DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 64.329,00 0.992
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°

Tekirdağ 40 proje ile katılıyor

Son Güncelleme :

27 Nisan 2018 - 10:49

Küçük mucitler büyük icatlar

4006 TUBİTAK Bilim Fuarı’na katılan öğrencilerin icatlarını sergiledikleri Bilim Şenliği’nde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan “TUBİTAK’ın desteklemiş olduğu 4006 kapsamındaki Bilim Şenliği etkinliği; bilimin günlük hayatın içinde öğrencilerimizle buluşturulması, onların proje hazırlamaya teşviki anlamında son derece önemli kazanımlara dönüşen bir etkinlik” dedi.

4006 TUBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı’na katılan öğrencilerin icatlarını sergiledikleri Bilim Şenliği programı, Tekirdağ Süleymanpaşa Bilim Sanat Merkezi’nde İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan,Süleymanpaşa Kaymakamı Aslan Yurt ve Kurum Müdürü Ferruh Topuz’un katılımıyla gerçekleşti.

“TUBİTAK 4006 FUARINA TEKİRDAĞ OLARAK 40 PROJE İLE KATILIYORUZ”

Programın açılış konuşmasını yapan Süleymanpaşa Bilim Sanat Merkezi müdürü Ferruh Topuz “Bilim Sanat Merkezi 2000 yılında kuruldu. Şu anda 18 öğretmen 3 idareci ile görev yapıyoruz. 460 civarında öğrencimiz var. Tekirdağ Süleymanpaşa Bilim Sanat Merkezi tüm ilçelerimizden öğrencilerimizin katılımıyla oluşturulan bir merkez. Çocuklarımız normal eğitimlerini kendi okullarında gerçekleştirirken; bize de haftanın 1 günü gelip akşam 16:00 ile 19:30 arasında eğitim öğretimlerini gerçekleştiriyorlar. Bu bizim yaptığımız eğitim öğretim okuldaki gibi değil farklı bir program uyguluyoruz burada. Türkiye’de 130 tane Bilim Sanat Merkezi var. Önümüzdeki yıl Çorlu da böyle bir merkeze kavuşacak. TUBİTAK 4006 fuarına biz Tekirdağ olarak 40 proje ile katılıyoruz.” dedi.

“ÇORLU’DA BİLİM SANAT MERKEZİ AÇILIŞI HAZIRLIKLARIMIZ DEVAM EDİYOR”

İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, il genelindeki tüm okulların fuara katılımlarını teşvik ettiklerini belirterek; “Nisan ve Mayıs ayları düzenlenen bilim şenliği etkinlikleri bizim için ayrı bir mutlulukla geçiyor. TUBİTAK’ın desteklemiş olduğu 4006 kapsamındaki Bilim Şenliği etkinliği, bilimin günlük hayatın içinde öğrencilerimizle buluşturulması, onların proje hazırlamaya teşviki anlamında, eğitim öğretim açısından bizler için de son derece önemli kazanımlara dönüşen bir etkinlik. Biz tüm ortaokul ve lise müdürlerimize 4006 bilim fuarına başvuru yapmalarını özellikle teşvik ettik. Ve bu yıl 53 okulumuzda Bilim Şenliği etkinlikleri 18 Nisan itibariyle başladı ve 1 Haziran’a kadar devam edecek.Çorlu ilçemizde de Bilim Sanat Merkezi açılışı hazırlıklarımız devam ediyor. Bir aksilik olmazsa 2018-2019’da Bilim Sanat Merkezi sayımızı ilimizde 2’ye çıkarmış olacağız.” diye konuştu.

“BEYİN GÖÇÜNÜ TERSİNE ÇEVİRMENİZ LAZIM”

Öğrencilerin hangi alanda olursa olsun kabiliyetlerinin desteklenmesi gerektiğine vurgu yapan  Tekirdağ Süleymanpaşa Kaymakamı Aslan Yurt “Bilim ve sanat merkezi bildiğiniz gibi bilim ve sanata merakı olan çocuklarımızın toplayıp onların kabiliyetlerinin gelişmesini sağlayan merkez. Bundan 20 sene öncesine kadar hep gençlerimizin köreldiğinden, bilim göçünden beyin göçünden bahsederdik. Biz daha fazla bilimi hazır kullanan sanayisini montaj üzerine kuran, hatta sosyal bilimler alanında bile her şeyi ithal eden durumdaydık. 2000’li yıllardan sonra baktık ki; böyle büyük devlet olunmuyor. Büyük devlet olacaksanız gelecek nesillerinizi; büyük devletlerin nesilleri nasıl yetişiyorsa, en az onlar kadar ama mümkünse onlardan daha iyi yetiştirmeniz lazım. Beyin göçünü tersine çevirmeniz lazım. Kabiliyete, bilim ve sanata,spora her alana ne kadar kabiliyetli genç varsa onları en iyi şekilde yetiştirmeniz lazım. Süleymanpaşa’da bizim 35 bin tane öğrencimiz var. Ama burada eğitim gören öğrenci sayısı 460. Aynı zamanda burası tüm ile hizmet ediyor. Yani demek ki aşağı yukarı 100 tane öğrenciden 1 i ne bu şans düşüyor. Bu kaymak tabakayı toplayıp hem fikri hem zihinsel kabiliyetlerinin, el becerilerinin geliştirmesi için uygun ortamlar sağlanan merkez demek burası. Bu nedenle hem öğrencilerimizden hem öğretmenlerimizden çok şey bekliyoruz. Bu öğrencilerimizin en iyi şekilde desteklenmesi gerekiyor.”değerlendirmesinde bulundu.

Ardından yıl içerisinde farklı alanda düzenlenen yarışmalarda ödül alan öğrencilere hediyeleri verildi.

Katılımcıların standları gezmeleriyle program son buldu. Habertrak/Özlem İnan