DOLAR 32,3707 % 0.03
EURO 34,7960 % -0.01
GRAM ALTIN 2.394,18 % -0,11
ÇEYREK A. 3.914,48 % -0,11
BITCOIN 59.353,96 2.58
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

SÜLEYMANPAŞA’DAN TURİZM ATAĞI

Son Güncelleme :

06 Temmuz 2020 - 11:39

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Tekirdağ’ın saklı kalmış cennet köşelerinde turizmin geliştirilmesi için her biri birbirinden değerli turizm projeleri ürettiklerini söyledi.

Dut Limanı-Kumbağ bölgesine özel deniz turizmi projeleri üretilecek. Dereağzı- Değirmenatı sahil kısmı yürüyüş yolu yapılacak ve bölgede su sporları merkezi kurularak, sahil bandı daha da hareketlenecek. Altınova Mahallesi sahilinde ise 70 dönümlük arazide, içerisinde plajı da bulunan Trakya’nın ilk Millet Bahçesi kurulacak.

Avşar içmeler şifalı suyu ve Rakoczi çamuru ise sağlık turizminde kullanılacak. Böylelikle Tekirdağ’ın turizm potansiyeli ortaya çıkartılarak, şehrin turizmden hak ettiği payı alması sağlanacak.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Ahmet Aygün Gençlik Merkezi’nde basın mensupları ile bir araya gelerek projelerini paylaştı.

SAKLI KALMIŞ BÖLGELER TURİZME AÇILACAK

Tekirdağ’ın turizm alanında hak ettiği konuma kavuşması için projelr ürettiklerini söyleyen Başkan Cüneyt Yüksel; “Süleymanpaşa’da turizm anlamında özel projeler üretiyoruz. Naip Barajı ile ilgili bir proje hazırlıyoruz. Naip Barajının olduğu yerde turizmi canlandıracak bir projemiz var. Marmara bölgemizde çok güzel bir görünümü olan Dut Limanı bölgesi için bakanlıkla görüşmelerimizi yaptık. Kumbağ ile Dut Limanı arasındaki bölgeyi birbirine bağlayacağız. Dut Limanına bölgesi Kumbağ bağlantısı ile alan Tekirdağ’da turizmde bir numaralı bölge olacak. “diye konuştu.

ŞİFALI SU SAĞLIK TURİZMİNDE KULLANILACAK

Avşar içmeler şifalı suyunun sağlık turizminde kullanılacağını ifade eden Başkan Yüksel; “Avşar içmeler bölgesinde böbrek taşını döken şifalı su var. Rahmetli babam bu suyu çok kullanırdı. Bununla ilgili projemiz hazır. Bakanlıkla ilgili tahsis sürecindeyiz. Sağlık turizm anlamında çok önemli bir proje olduğunu düşünüyoruz. “değerlendirmesinde bulundu.

UNUTULAN RAKOCZİ ÇAMURU TANITILACAK

Merhum Gazeteci Şerif Baysalan’ın Rakoczi çamuru ile ilgili çalışmalarının devam ettirileceğini söyleyen Başkan Yüksel; “Merhum Gazeteci Şerif Baysalan’ın projesi olan Rakoczi Çamuru ile ilgili de çalışmalarımız var. Rakoczi çamuru bildiğiniz gibi şifalı bir çamur. İnşallah turizme katkı sağlaması için bu çamuru da kullanacağız. Tanıtımını yapacağız. “diye konuştu.

DEREAĞZI-DEĞİRMENALTINA BAĞLANACAK

Dereağzı bölgesini sahil şeridinden Değirmenaltı’na bağlayarak bölgede su sporları merkezi kurulacağını dile getiren Başkan Yüksel; “Değirmenaltı ve Dereağzı arasında bulunan alanda yürüyüş ve sahil alanı hazırlanıyor. Bisiklet yolu da olacak. Yukarıdaki yamaçtan toprak kaymasını önlemek için duvar yapımına başladık. Yol düzenlemesi ile su sporları merkezi ve çay bahçeleri de olan sahil şeridi kullanıma açılacak.  Değirmenaltı’ndan Dereağzı’na yürüyerek ya da bisikletle gidilebilecek. “diye konuştu.

ALTINOVA MAHALLESİ’NE 70 DÖNÜMLÜK MİLLET BAHÇESİ

Altınova Mahallesi’nde Trakya’nın ilk plajlı Millet Bahçesi kurulacağını dile getiren Yüksel; “Altınova bölgesine Millet Bahçesi için Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ile görüştük. Yaklaşık 70 dönüm araziye yapılacak Millet bahçesi çok iddialı bir proje. Trakya’nın en güzel millet bahçelerinden biri olacak. Kumsalı var, denize girilebilecek ve sportif aktiviteler yapılabilecek, içerisinde botanik bahçeler olacak muazzam bir alan olacak. “diyerek sözlerini tamamladı. Habertrak/Serhat Yeşilipek