DOLAR 32,2687 % -0.31
EURO 34,8392 % -0.12
GRAM ALTIN 2.398,63 % 0,21
ÇEYREK A. 3.921,75 % 0,21
BITCOIN 64.034,48 1.084
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Tekirdağ “spor yatırımı” istiyor

Son Güncelleme :

24 Mayıs 2019 - 16:49

 

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

 

Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün, Habertrak Gazetesi’ne gerçekleştirdiği ziyarette, İl Müdürlüğü olarak gerçekleştirmeyi hedefledikleri projeler ile ilgili bilgiler verdi ve spor salonlarının Süleymanpaşa nüfusuna oranla yetersiz kaldığına vurgu yaptı.

Üzgün, “Süleymanpaşa ilçemizde iki tane spor salonumuz var. Bunlar; İnönü Spor Salonu ve Atatürk Spor Salonu. Bu 200 bin nüfusa göre çok yetersiz bir rakam. Aynı zamanda stat meselesinde de öyle. Bir tane Namık Kemal Stadı’mız var. Resmi maçların oynandığı 13 Kasım Stadyumu da çok yıpranmış bir saha. Bunlar 200 binlik nüfusa göre gülünç bir rakam” değerlendirmesinde bulundu.

“SPOR SALONLARI YENİLENECEK”

İnönü Spor Salonu ve Atatürk Spor Salonu’nda onarım yapılacağını aktaran Müdür Üzgün, “Spor Salonları’nın çoğaltmasıyla ilgili projelerimiz var. Spor Genel Müdürlüğü ve Bakanlığımızla Tekirdağ’da ki milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla bunu istişare ederek; bir yerlerde açık yer bulup, tahsis edip, gerek spor salonu alanında gerek amatör saha anlamında bu girişimlerde bulunacağız. Birkaç tane girişimimiz oldu. Tahsis konusunda tamamen gerçekleşmeden ben yer ve isim belirtmek istemiyorum. Ama birinci aşamada yapacaklarımızın içinde şunu söyleyebilirim size; iki tane büyük onarımı buraya çekmiş olduk. Bir tanesi Atatürk Spor Salonu’nun büyük bir onarımını yapacağız. Baştan sona iç ve dış olarak yenilenecek salonumuz. İkincisi de tabi zaman zaman da ‘oradan taşınabilir mi? Taşınsın mı?’ dedikleri. Benim duyduğum kadarıyla İnönü Spor Salonu da deprem güçlendirmesi ve içten dışa büyük bir onarım görecek. İkisi de bu sezonda olacak. Üç tane onarım verildi bize. Bir tanesi de önceliğine göre sıralandı. Hayrabolu’da ki maçların oynandığı amatör sahanın soyunma odaları yıkılmak üzere. Orası da yenilenmeye gidecek. Önümüzdeki sezon bitmiş olacak diye düşünüyoruz.” İfadelerini kullandı.

“SÜLEYMANPAŞA’YA 24 BİN KİŞİLİK STAT YAPILACAĞINI DUYDUK”

Üzgün, spor salonlarında aralıksız antrenmanlar ve çalışmalar neticesinde, onarıma gideceğini ifade ederek, “Amatör sahalarda, futbol sahalarıyla ilgili de tekrar çimlendirilmesi de lokal olarak, Namık Kemal Stadı’nın ihalesi yapıldı. Malkara Stadı’nın da topraktan direk çime ihaleleri yapıldı ve çalışmaları başladı şu an da. Biz Süleymanpaşa’ya yeni spor salonu ve saha kazandırmazsak; mevcut olanları da iki sene de bir tamir etmek zorunda kalacağız. Çünkü o maç trafiğini taşıyamıyor bu yerlerimiz.  Mesela İnönü ve Atatürk Spor Salonu, sabah 8’de başlıyor. Akşam 12’ye kadar dolu ve hiç nefes aldırmıyoruz salonlara. Yapılar da eski su alıyor.” Açıklamasında bulundu.

“O SALONA İHTİYACIMIZ VAR”

“Bugün bir şikâyet geldi. 2010 sonrası doğan çocuklara yüzme yarışı yaptırılmıyormuş veya yaptırılmamış bir iki senedir.” İfadelerini dile getiren Üzgün, konuyla ilgili görüşünü şöyle anlattı: “Ne kadar aslı var bilmiyorum. Ama dedim ki; ‘Bugünden itibaren yapılacak. Hemen planlayın iki tane yarışma koyun.’ 6-7-8 yaş grupları iki üç senedir antrenmana gidiyor. Ama hiç yüzme yapılmıyor. İl temsilcisinin yapması gerekir. Atatürk Spor Salonu’nun oraya koyduğumuz zaman insanları götüremiyorsun. Şehir içinde olacak yani. Biz onu savunuyoruz. Şimdi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü için ‘burası yıkılacak’ diyorlar. Yıkarsan da yenisini yapmak zorundasın yerine. Oraya kalkıp da alışveriş merkezi yapılacak yok yani. Oraya ihtiyaç var çünkü hakikaten ihtiyaç var. Mal Müdürlüğü ile görüşmek istedim. ‘Bayramdan sonra görüşelim’ denildi. Gidip bütün arazilerin boşluklarını çıkartıp, ‘nereye yapabiliriz?’ diye görüşeceğiz”

“GENÇLİK MERKEZİ LİSELER BÖLGESİNE YAPILMALIYDI”

“Gençlik merkezi çok güzel bir bina ama girip çıkan yok” diye konuşan Üzgün, “Gençlik Merkezi’nin liseler bölgesine yapılması gerekirdi. Kullanılmadığı için üzülüyorum. O bina şimdi orada çürüyor. Çok büyük bir yatırım var orda. Bana kalırsa yanı başında bizim arazinin üstüne belediye tesis yapmış zamanında orada bir sıkıntılı durum var. Arazi bize tahsisli ama bunu Tekirdağspor bizden istemiş. Tekirdağspor’a da demiş ki ‘al sen bunu kullan.’ Tekirdağspor’da kullanamayınca bunu belediyeye devretmiş. Belediye de oraya o tesisi yapmış.” İfadelerini dile getirdi.

“BİRÇOK İLÇEDE DÜZGÜN BİR TESİSİMİZ YOK”

Tekirdağ’ın ilçelerinin de spor salonu ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Üzgün, “İlçelerde ise durum berbat. Birçok ilçede bizim doğru düzgün daha tesisimiz bile yok. Mesela Kapaklı 130 bin nüfusa sahip fakat tesis yok. Saray’da yıllardır bitmeyen bir spor salonu var. Çerkezköy’de futbol sahası yok. Birçok ilçemize yatırım gerekiyor. Kapaklı’da okullar bölgesinde 30 dönümlük bir arazi var.  Onun tahsisini istedik bekliyoruz. Okullar bölgesi olduğu için okullara da hizmet edecek. Kapaklı’da hiç tesisimiz yok. Saray’da yeni yapılan devreye girdi. Bir de eski, bitmeyen bir tesis var. Şu anda benim çıkardığım Şube Müdürlerinin ikisi ilçeleri gezip, ilçelerin fotoğraflarını çekiyor. ‘Bizim ilçede neyimiz var? Neye ihtiyacımız var? Olması gereken ne?’ İlçe ilçe dosyaları alıp, Ankara’ya gideceğim. Ankara’da bir hafta gerekli görüşmeleri yapacağım.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Habertrak/Özlem İnan