DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.830,11 1.3
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

Şu muhtarın yaptığına bak!

Son Güncelleme :

25 Ekim 2021 - 10:14

Tekirdağ’ın Kılavuzlu Mahallesi’nde bir mahalleli tarafından işlenen bir dönümlük köy arazisi, mahalle muhtarı Nihat İnal tarafından şikayet konusu olurken, tarım yapılan alandan; bugüne kadar tarla sahibi Mehmet Engin dahil, kimsenin haberinin olmadığı ortaya çıktı.

Mahalle muhtarının şikayetçi olduğu tarla sahibinin tarlasından tüm köylünün kullandığı tapulamada görünmeyen yol geçtiği ve bu yoldan geçenlerin muhtar tarafından şikayet konusu edilmediği gibi burada yasal olmayan bir yol oluşturulduğu görüldü.

“BİLMEDEN İŞLENEN BİR DÖNÜM İÇİN KIYAMET KOPARILDI”

50 yıldır köyün girişindeki bu tarlanın sınırlarının aynı olduğuna da vurgu yapılırken,

Tarla sahibi Mehmet Engin,köy muhtarına görevini yapmadığı ve taraflı davrandığını belirtti.

Engin,”Vatandaşın tarlasından tüm köy halkı olarak geçiyorlar diye köylüyü şikayet ettin mi?”diyerek mahalle muhtarı Nihat İnal’a tepki gösterirken,”Bilmeden işlediğimiz bir dönümlük araziyi,bana gelip durumu izah etseydin,kendim bu durumu öğrenince bırakırdım.’Git şikayeti geri al.Fazlalık kısmı bırakırım.işlemeyiz.’ dedim.Basına kadar konu düştü.Bir sürü kurum teyakkuza geçti.Ortalık anlamsız bir şekilde çok büyük bir olaymış gibi karıştı. Dedim.”diyerek değerlendirmede bulundu.

“ARAZİMDEKİ MEZARLIĞIN ÇİTLERİNİ KALDIRMASINI İSTEDİM”

Muhtar İnal’a konuyla ilgili uyarılarda bulunduğunu da anlatan Mehmet Engin,“Madem bu kadar önemli bir konu oldu  Belediye, Tarım İlçe,Çevre ve Şehircilik ,Kaymakamlık,Valilik bile olaya karıştı.Ö zaman ben de bizim  tarlanın bir kısmı köy mezarlığının içine giriyor.Mezarlığın çitlerini kaldırt dedim.Böyle konuşunca Muhtar sessiz kaldı.”ifadesine yer verdi.

MERADA SAMAN BALYALARININ İŞİ NE?

Mehmet Engin,”Her şey köyde nizami  olacaksa muhtar adaletli ise  temmuz ayında köy merasına  saman balyalarını stoklanmaması gerektiğinin de altını çizen Engin, “Mahalle muhtarının balyaları ile yine köyden birkaç vatandaşın, meraya saman balya stoklamasına neden göz yumdun?Bunu şikayet konusu yapmadın? Yine köy merasındaki kişilerin koyun ağıllarını ve damlarını mevcut binaları niye şikayet etmiyorsun?”ifadeleriyle muhtar İnal’a yüklendi.

MERAYI İŞLEYENLERE NE YAPTIN?

Muhtarın yanlı tavırlar içinde bulunduğunu ve görevini layıkıyla yerine getirmediğine inandığını da kaydeden Engin,”Yine geçen yaz döneminde de köy merasına hudut tarlası olan onlarca  kişinin  tarlarından meraya çıkılarak fazladan merada tarım yapmalarını şikayet ettin mi?Süleymanpaşa Belediyesi’nin, kendi bünyesinde kurduğu tarım şirketi de köylerde tarla işlemektedir.Bu tarlalardan meraya sınır işlediği 38 dönüm tapulu tarladan meraya çıktığı 12 dönüm fazlalık kısımda tarım yaptığından dolayı Süleymanpaşa Belediyesi’ni de şikayet ettin mi?Köyde yaşayan vatandaşların meraya tarım aletlerini rast gele bırakmasını merayı işgal etmelerini şikayet ettin mi?”sözleriyle de değerlendirmelerine nokta koydu.