DOLAR 32,2792 % -0.64
EURO 34,7941 % -0.28
GRAM ALTIN 2.410,78 % -0,49
ÇEYREK A. 3.941,63 % -0,49
BITCOIN 57.277,84 -4.346
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

SÜLEYMANPAŞA GENÇLERİN KENTİ OLACAK

Son Güncelleme :

27 Mart 2021 - 13:47

Süleymanpaşa Belediyesi’nin Hüseyin Pehlivan İlkokulu bahçesinde inşa ettiği çok amaçlı spor sahasının açılışı gerçekleştirildi. Ayrıca okulun zemin katındaki spor salonu da sil baştan yenilendi. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, göreve geldikleri 23 ay içerisinde gençlere yönelik ciddi yatırımlara imza attıklarına dikkat çekti.

“Gençlerimize, ‘Bizim geleceğimiz’ diyorsak, geleceğimize yönelik doğru yatırımlar yapmamız gerekiyor.” Vurgusu yapan Başkan Yüksel, “Hepimiz beş yılımızı geride bıraktığımızda, bu şehre çok şey kazandırmış olduğumuzu göreceğiz. Spor merkezlerinden eğitim projelerimize kadar 2021 yılı pırıl pırıl gençlerimizin kendilerini geliştirebilecekleri alanlarla dolacak.” diye konuştu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılışta konuşan Hüseyin Pehlivan İlkokulu Müdürü Adil Eren, okula sağladığı destekten dolayı öğrenciler ve tüm veliler adına Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’e teşekkür etti. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlhan Koçer ve Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, da gençlerin spora yönelmesi adına desteklerinden dolayı Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’e teşekkür ettiler.

“ÇOCUKLARIMIZ SANAL MECRADAN UZAKLAŞTIRILMALI”

Süleymanpaşa Belediye Başkanı olarak 23 aydır görevde olduğunu ve gençlere yönelik çok sayıda proje hedefleri olduğunu kaydeden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Bu süre zarfında gençlerimizle ilgili, yani geleceğimiz olan gençlerimizle ilgili çok ciddi yatırımlara imza attık. Haziran ayının 15’ine kadar her cuma günü, her pazartesi günü açılışımız olan bir ilçeyiz. Özellikle şunu söylemek istiyorum. Veliler daha iyi bilirler: Rahmetli babam bana ayakkabı yetiştiremezdi. Annem de yırtılan dizlerimi dikmekten vakit bulamazdı. Neden? Çok haylazdık. Top yerine taşa, kola kutusuna, veyahut taşın üzerinde yuvarlanarak oyunlar oynardık. Biz çocukluğumuzda yaşadığımız o günleri, bizden sonraki nesiller yaşasın istemiyoruz. Neden? Kıymetli velilerimiz, ben de üç çocuk babası bir kardeşinizim en küçük oğlum dört yaşında, Ortancası sekiz yaşında, kızım da 16 yaşında. Her aile gibi biz de yaşıyoruz. Sanal medya ortamında çocuklar tüm vaktini internet ortamında, telefonda veya bilgisayarda geçiriyor. Bizim zamanımızda en azından belki ayakkabılarımız, pantolonlarımız yırtılıyordu. Ama en azından her şey gerçekti. Dostluklar, oyunlar gerçekti. Çocuklar şu an sanal mecrada büyüyor.” İfadelerini kaydetti.

“28 TANE TESİSİ HAYATA GEÇİRMEYİ PLANLIYORUZ”

Gençlerin sportif bir ortamda kendilerini yetiştirme hedefiyle yola çıktıklarına işaret eden Yüksel, “Bu nedenle bizim bu nesli bir an önce kurtarmamız gerektiği inancıyla, TBMM Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Şentop’un bize doğrudan talimatı var. Hem de bizim üstlendiğimiz misyonun yani  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönül belediyeciliği talimatıyla yaşadığımız bölgedeki nesille ilgili gelecek kaygıları gütmeden yaşayabilecekleri, daha sportif ortamlarda kendilerini yetiştirebilecekleri yatırımlar yapmamız gerekiyordu. Bu bağlamda 28 tane tesisi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Şu an açılışını yaptığımız bu tesis en küçüğü ama hedefimiz bütün okullarda, bu tarz yapılar yapalım, çocuklar daha rahat enerjilerini atsınlar istiyoruz.” Şeklinde konuştu.

“16 BRANŞTA, BİNLERCE ÇOCUĞUMUZU YETİŞTİRİYORUZ”

Gençler için yalnızca spor merkezleri değil eğitim alanında onları destekleyecek projeleri de hayata geçirdiklerini belirten Yüksel, “Ama daha büyük yatırımlardan bahsedeyim örnek olarak bahsedeyim. Ata Tepe Spor Kompleksi’nde okullar bölgesinde biliyorsunuz. 15 bin çocuğumuz sadece futbol, voleybol değil, birçok branşta eğitim alacaklar. Ahmet Aygün Gençlik Merkezi’nde 16 branşta binlerce çocuğumuzu yetiştiriyoruz. Yüzmeden tutun da basketbol, voleybol, hentbol ve diğerleri… Ama bunun yanında biz, diğer yandan da dersleri ile ilgili etüt merkezleri de hayata geçiriyoruz ki kaymakamımızın bu konuda girişimleri çok fazla. Bize de çok fazla yol gösterdi. Kendisine teşekkür ediyorum. Biz şehrin birçok noktasında da etüt evleri, aslında ismi bilge evleri diye geçen, çocuklarımıza birçok branşlarda destek olabilecekleri, eğitim alabilecekleri, yani eğitimlerine destek olabilecekleri yerler hazırlıyoruz. İnşallah yılsonuna kadar ondan da birkaç tane yer açacağız.” Açıklamasında bulundu.

“BU ŞEHİR ÇOK FARKLI BİR KONUMA GELECEK”

Yüksel, önümüzdeki yıllarda Süleymanpaşa’nın spor alanlarıyla ün salmış bir kent olacağını söyleyerek “2021 yılı pırıl pırıl gençlerimizin, bundan sonra çok farklı zamanlarını farklı yerlerde harcayabilecekleri, kendilerine geliştirebilecekleri, alanlarla dolacak. Özellikle 100. yıl bu konuda biraz daha şanslı tabi nüfusu daha fazla. Bölünmeden önceki nüfusu 40 bin olan bir mahallemiz. Bu konularda çok sıkıntı yaşıyorduk. Hem sosyal olanlar cafe, kafeteryalar. Yani bizim elimizde işletilen hem park alanları hem oyun alanları hem spor alanlarıyla, bu şehir çok farklı bir konuma gelecek bu yıl itibari ile.” Diye konuştu.

“İŞ, AŞ ORTAMLARININ DA HAZIRLANMASI İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR DA YÜRÜTÜLÜYOR”

Yüksel, sözlerini şöyle noktaladı: “Sadece spor yatırımlarından bahsetmek istemiyorum. Bir de 100. yılımızın en büyük sorunlarından biri özellikle bulunduğumuz hat güzergah içerisi bu yaz içerisinde komple yollarıyla ilgili sorunları ortadan kaldıracağız. Sezonu bekliyoruz. Sadece yollarla da bitmiyor tabii. Bizim bu çocuklarımızın, gençlerimizin yaşadıkları yerde karınlarının duyurabilecekleri, gelecek kaygısı gütmeden hayatlarını idame edecekleri; iş, aş ortamlarının da hazırlanması ile ilgili çalışmalar da yürütülüyor. Bu zamana kadar Süleymanpaşalı hemşerilerimiz hep bize sahip çıktı. Biz de onların sahip çıkmalarının karşısında boyunlarımızı yere eğmemek için bazı günler 16 saat mesai harcayarak çalışıyoruz. Ama dönem sonu bittiğinde, hepimiz beş yılımız içinde bu şehre çok şey kazandırmış olduğumuzu görmüş olacağız. Özellikle gençlerimizle ilgili. ‘Bizim geleceğimiz’ diyor isek, geleceğimize yönelik doğru yatırımlar yapmamız gerekiyor. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Açılışa; Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in yanı sıra Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlhan Koçer, Hüseyin Pehlivan İlkokulu Müdürü Adil Eren, okul yönetimi ve çok sayıda öğrenci katıldı. Açılışın ardından Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, sahada çocuklarla birlikte basket attı.

Habertrak/Serhat Yeşilipek