DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.362,81 0.89
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°

“SPOR TESİSSİZ İLÇE KALMAYACAK”

Son Güncelleme :

30 Eylül 2021 - 16:51

2022 Futbol Sezonu 1.Amatör Küme ve U-18 liglerinin sezon başı bilgilendirme ve kura çekimi programı gerçekleştirildi. Programda, Tekirdağ’a spor alanında birçok yatırım yapıldığını ve yapılmaya da devam edeceğini ifade eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün, “Göreve geldiğimde Tekirdağ’da 20’den fazla takıma bir adet saha düşüyordu. Bu sayıyı üçe çıkardık. Yetmedi, mahalle aralarına da amatör takımlarımızın antrenman yapabileceği halı sahalar koyduk. Bırakın ilçeleri, beldeleri bile sahasız bırakmayacağız” diye konuştu.

“BELDELERİMİZİ BİLE SAHASIZ BIRAKMAMAYI HEDEFLİYORUZ”

“Tekirdağ spor alanında uzun zamandır yatırım almamıştı. Ben de 25 seneden beri Tekirdağ’dayım. Tekirdağ’ın, tamamını tanıyorum. Aktif futbol hayatıma Süper Lig’e, 1. Lig’de oynayarak geldim. Ama Çerkezköy’de antrenörlüğüm de oldu. Kısa bir süre yöneticiliğim de oldu. Şimdi de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde sizlere hizmet ediyoruz. Bu dönemde çok güzel yatırımlar geldi. Gelmeye devam ediyor. Bırakın ilçeleri, beldelerimizi bile sahasız bırakmamayı hedefliyoruz.”

“HAVUZSUZ İLÇEMİZ KALMAYACAK”

Kulüpler için birçok antrenman alanı daha yarattıklarını vurgulayan İl Müdürü Üzgün, “Sahalarımızın tamamını yenileyeceğiz. Süleymanpaşa’da eskiden bir tane sahamız vardı. 20’den fazla takıma bir adet saha düşüyordu. Bu sayıyı üçe çıkardık. Yetmedi, mahalle aralarına da amatör takımlarımızın antrenman yapabileceği halı sahalar koyuldu. Amatör kulüplerimiz rahat rahat orada da antrenman yapabilirler. Süleymanpaşa’da 1 tane olan saha sayısını 3’e çıkardık. Halı saha sayısı ise 15’i geçti. Bu halı sahalar Marmaraereğlisi’nde de, Kapaklı’da da, Ergene’de de yapıldı. Yapılmaya da devam ediyor. İlk aşamada yapılacak sahalarda Çerkezköy ve Karacakılavuz ihalemiz var. Bunlar yakında ihaleye çıkacak. Onun dışında havuzsuz ilçemiz kalmayacak. Futbol takımlarımızı havuzlara da götürüp orda da antrenmanlarınızı renklendirebilirsiniz.” şeklinde konuştu.

“İLK YARDIM KURSU AÇTIRMAYI PLANLIYORUZ”

“Sekiz tane ilçemize havuz yapıyoruz. Bunun dışında tenis kortlarımız var. Çorlu Stadımızın ışıklandırma problemi vardı.  Onun da ödeneğini istedik. Marmaraereğlisi’ne ve Muratlı’ya yürüyüş pistleri yapılacak. Muratlı Stadımız da o standarda kavuşacak. Sahalarımız için ilk yardım kursu açtırmayı planlıyoruz. Onun da ücretsiz olması için çalışıyoruz. İl Sağlık Müdürlüğü ile temas halindeyiz. 11 ilçemizde kulüp çalışanlarından gönüllü olacak. Bu kursu tavsiye etmelerini istiyoruz. Spor sahalarımızda maç esnasında sağlık ve ilk yardımı yürütecek arkadaşlar kazandırmak istiyoruz. Çünkü oralarda boşluğumuz vardı.” değerlendirmesini yaptı.