DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.496,38 7.663
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“Suriye meselesi Türkiye’nin beka meselesidir”

Son Güncelleme :

04 Mart 2020 - 11:47

Süleymanpaşa Belediye Mart Ayı Meclis toplantısında konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Suriye meselesinin, bağımsızlığımızı ve toprak bütünlüğümüzü ilgilendiren bir mesele olduğunu kaydederek “Siyasete girmeden önce şunu söylemek istiyorum: Suriye meselesi, Türkiye’nin beka meselesi ile denk bir meseledir.” Dedi.

“KENDİMİZİ GÜVENCE ALTINA ALMAYA ÇALIŞTIK”

“Tekirdağ’dan üç şehidimiz var. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun. Geriye kalan analarına, babalarına, sevdiklerine Allah sabırlar versin. Bu millet çok büyük ve zor bir süreçten geçiyor. Birlik ve beraberlik içinde Allah’ın izniyle bunu da atlatacağımıza inanıyorum.” İfadelerini kaydeden Yüksel, “Bu sokaklarda yaşanan bin yıldır bu sokaklar üzerinde hesaplar yapanların hesaplarını her seferinde bozduk. Suriye meselesi farklı şekilde yorumlanmış ve değerlendirilmiş olabilir ama siyasete girmeden önce şunu söylemek istiyorum: Suriye meselesi, Türkiye’nin beka meselesi ile denk bir meseledir. Bunu neye göre söylüyorum? Bir proje var. 50 yıllık 100 yıllık uygulanan bir projede; bizim Türkiye coğrafyasının, neredeyse üçte birinin başka ülkelere pay eden bir projenin eseri olarak görüyoruz Suriye projesini. Biz bu konuyla ilgili Türkiye toprak bütünlüğümüzü koruyabilmekle alakalı, milletimizin özellikle sınır bölgesinde can ve mal güvenliğimizi koruyabilmekle alakalı, topraklarımızdan 30 kilometre 50 kilometre içeriden başlattık. Toprak bütünlüğümüzü içeriden korumaya kendimizi güvence altına almaya çalıştık.” Diye konuştu.

“BU TOPRAKLARIN BİRİLERİNE PEŞKEŞ ÇEKİLMESİNE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Milletimizin bağımsızlığı söz konusu olduğunda tüm hesapların kenara bırakılması gerektiğine dikkat çeken Yüksel, “Bu konu özellikle sosyal medyada farklı farklı yerlere çekildi. Sosyal medyada da görmüşsünüzdür. Milletimizin bekası söz konusu olduğunda, topraklarımızın bağımsızlığı, milletimizin bağımsızlığı söz konusu olduğunda bazı hesapları kenara bırakmamız gerekiyor. Çünkü biz bağımsızlığımızı, canımızı vererek, kendi kanımızı dökerek kazandık. Bu toprakların birilerine peşkeş çekilmesine müsaade etmeyeceğiz. Bu topraklar üzerinde hiç kimsenin hesap yapmasına müsaade etmeyeceğiz.” İfadelerini kaydetti.

“GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK BİZİM DEĞERİMİZDİR”

Mustafa Kemal Atatürk üzerinden de çeşitli polemikler yaratıldığını ve bu tarz siyasi çekişmelerin içine dahil edilmemesi gerektiğini kaydeden Yüksel, “Bir yandan da Gazi Mustafa Kemal Atatürk üzerinden polemikler yaratılmaya çalışıldı. Bunu hepimiz çok iyi bilmek zorundayız ki: Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşlarıyla birlikte bu milletin toprak bağımsızlığını bu millete armağan eden kişidir. O ve silah arkadaşlarının farklı polemiklerle gündeme gelmesi bu milleti üzmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bizim değerimizdir. Turgut Özal, Alparslan Türkeş, Demirel, Ecevit, Erbakan bunlar bizim değerlerimizdir. Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli bizim değerlerimizdir. Amma velâkin bunu herkesin kabul etmesi gerekir ki; Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu milletin bu devletin Ata’sıdır. Bu toprakları bize armağan eden isimlerden biridir. Dolayısıyla herhangi bir polemiğe ve siyasi çekişmenin içine de çekilmesini doğru bulmuyorum.” Şeklinde konuştu.

Ardından Ak Parti Grup Başkanvekili Şenol Karaküçük, CHP Grup Başkanvekili İlhan İmrak ve MHP Grup Başkanvekili Sabri Çınar da konuyla ilgili olarak görüşlerini aktardı.

Habertrak/Özlem İnan