol katıldı.

Toplantıda engelli ve 65 yaş üstü yaşlıların toplu taşımadan hizmet alırken yaşadığı sıkıntıları nasıl en aza indirileceği tartışıldı. Şoförlere engelli rampası konusunda daha hassas olmaları hatırlatıldı. Her bireyin bir engelli adayı olduğunun asla unutulmaması gerektiği kaydedildi.

Bazı kendini bilmezlerin Tekirdağlı şoförleri amansız eleştirdiğini kaydeden Türkiye Gaziler ve Şehitler Vakfı Başkanı Deniz Uygun, “Hepimiz insanız bazı kusurlarımız olabilir. Ama şunu burada hatırlatmak isterim, Tekirdağlı şoförlerimiz özveri ile çalışıyor. Diğer illeri de gezip görüyoruz. Tekirdağ’daki özel halk otobüsü şoförleri vatandaşa hoşgörülü yaklaşıyor. Eksik varsa tabi ki beraber çözelim. Ama bu inşaları da takdir edelim” dedi.

Türkiye standartlarının üzerinde taşımacılık eğitimi verdiklerini belirten TETAŞ Taşımacılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Recep Nişancı, “Bugün burada hizmet kalitemizi nasıl artırırız, engelli kardeşlerimize nasıl daha iyi hizmet verebiliriz konusunda şoförlerimizle bir araya geldik. Eksikliklerimizi arkadaşlara hatırlattık. Engelli kardeşlerimiz bizim herşeyimiz. Ücretsiz taşıdığımız her birey bizim bir misafirimizdir. Nasıl evimize gelen misafire hizmet ediyorsak. Engelli ve yaşlılarımıza da otobüsümüze bindiğinde o denli hizmet ediyoruz. Arkadaşlarımızdan ricam bir engelliye yaşlıya of bile demesinler. Her insan bir engelli adayıdır” diye konuştu. Habertrak/Ferhat Akgün-Özel