DOLAR 32,3641 % -0.04
EURO 34,8798 % 0.15
GRAM ALTIN 2.390,10 % -0,28
ÇEYREK A. 3.907,81 % -0,28
BITCOIN 61.809,99 4.195
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“Tekirdağ çiftçisine hizmet önemli”

Son Güncelleme :

10 Nisan 2019 - 15:10

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Mümin Şahin, göreve başladığı 3 aylık süre içerisinde gerçekleşen proje ve faaliyetlerini basına açıkladı.

Namık Kemal Üniversitesi olarak hayata geçirdikleri projeleri sadece üniversiteye değil, Tekirdağ’a da kazandırmayı hedeflediklerini kaydeden Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, “Tekirdağ çiftçisine hizmet önemli. Çünkü burası turizm ve sanayi şehri olduğu kadar, tarım ve hayvancılık şehri. Dolayısıyla burası ayçiçek potansiyelinin ve üreticisinin olduğu yer. Bunun gibi çalışmalarımız devam ediyor.” Dedi.

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, rektörlük binasında bulunan restoranda Tekirdağ’daki gazetecileri ağırladı.

Namık Kemal Üniversitesi yönetimi ile 3 aylık geçen süreçte üniversitenin faaliyetlerini slayt halinde sunumunu gerçekleştiren Şahin, “Çeşitli proje aşamalarımız var. İnşallah yakında onları da tamamlayacağız. Ziraat Fakültesi’nde Tekirdağ çiftçisine hizmet önemli. Çünkü burası turizm ve sanayi şehri olduğu kadar tarım ve hayvancılık şehri. Dolayısıyla ayçiçek potansiyelinin üreticisinin olduğu yer. Aynı şekilde hububatta da öyle.  Burada zaten yakından takip ettiniz. Bunun gibi çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalarımız her geçen gün devam edecek.  Çiftçimizin bize değil de bizim çiftçimize gitmemiz gerekiyor.” Diye konuştu.

“FARKINDALIK ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK”

“Üniversite ile şehri sağlık, kültürel ve bilimsel anlamda spor alanında bütünleştirmek istediğimizi belirtmiştik. Bu anlamda yapmış olduğumuz önemli çalışmalardan bir tanesi farkındalık çalışmasıdır.” Diyerek gerçekleştirdikleri projeyi tanıtan Şahin, “Farkındalık çalışmalarından bir tanesi ‘Minik Üreticiler’ projesini yaptık. Çok da talep gördü. Bütün okullarımızda proje ofisimizde şu an da hanımlarımız ilgileniyorlar. Şu an da bütün okullarda hemen hemen bu tür talepler var. Onlarla ilgili de yeni çalışmalar yapmak istiyoruz. Minik üreticiler de çocuklarımız önemli. Doğa bilincini aşılamak, geleceğe yatırım yaparak dolayısıyla seralarımızda soğan ekimi ve marul hasadını gerçekleştirdik. Çok keyifliydi. Bu tür çalışmalarımız devam edecek.” Şeklinde konuştu.

Üniversitenin orman arazisiyle ilgili olarak da yeni çalışmalara imza atıldığını belirten Şahin, “Araştırma Hastanesi için alınacak her lira size ek yatırımlar olarak geri dönecektir. Hastanemizde bebek ünitemiz, kemoterapi ünitesi, radyoterapi ünitesi çalışmalarının yapılması gerekiyor. Üniversitede ki arazi çalışmaları ve inşaatların durumları hakkında da yanımızdaki orman arazisi ile ilgili olarak, orman arazisini üniversiteye katmak için çalışma yapılmış başarısız gerçekleşmiş. Bununla ilgili olarak ciddi adımlar attık. Buradan da Mustafa Şentop Hocama teşekkür ediyorum katkılarından dolayı kendisinin büyük desteği var. İnşallah en kısa zamanda Tekirdağ’a kazandıracağız. Bizim hedefimiz sadece üniversiteye kazandırmak değil. Etrafına peyzaj alanları yaparak, bisiklet yürüme yolları, mesire alanları, nezih ortamlar oluşturulacak. Böylece üniversite şehir bütünleşmesini daha iyi sağlamış olacağız.” Değerlendirmesinde bulundu.

“İŞKUR İLE BİRLİKTE İSTİHDAM ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

NKÜ olarak İŞKUR ile de istihdam etkinliği gerçekleştirdiklerine değinen Rektör Şahin sözlerini şöyle noktaladı:“Üniversite çalışanları olarak da YÖK’ün açtığı görevde yükseltme ve unvan değişikliği sınavları söz konusu bunlardan yararlanma fırsatımız olmazsa da inşallah görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarını açacağız. Yine İŞKUR ile birlikte istihdam etkinliği gerçekleştirdik. Katkıları nedeniyle de çok teşekkür ediyorum. Bir Tekirdağ kızanı olarak, geçmişten günümüze Tekirdağ’da dini ve kültürel hayat sempozyumunu yaptık” dedi.

Rektör Şahin toplantı sonunda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Habertrak/Özlem İnan