DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.645,84 3.071
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Tarihe paravan çektiler

Son Güncelleme :

13 Aralık 2017 - 16:09

Süleymanpaşa’nın en gözde tarihi eserlerinden biri olan Ortacami’nin kenarına tarihi dokuyu kapatacak şekilde prefabrik bina yapılması tepki çekti. Belediyenin suç işlediğini kaydeden Emekli Müze Müdürü Arkeolog Mehmet Akif Işın, “Bu tam bir rezillik. Buraya çivi bile çakılamaz” dedi.

TARİHE PREFABRİK GÖLGE

Süleymanpaşa Belediyesi Mutlukent çay bahçesinde değişikliğe giderek, self servise başladı. Bunun içinde tarihi Ortacami’nin yanı başına bir konteynr koydu. Yaklaşık 15 gündür, konteynırın yerleştirilmesi çalışması devam ediyor.

REZİLLİK

Belediyenin suç işlediğini kaydeden Emekli Müze Müdürü Arkeolog Mehmet Akif Işın, “Bu tam bir rezillik. Buraya çivi bile çakılamaz. Bu durum tam bir rezillik. Bu cami Osmanlı eseri, anıtsal bir eser. Anıtsal eserlerin koruma kararları var. Buraya baraka dahi yapılmaz deniyor. Birinci derece korunması gereken alan. Çivi bile çakamazsınız. Hiçbir şey yapılamaz” dedi.

‘KURUL KARARI OLMADAN ÇİVİ BİLE ÇAKILAMAZ’

Vakıfların görevini yapmadığını aktaran Işın, “Belediye sorumsuz davranıyor. Görevini yapmıyor. Burada baraka dahi yapılsa bile kurul izni gerekir. Burada yapılan çalışmalarla ilgili kurul kararı falan yok. Bunlar hangi hakla bunu yapıyor. Şuanda bunun kaldırılması lazım. Belediye hiçbir şeye bakmaz oldu. Belediye görevini yapmıyor. Hangi hakla bu prefabrik binayı buraya koyabilirsiniz” diye konuştu.

‘TARİHİ YAPI PEŞKEŞ ÇEKİLEMEZ’

Sert tepki gösteren Işın, Vakıflar kendi malına sahip çıkması lazım. Vakıfların el atması lazım. Bu cami restorasyondan geçti. Bu tam bir rezillik. Rezil bir görüntü. Böyle bir şey olmaz. Peşkeş çekiliyor. Belediye ve vakıfların bu derhal bu çalışmayı durdurması lazım” sözlerini kaydetti. Habertrak/Ferhat Akgün-Özel Haber