DOLAR 32,3831 % 0.07
EURO 34,7796 % -0.05
GRAM ALTIN 2.395,75 % -0,04
ÇEYREK A. 3.917,05 % -0,04
BITCOIN 59.254,28 2.659
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

“Süleymanpaşalıları lağıma layık görüyorlar”

Son Güncelleme :

04 Temmuz 2020 - 13:41

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve ekibini temizlenmeyen dereler konusunda eleştirdi. Başkan Yüksel, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın “tüm dereleri büyükşehir temizleyecek” sözü vermesine rağmen sadece 100. Yıl Mahallesi’ndeki derenin 200, 300 metrelik kısmını temizlediğini söyledi.

Başkan Yüksel açıklamasında; “Maalesef Kadir Albayrak ve ekibinin bu şehre verdikleri değer bu. Süleymanpaşa ve Süleymanpaşalıları lağıma layık görüyorlar. “diye konuştu.

Yaz aylarında artan sivrinsek sorunu ve derelerin temizlenmemesi ile ilgili Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel açıklamalarda bulundu.

“DERELERİ TEMİZLEMEK BÜYÜKŞEHİRİN GÖREVİ”

Başkan Yüksel açıklamasında; “Dereleri temizlemek Süleymanpaşa Belediyesi’nin işi değil. Geçen yıl da ilaçladık, şimdi de ilaçlıyoruz sinek ölmüyor. Yuvalandığı yeri öldüremiyoruz. Bu dere Değirmenaltı deresi. Biz temizliğini yaptık, ilaçlamasını yaptık, benim evimde yaklaşık 500 metre ilerisinde. Ben ilk kez bu sene sineksiz yaşıyorum. Hiç yok diyemeyiz az da olsa elbette var. Dereleri temizlemezseniz attığınız ilaç bir işe yaramıyor. Örneğin; Kumbağ deresi. Sosyal medyada da paylaştık. Kumbağ deresi ve diğer dereler için bundan 6 ay önce Kadir Albayrak ve daire başkanları ile konuştuk. Daha önce konuşuyorduk şimdiki gibi küs değildik. Tüm derelerin temizlenmesi konusunda ekibine talimat verdi. 100 yıldaki şuradaki dereyi 200- 300 metre temizlendi ve başka da yapmadılar bıraktılar. Ben benim Fen İşleri Müdürüm Kenan beye bunu temizle desem talimat versem yapmazsa, ertesi gün istifanı ver derim. Yüzü burada. Böyle bir şey olur mu? 100 Yıl Mahallesi’nin alt tarafı sinekten kurtulamıyor. Boyları şu televizyonu aşan otlar var. Arkadaş benim sorumluluğum değil, sen dereyi temizle ben ilaçlarım. Larva mücadelesi de büyükşehir kanununa göre onlarda. Hadi onu da ben yaparım. Altınova deresinin temizlenmesi, Kumbağ deresinin temizlenmesi aynı, şehir merkezinde bir deremiz var o da aynı durumda. Arkadaş dereyi temizlemezsen ot ilacı bir işe yaramıyor.” diye konuştu.

“DEĞİRMENALTI VE DEREAĞZINI TEMİZLEMESEYDİK İNSANLAR ORADA OTURAMAZDI”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve ekibin Süleymanpaşalıları lağıma layık gördüğünü söyleyen Başkan Yüksel; “Biz sineklerin yuvalandığı yerleri yok edemediğimiz sürece ilaç fayda etmez. Tüm basın mensuplarına ilaçladığımız yerlerin gprs kayıtlarını verebilirim. Bizim temizlediğimiz yerler gprs kontrollü. Kumbağ’da sinekten durulmuyor. Her gün 3 tane araba gönderiyorum ilaçlaması için ama yetmiyor. Çünkü çok af edersiniz lağım salınıyor, lağım kokuyor etraf. Altınova’da da böyle Kumbağ’da da böyle, Barboros’ta da böyle. Değirmenaltı ve Dereağzını biz temizlemeseydik insanlar orada oturamazdı. Ama maalesef bu şehre Kadir Albayrak ve ekibinin verdikleri değer bu. Süleymanpaşa ve Süleymanpaşalıları lağıma layık görüyorlar. Bu benim hatam değil.” diyerek derelerin temizliği konusunda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ı sert bir dille eleştirdi. Habertrak/Serhat Yeşilipek