DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.608,00 -0.543
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°

TEKİRDAĞ DEV YATIRIMLARA KAVUŞUYOR

Son Güncelleme :

12 Haziran 2021 - 10:43

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Hükümet Caddesi üzerinde bulunan Halkbank ve Yapı Kredi Bankası’nın yıkımına Temmuz’un ilk haftasında başlanacağını ve oradan restore edilen tuz deposunu da dahil edilecek şekilde meydan düzenlemesinin tamamlanacağını kaydetti. Albayrak ayrıca yapımı süren yeni belediye hizmet binasının Tekirdağ’ın kurtuluşu yıl dönümü olan 13 Kasım’da açmayı planladıklarını dile getirdi.

Meydan çalışmalarının bitmesinin ardından Tekirdağ’ın, Trakya’nın en büyük meydanına sahip olacağın vurgulayan Albayrak, “Hükümet Caddesi’ndeki bankaların yıkılmasıyla birlikte oradan aşağıya kadar tamamen yeşillik alan, kafeterya, çay ocaklarının bulunduğu bir sosyal etkinlik alanı haline getireceğiz. İşte o zaman Trakya’nın en büyük meydanını size sunmuş olacağız” dedi.

SÜLEYMANPAŞA’YA YENİ BİR SOSYAL ALAN DAHA

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, yeni bir sosyal alanın daha Tekirdağ’a kazandırılacağını belirterek, “Bir aksilik olmazsa 1 Temmuz veya o hafta, Halkbank ve Yapı Kredi Bankası’nın adasını yıkıyoruz. Orasını kamusallaştırdık. Oradaki bütün dükkanları satın aldık. Bankaları da 1-7 Temmuz haftasında yıkacağız. Şu anda bitirdiğimiz tarihi bina, özel proje alanı dediğimiz tuz deposu da restore edildi. Oradan aşağıya kadar tamamen yeşillik alan, kafeterya, çay ocaklarının bulunduğu bir sosyal etkinlik alanı haline getireceğiz. İşte o zaman Trakya’nın en büyük meydanını size sunmuş olacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

“TEKİRDAĞ YAKIŞAN BİR BİNA YAPILACAK”

Yapımı süren belediye hizmet binasının Tekirdağ’ın kurtuluşu yıl dönümü olan 13 Kasım’da açmayı planladıklarını dile getiren Albayrak, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kurulurken kanun da şöyle diyordu: ‘Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, merkezi Süleymanpaşa olmak üzere kurulur’ diyordu. Yasa böyle. 13 Kasım’da bir aksilik olmazsa o yeni belediye binasına da geçeceğiz. Ama lütfen yeni binayı, sırada bir bina olarak kabul etmeyin. Oraya bir kompleks yapılacak. Toplamda dokuz kat olmak üzere, altına iki kat otoparkı, araç deposu ve 35.800 metrekarelik kapalı, 60.000 metrekarelik etrafında rekreasyon alanları ile yepyeni bir yere kavuşacağız. İçeride iki tane 500’er kişilik aynı anda etkinlik yapılacak kapalı spor salonları, konferans salonları yapılacak. Tekirdağ yakışan bir alan daha yapılacak.”diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HAK ETTİĞİ BELEDİYE BİNASINA KAVUŞACAK

Albayrak, Tekirdağ’ın en güzel belediye binalarından birine sahip olacağına dikkat çekerek, “30 sene sonra belediye binasını yıkmak zorunda kaldım. 1984 yılında yapılmış binaydı ama orada ben bir depremi yaşadım. Orada binanın sallandığını gördüm ve önce o binanın yıkımından başladık. Fakat onun karşısında bir tane daha bina var; tarihi belediye binası. Tam 110 yaşında hala hizmet veriyor. O yüzden bizim büyüyen, gelişen Tekirdağ’ımıza, nüfusu 1 milyon 80 bin nüfuslu Tekirdağ’ımıza, vizyonlarıyla parlayan Tekirdağ’ımıza, tabii ki de 30 Büyükşehir belediyemizden daha güzel bir belediye binasına ihtiyaç vardı ve biz de onu yaptık. Yapacağız da devam da edeceğiz.” şeklinde konuştu. Habertrak/Özlem İnan