DOLAR 32,3665 % -0.37
EURO 34,7560 % -0.2
GRAM ALTIN 2.395,65 % -1,12
ÇEYREK A. 3.916,89 % -1,12
BITCOIN 59.041,11 3.543
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

SÜLEYMANPAŞA’DAN BİR İLK DAHA

Son Güncelleme :

01 Aralık 2020 - 13:05

Süleymanpaşa Belediyesi’nin Seracılıkta Kadın Eli projesi hayata geçiyor.

Proje ile Tekirdağ’da ilk kez bir belediye aracılığı ile alım garantili ürün yetiştirilecek. Kadınlara ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilecek seralarda yetiştirilecek ürünler kurulacak kooperatifle Süleymanpaşa Belediyesi tarafından alınarak ekonomik anlamda kalkınma sağlanacak.

Her biri 360 metrekare olacak 60 adet sera ile Süleymanpaşa ilçesinde seracılık konusunda atılım yapılması ve bölgede yan gelir kapılarının açılması sağlanacak. Seracılıkta Kadın Eli Projesi için seraların kurulacağı Bağcılık Araştırma Enstitüsü yanındaki 120 dönümlük arsanın tahsisi Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yapılarak projenin en önemli aşaması tamamlandı. Trakya Kalkınma Ajansı tarafından da desteklenen proje ile bölgenin seracılık potansiyeli ortaya çıkartılacak.

“İHTİYACI OLAN AİLELERE TAHSİS EDİLECEK”

Seralarda yılın tüm zamanında üretim sağlanarak ve dışa bağımlı olduğumuz sebze ve meyve konusundaki açık kapatılarak kaynakların Süleymanpaşa ilçesinde kalması sağlanacak.  Seracılıkta Kadın Eli projesinde kurulan seralar gelir durumu düşük, ihtiyacı olan ailelere tahsis edilecek.  Seraların tüm ekipmanları da proje ile temin edilerek vatandaşlara seracılık konusunda eğitimler verilecek. Trakya Kalkınma Ajansı tarafından da desteklenen projede Süleymanpaşa Belediyesi yürütücü olup Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü,  Namık Kemal Üniversitesi, Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü proje ortakları olup Süleymanpaşa Kaymakamlığı ve KADEM ( Kadın ve Demokrasi Derneği) iştirakçiler arasında yer alıyor.

ÜRÜNLER ALIM GARANTİLİ OLACAK

Proje için arsa tahsisinin tamamlandığını belirten Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel; “Allah Nasip ederse 60 dönümün üzerinde sera yapacağız. Toplamdaki hedefimiz 100 aileye gelir sağlayacak sera kurmak. İlk etapta 60 dönümle başlayıp 120 dönüme kadar büyütebileceğimiz bir sera alanımız var. Adalet Bakanlığımızla konuştuk . Sağlık bakanlığı ile de görüşmelerimiz oldu. Cezaevinin, hastanelerin yemek ihtiyacında kullanılmak üzere alım garantisi düşünüyoruz. Ayrıca Süleymanpaşa Belediyesi aşevi içinde. Burada biz ihtiyaç sahibi ailelerimize sera vereceğiz. Seraların içlerinde alım garantili ürünler yetiştirilecek. Alım garantisi konusunu biz halledeceğiz. Sera alanı Bağcılık Araştırma Enstitüsü’nün yanında. 120 dönümün Tarım Bakanlığı’ndan tahsisini aldık. Bu alan üzerinde ilk etapta 60 dönüme yakın sera kuracağız. Bir aileye 3 tane sera verilecek. Ürettiklerini kurduğumuz kooperatif sayesinde bize verecekler. Biz de alım garantili anlaşılan kurumlara vereceğiz. Dolayısıyla alım garantili ürün yetiştirilecek. Bölgede bu konuda örnek olacağız. İstanbul yanı başımızda. Ama İstanbul’a meyve sebze, Akdeniz’den, Ege’den geliyor. Neden Tekirdağ’dan gitmesin dedik. Yaklaşık 2.5 milyonluk bir proje. Tarım Bakanlığı’ndan arsa tahsisi konusunda her şeyi tamamlandı. “diyerek sözlerini tamamladı. Habertrak/Serhat Yeşilipek