DOLAR 32,5268 % 0.45
EURO 34,7799 % 0.52
GRAM ALTIN 2.401,61 % 0,90
ÇEYREK A. 3.926,63 % 0,90
BITCOIN 58.230,01 -4.894
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Tekirdağ halkı bankaların kıskacında

Son Güncelleme :

25 Kasım 2021 - 14:39

ALINAN  KREDİLER GERİ ÖDENMİYOR

Tekirdağ, Türkiye genelinde kişi başına bireysel kredi riski en fazla olan iller arasına girdi. Son dönemde yaşanan ekonomik kriz Tekirdağ’da yaşayan vatandaşları derinden etkiledi. Bankaların verdiği kredinin ana parasını ve ya faizlerinin ödenememesi anlamına gelen kredi riski Tekirdağ’da arttı. Böylelikle Tekirdağ kredi riski en fazla olan 3. il oldu. Tekirdağ kişi başına ortalama bireysel riski en fazla olan iller arasında Ankara ve İzmir’in ardından 3. sırada yer aldı. Tekirdağ’da yaşayan vatandaşların bireysel kredi risk oranı 24.131 oldu.

Kredi riski, kişilerin kullandıkları kredinin ana parasının ve/veya faizlerinin borçlu tarafından ödenememesi olasılığı anlamına gelmekte.

KREDİ RİSKİ NEDİR?

İnsanların kredi ve kredi ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile bankaların kredi hizmetine büyük bir ilgi gösteriliyor. İnsanların kredi hizmetine bu kadar çok ilgi göstermesi kredi riskini de arttırıyor. Kredi riski, kişilerin kullandıkları kredinin ana parasının borçlu tarafından ödenmemesi riskine denir. Bu gibi durumlarda bankalar zarara uğrama riski ile karşı karşıya kalır. Bu durumun oluşmasına ve rsikli durumunun ortaya çıkmasına ise temerrüt ismi verilir. Bu gibi durumlarda bankaların sermaye gereksinimi artarken kişilere kredi verilme imkanı azalır. Bu durum bankalar için oldukça olumsuz bir durumdur. Günümüzde kredi riski değerlendirmesi sayesinde bankalar, kredi almak isteyen kişilerin tüm finansal geçmişini görüntüleme imkanı buluyor. Bu sayede kişilerin borcuna sadık olup olmadıkları, kredi borçlarını düzenli ödeyip ödeyemediklerini görme şansı buluyor. Bu sayede banklar, verdikleri kredinin ödenmeme riskini en aza indirmeyi amaçlıyor. Habertrak/Serhat Yeşilipek