DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.876,00 0.27
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°

“Sorularımız başka cevap başka”

Son Güncelleme :

25 Temmuz 2018 - 14:54

Süleymanpaşa Ak Parti İlçe Başkanlığı’nın ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’ dolayısı ile düzenlediği toplantıda konuşan Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile arasında geçen atışmalar sonrasında Albayrak’ın yaptığı açıklamalara cevap verdi.

“VATANDAŞLARIMIZIN TALEPLERİNDEN BİR HABER YAŞIYORSUNUZ”

Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşın alın terini, üç liralık işe beş lira ödeyerek heba ettiğini ve yine de hizmet üretemediğini belirten Yüksel, “Büyükşehir Belediyesi’nin bir buçuk katrilyonluk bütçesi var. Bu bütçeyi doğru kullanamıyor. Şehrimizin önceliklerinden, vatandaşlarımızın beklentilerinden, ihtiyaçlarından, sorunlarından ve taleplerinden bir haber yaşıyor. Diğer Kemal Kılıçdaroğlu CHP’sinin belediyelerinde olduğu gibi; tutulduğunuz kronik iş bilmezlik hastalığınızın üzerini, açıklamalarınızdaki ‘Sosyal Demokrat Belediyecilik’ gibi süslü ve gülünç ifadelerle örtmeye çalışıyorsunuz. Üstelik bunu Milletin gözünün içine baka baka yapıyorsunuz.” değerlendirmesinde bulundu.

 “ALBAYRAK, BİZİ YİNE ŞAŞIRTMADI”

“Son derece açık ve net biçimde yönelttiğimiz sorularımıza her defasında kaçamak cevaplar veren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak, bizi yalanlamak maksadıyla yayınladığı basın açıklamalarıyla durumu kurtarmaya ve konuyu geçiştirmeye çalışmaktadır” değerlendirmesinde bulunan Yüksel,“Albayrak, bizi yine şaşırtmadı. Yaptığı açıklamada yine çok şey söyledi ama hiçbir şey anlatmadı. Aynı belediyecilik anlayışları gibi. Hiçbir sorumuza cevap veremedi. Albayrak, başkalarının aklına uyarak bu hataları yapıyor. Sosyal medya üzerinden paylaştığımız son videomuzda, Tuğlalı park ve civarındaki ağaçların neden katledildiğini sorduk. Otopark projesine karşı olmadığımızı ancak, Perşembe pazarındaki aynı hatanın yeniden yapıldığını anlatmaya çalıştık. Ağaçların neden mevsiminde taşınmadığını, Başlanan projenin Tekirdağ Büyükşehir belediyesi yeni Hizmet binası gibi yarım kalmamasını istedik. Şehrimizin, Elektrik kesintisi kaynaklı su kesintilerinin yaşanmaması için alınan Jeneratörlerin neden kullanılmadığını sorduk. Tekirdağ halkının parasıyla alınan Jeneratörler neden bu durumlarda çalıştırılmıyor? Siz o jeneratörleri artık sular kesilmeyecek diye almadınız mı? Bu milletin aklıyla dalga geçmeyin” şeklinde konuştu.

“BÜTÇEYİ DOĞRU KULLANAMIYORLAR”

Büyükşehir Belediyesinin milletimizin alın terini, üç liralık işe beş lira ödeyerek heba ettiğini ve yine de hizmet üretemediğini belirten Yüksel,“Büyükşehir Belediyesininbir buçuk katrilyonluk bütçesi var. Bu bütçeyi doğru kullanamıyor. Şehrimizin önceliklerinden, vatandaşlarımızın beklentilerinden, ihtiyaçlarından, sorunlarından ve taliplerinden bir haber yaşıyor, diğer Kemal Kılıçdaroğlu CHP’sinin belediyelerinde olduğu gibi, tutulduğunuz kronik iş bilmezlik hastalığınızın üzerini, açıklamalarınızdaki “Sosyal Demokrat Belediyecilik” gibi süslü ve gülünç ifadelerle örtmeye çalışıyorsunuz. Üstelik bunu Milletin gözünün içine baka baka yapıyorsunuz.” değerlendirmesinde bulundu.

“MODERN VE ÇAĞDAŞ BİR ŞEHİRCİLİK ANLAYIŞINI SAVUNUYORUZ”

“Ak Parti Tekirdağ Teşkilatları olarak, Modern ve Çağdaş bir şehircilik anlayışını savunuyoruz. Maalesef bugüne kadar yapıtınız hiçbir çalışma, modern ve çağdaş Tekirdağ hedefi için yapılmamıştır. Bu sebeple sizi alkışlayacak değiliz! Sayın Kadir Albayrak, eleştirilmeyi kabul etmeyen, sorulan sorulara kaçamak cevap veren, yaptığı işi maalesef bilmeyen, sonuçlarının neler doğuracağını göremeyen bir büyükşehir belediye başkanıdır. Biz vatandaşlarımıza, bu işi, bu şekilde sizin yapamayacağınızı anlatıyoruz ve anlatmaya devam edeceğiz. Günü geldiğinde vatandaşlarımız, sizin merak ettiğiniz sorunun cevabını verecektir.”

Tekirdağ Ak Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a cevaplamasını istediği şu soruları yöneltti;

  • Kadir Albayrak Sarayı’nın yapılacağı bölgenin alt yapısının, yol ve diğer hizmetlerin durumunu açıklayın?
  • Sözde iller Bankası’nın para vermediği gerekçesiyle iptal ettiğiniz büyükşehir belediyesi yeni hizmet binasının yapımı işini, ödenek alamadığınız iddia ettiğiniz kuruma yeniden neden ihale ettiniz?
  • Tekirdağ’da 1 milyon vatandaşımızın onca sorunu ve sıkıntısı varken 300 Trilyon’dan daha fazla bir bedele mal olacak Kadir Albayrak Sarayı’nın, milletimizin önceliği olup olmadığını açıklayın?
  • Başkanlığınızca hazırlanan Enerji ihalesi şartnamesinin rekabet koşullarının daraltılacak şekilde hazırlanmasından dolayı belediyenin nasıl zarara uğratıldığını açıklayın. Bu ihalenin rekabet koşullarının neden daraltıldığını açıklayın?
  • Elektrik kesintisi yaşanması halinde, su kesintisinin olmaması için aldığınızı iddia ettiğiniz boy boy reklamını yaptığınız jeneratörleri vatandaşımız günlerce susuz kaldığı halde neden kullanmadığınızı açıklayınız?
  • Çok yüksek bedellerle aldığınız Asfalt Plantı’nı neden çalıştıramadığınızı açıklayın?
  • Ağaçlar hangi mevsimde budanır ve hangi mevsimde taşınır?
  • Süleymanpaşa ilçemizde bulunan Pazartesi ve Perşembe pazarlarının vatandaşımızın rıza göstermemesine rağmen nereye taşıyacağınızı açıklayın?

 Habertrak/Aytaç Doğaner