DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.876,00 0.27
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°

Tekirdağ Rakısı’nda isim savaşı

Son Güncelleme :

28 Şubat 2019 - 11:07

CHP Tekirdağ eski Milletvekillerinden Av. Güneş Gürseler, Tekirdağ Rakısı olarak satılan ve Tekirdağ’da üretilmeye rakıdan rant elde edilmesine sert tepki gösterdi ve bu konuda Tekirdağ halkını hep birlikte bu ismin geri alınması için mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

CHP Tekirdağ eski Milletvekillerinden Av. Güneş Gürseler, Tekirdağ Rakısı’nın isminin kullanılmasına tepki gösterdi ve “Yaklaşık doksan yıl kentimizin ekonomik ve sosyal yaşamına önemli katkılar yapan Tekel Şarap ve İçki Fabrikası’nı bir aymazlıkla yok ettik. Şimdi de Tekirdağ’da üretilmeyen rakının kentimizin adını kullanmasına seyirci kalıyoruz.” Dedi.

Yeni Rakı’nın bölgemizin üzümü, suyu ve özeni ile Tekirdağ’da üretilerek ulaştığı kalite ve piyasa değeri karşısında diğerlerinden farkını ortaya koyduğuna da özellikle dikkat çeken Gürseler, “kökeninin bulunduğu kentimiz ile özdeşleşmiş bir ürün olarak kentimizin adı Tekirdağ, rakımızın markası olmuştu. Tüketiciler de kentimizin adıyla satılan rakımızı üretildiği yörenin adına güven duyarak aynı nitelikteki diğer ürünlere tercih etmişlerdi.” Hatırlatmasında bulundu.

Şimdi Tekirdağ’da üretilmeyip ülkemizin farklı bölgelerinde üretilen rakıların Tekirdağ markası ile satışa sunulmasının yanıltıcı olduğu gibi haksız ve dayanaksız yere kentimizin isminin kullanılmasına neden olduğuna da işaret eden Gürseler, “Hemşeriler olarak gücümüzü birleştirmenin ve bu uygulamayı kabul etmediğimizi her alanda haykırmanın zamanının geçmekte olduğunu belirtmek istiyorum. Tekirdağ’da üretilmeyen rakı  ‘Tekirdağ Rakısı’ olarak satılmamalıdır” Diye konuştu.

Habertrak/Özlem İnan