DOLAR 32,2577 % -0.74
EURO 34,6566 % -0.52
GRAM ALTIN 2.408,78 % -0,58
ÇEYREK A. 3.938,35 % -0,58
BITCOIN 57.100,00 -5.416
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“Süleymanpaşa Belediyesi’ne gökten para mı yağıyor?”

Son Güncelleme :

13 Haziran 2019 - 14:29

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Süleymanpaşa Belediyesi’nin nakit kredi temini işinde kullanılmak üzere İller Bankası A.Ş’den 2 buçuk milyon TL kredi kullanarak belediyenin gayrimenkullerinin ipotek edilmek istenmesine CHP grubu sert karşılık verirken, Cüneyt Yüksel de Ekrem Eşkinat yönetimine yüklendi ve Eşkinat’ın yılın dörtte biri bitmeden, borçlanma yetkisinin dörtte ikisini kullandığına vurgu yaptı.

Borçlanmayla ilgili olarak CHP Grup Başkanı İlhan İmrak, şu anda da daha iyi bir değerlendirme sonucunda gördüğümüz metinde iller bankasının borç verme faizlerinin de özel bankaları geçmiş olduğunu belirterek “Özel bankalarda bir tane teminat verip kredi alıyorsun. Burada bütün belediyenin şirketlerine varıncaya kadar ipotek ettiriyorsunuz. 60 günlük icraatınızda zaman zaman belediyenin gelir ve giderleriyle ilgili paylaşımları internet sitenizde yayımladınız. 7 milyon 200 bin TL geliri var. 8 milyon 400 bin TL gideri var. ‘Belediyenin her ay 1 milyon küsur açığı var’ diyorsunuz. Ondan sonra da vatandaşlara bu konularla ilgili yaptığınız konuşmalarınızda dediniz ki: ‘ben 1 ay içerisinde 5 milyon TL borç ödedim’ bizde dedik ki: ‘Süleymanpaşa Belediyesi’ne gökten para mı yağıyor?’ ‘Bir taraftan açığımız var’ diyor bir taraftan da bunları ödüyor. O nedenle ihtiyacınız olmadığı düşüncesiyle daha önce verdiğimiz 3 milyon 800 bin TL’de durduğu için bu maddeye grubumuz adına red vermeye karar verdik.” Şeklinde konuştu.

“İKİ AY İÇİNDE 5 MİLYON TL BORÇ ÖDEDİK”

Borçlanma yetkisinin dörtte ikisini kullanmış bir belediye devralmalarına rağmen gider kaynaklarını daraltarak borç ödediklerine dikkat çeken Yüksel, “Sizin zaten bir önceki kıymetli belediye başkanınız zaten toplam bu yıl ki borçlanma tutarı olan 14 trilyonun, 3.8 trilyonuna kadar kullanmış. Bizim toplam borçlanma limitimiz 3.8 trilyon lira. Bu 2 buçuk trilyon lira bunun içinde olan artı bir rakam değil. Bir belediye başkanı düşünün ki; yılın dörtte biri bitmeden, borçlanma yetkisinin dörtte ikisini kullanmış bir belediye devralmışız düşünün. Dolayısıyla red verebilirsiniz. Biz size hangi gider kaynaklarını daraltarak, iki ay içinde 5 milyon TL borç ödediğimizi açıklarım.” Değerlendirmesinde bulundu.

“HEM İŞ YAPIYORUZ HEM BORÇ ÖDÜYORUZ”

Yüksel, Süleymanpaşa Belediyesi’nin borcunun 10 trilyon kaldığını ve bu borcun da birkaç ay içerisinde kapanacağına değinerek “Piyasa borcumuzu da; 3 aylık süre içerisinde işlemler devam ederken, Belediyenin toplam borcu olan 64 milyonun içine yazamadığımız için toplam rakam 70 trilyonları buldu. Piyasa borcu da 20 trilyonları buldu. Biz hem iş yapıyoruz. Hem de borç ödüyoruz. İki ay içerisinde 5 milyon daha ilave iş yaptık. Şu anda piyasa borcumuz 10 trilyon kaldı. Evet. Gökyüzünden para yağmıyor. Ama bir önceki belediye başkanınızın heba ettiği kaynakları tuttuğumuzda, elimizde kalan parayla gökten para yağıyormuş gibi bereketini bulduk. Mesele budur. Kredi kullanmadık, bakanlıklardan borç almadık. Ama piyasaya da borcumuzu birkaç ay içerisinde kapatmış olacağız.” İfadelerini kaydetti.

Habertrak/Özlem İnan