DOLAR 32,3485 % -0.17
EURO 34,8412 % -0.15
GRAM ALTIN 2.381,30 % -0,51
ÇEYREK A. 3.893,43 % -0,51
BITCOIN 64.174,45 1.029
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Tekirdağ sporunun duayenleri bir arada

Son Güncelleme :

27 Mayıs 2019 - 13:29

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün, bir ilke imza atarak tarih yazdı.

Efsane sporculara Tekirdağ Kredi Yurtlar Kurumu’nda iftar yemeği vererek, fikir alışverişinde bulundu.

Tekirdağ sporuna büyük hizmetleri olan ve farklı branşlarda döneminin liderleri; başarılı sporcuları, yöneticileri, kulüp başkanları, basın mensupları ve spora büyük emeği geçen unutulmaz efsane sporcuları Müdür Üzgün’ün ince düşüncesi ile bir araya geldiler.

Dönemleri içinde birbirlerine rakip olan farklı kulüpler de görev almış sporcular yıllar sonra aynı çatı altında, aynı masada ve sohbet ortamında bir araya geldiler.

Çiftlikönüspor’un kurucusu ve Tekirdağ sporuna büyük hizmetleri olan Nazmi Yel. Tekirdağ ilinde deniz sporları denilince yelken sporu başta olmak üzere denizlerin lideri Kasım Uzel. Yılmazspor efsanesinin Şevket Baba’dan sonraki 20 yıllık başkanı Hayrullah İşgören. Tekirdağ basınının duayenlerinden 60 yıllık gazeteci Aytaç Oy. Tekirdağ ilinde salon sporlarının basketbolun, voleybolun öncülerinden Şükrü Koşar. Kırk yıllık süre boyunca saha komiserliği yapan, saha içi ve dışında futbolun emektarı Fikret Akdağ. Efsane futbol kulübümüz Halkspor’un hayatta kalan futbolcularından Tekirdağspor’un unutulmaz yöneticilerinden Kadir Atıcılar. Yılmazspor’un sol beklerinden şeref tribününde yıllarca görev alarak, sporda centilmenliğin öncülüğünü yapan Burhan Tanrısevdi. Tekirdağ’ın her konuda olduğu gibi spor tarihinde tarihselleştiren Hüseyin Bayol. Tekirdağspor tarihinin kuruluş yılı olan 1967 sezonunun ilk sağ beki birinci lige transfer olan ilk futbolcusu İbrahim Tezeren. Günümüz Tekirdağ İl Futbol Hakem Komitesi Başkanı Kamil Dertop. Döneminin futbolcularından yıllardır antrönerlik yapan Tekirdağ Antrenörler Dernek Başkanı Abdullah Eroğlu. Tekirdağspor’un yıldız futbolcularından antrenörlerinden birinci ligde futbol oynamış Cengiz Diril. Tekirdağsporun unutulmaz futbolcularından antrenörlerinden hoca lakaplı Fahrettin İyen. Tekirdağspor’un ünlü futbolcularından antrenörlerinden kaptan lakaplı takım kaptanı Ziver Kızıldağlı. Türkiye Spor Yazarları Derneği Tekirdağ İl Temsilcisi Cenap Kürümoğlu. Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mahmut Recep Keleş, Tekirdağ sporunun tarihi ile ilgili yorumlarını yaptıkları çalışmaları dile getirdi.

Konu hemen hemen aynı; herkesin ortak görüşü Tekirdağ’daki alt yapı sorunu, tesis sorunu, yönetici sorunu.

Müdür Ahmet Üzgün, misafirlerini tek tek karşılayarak, çiçek takdim etti. Herkes ile özel olarak ilgilenerek, fikir alışverişinde bulundu.

TEKİRDAĞ’DA BİR İLK

Üzgün, Tekirdağ’da sporun daha ileri seviyeye taşınması için aldığı notları uygulamaya koyacağını belirtti. En genci 60 yaş olan sporcular ile en yaşlısı 20 yaş olan öğrenciler ile birlikte iftar yemeği yenildi. Tekirdağ Kredi ve Yurtlar Kurumu özel tesisleri yemekhanesinde binlerce öğrenci ile birlikte iftar yemeği görülmeye değer nitelikte oldu. Dört nesil bir arada dolu dolu bir görüntü oluşturuldu. Tekirdağ’da bir ilk gerçekleşmiş oldu. Bir Müdür Tekirdağ’da farklı spor dallarındaki duayenler ile bir araya gelerek, fikir alışverişinde bulundu. Onları misafir ederek, birlikte iftar yemeği yediler. Katılımcılar duygu ve düşüncelerini anlattılar. Anılarını tazelediler. Eski günlerini yad ettiler ve Müdür Ahmet Üzgün’e teşekkür ettiler. Ahmet Üzgün ise yaptığı konuşma ile misafirlerine katılımlarından dolayı teşekkür etti. Tekirdağ sporuna hizmet etmek için göreve geldiğini belirtti. Şu anda il genelinde bütün ilçelerdeki noksanlıkları tek tek belirlemek için ilgili müdür yardımcılarını görevlendirdiğini, çalışmaların yapıldığını hizmet için aralıksız çalışacağını belirtti. Üzgün, “Sizler değerli büyüklerimizin tavsiyelerine değer veriyorum. Bana ve ekibime yardımcı olunuz. Beni bu göreve layık görenleri hiçbir zaman mahcup etmeyeceğim. Bu vesile ile kendilerine teşekkür ediyorum. İlimiz Tekirdağ’da tüm spor branşları için bütün imkanları kullanarak, en güzel hizmeti sunacağız.” diyerek, tekrar teşekkür etti. Toplu fotoğraf çekiminden sonra misafirlerini tek tek uğurlayarak, mutlu bir şekilde tesislerden ayrıldı.

Böylece Tekirdağ’da bir ilke imza atılmış oldu.

Habertrak/Zekiye Türkkan