DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 64.329,00 0.992
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°

“Süleymanpaşa Belediyesi’nde işçi hakları engelleniyor”

Son Güncelleme :

21 Mart 2018 - 10:26

Belediye İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Hüseyin Durmaz, Tekirdağ’da temizlik işçilerini örgütlenmeye davet etti. Süleymanpaşa Belediyesi yönetici kadrolarının temizlik işçilerinin örgütlenmesine engel olduklarını ve haklarının savunulmadığını ifade etti.

“Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, ‘Bu ülkeyi diktatörler yönetiyor’ derken doğru söylüyor ama Süleymanpaşa Belediyesi’nde de onun yanında olan kadrolar örgütlü mücadelemize saldırmaktalar. Basın aracılığı ile belediye başkanının bu konuya tavır koymasını tarafsız olmasını diliyoruz” diyen Örgütlenme uzmanı Hüseyin Durmaz; “Türk İş’e bağlı Belediye İş Sendikası genel merkezi örgütlenme uzmanıyım. Trakya’da belediyelerde örgütlenme çalışmaları yapıyoruz. Süleymanpaşa Belediyesi’nde, temizlik işleri yapan Albayrak şirketinin Isparta Belediyesi’nde de o şirket temizlikçileri bu işi yürütüyor. Sendikamıza o işçiler örgütlendi. Süleymanpaşa’da Abayrak’ta da işçiler çalıştığı için bize talep ettiler biz de örgütlenme çalışmalarına başladık. 2015 yılında DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası buradaki arkadaşlarımızı Genel İş Sendikasına üye yapmış ama ne bir toplu sözleşme yapmış ne işçilere gitmiş ne gelmiş. Biz buraya geldikten 3 yıl sonra Genel iş yöneticileri işçilerinin yanına gitmediği halde işveren, işverenin yanında ki işçileri kullanarak sendikalı örgütlenmemize engel olmaktadır. ‘Sosyal demokraside emekten, özgürlükten, demokrasiden yanayım’ diyen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, ‘Bu ülkeyi diktatörler yönetiyor’ derken doğru söylüyor ama Süleymanpaşa Belediyesi’nde de onun yanında olan kadrolar örgütlü mücadelemize saldırmaktalar. Basın aracılığı ile belediye başkanının bu konuya tavır koymasını tarafsız olmasını diliyoruz, bekliyoruz öyle olmalıdır. Sosyal demokrat anlayış emekten yanadır. Bizde bu vesile ile örgütlenme çalışmalarına devam edeceğiz ve burada olacağız çünkü işçiler bizi istiyor. İşverenin temsilcileri sendika adına çalışma yapmamalıdır. Hem anayasaya aykırıdır hem de özgürlüklere aykırıdır. Bu tavırlarından vazgeçmezler ise daha çok eylemler yapacağız daha çok kamuoyu oluşturacağız, teşvik edeceğiz. Beklentimiz bunlara belediye başkanımızın dur demesidir.’’ ifadelerini kullandı.

‘’BELEDİYE BAŞKANININ BÖYLE BİR UYGULAMANIN İÇERİSİNDE OLACAĞINI SANMIYORUM’’

“Bu ülkeyi yönetenlere diktatör diyen bir adam kendi yanında çalışan işçilere zulüm eden diktatörlüğü uygulayan yöneticilerini de iyi karşılamayacağını tahmin ediyorum” şeklinde konuşan Hüseyin Durmaz; ‘’Daha önce Disk başkanı buraya gelmiş. Bu işçileri bize gönder bize üye olsunlar ben işçilerin iradesine saygılıyım ben sendikacı değilim işverenim işçi istediği sendikaya gider üye olabilir diyen bir başkan yani böyle bir uygulamanın içerisinde olacağını sanmıyorum. Onun etrafında olan insanlar bunu yapıyor başkan yapmıyor.‘’ dedi.

Habertrak/Aytaç Doğaner