DOLAR 32,2913 % -0.18
EURO 34,8246 % -0.03
GRAM ALTIN 2.413,55 % 0,84
ÇEYREK A. 3.946,15 % 0,84
BITCOIN 63.074,95 -1.821
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“Tekirdağ ufuktur, Tekirdağ gelecektir”

Son Güncelleme :

26 Ağustos 2020 - 12:33

Gelecek Partisi Tekirdağ İl Kongresi Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun katılımı ile gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kongrede tek aday olarak seçime giren mevcut kurucu il başkanı Recep Nişancı il başkanı olarak seçildi.

“GENÇLERİN UMUDU GELECEKTE”

İl Başkanı Recep Nişancı gerçekleştirdiği açılış konuşmasında partinin her kesimden vatandaşları kucakladığını, özellikle gençler için umut olduğunu dile getirdi. İl Başkanı Nişancı’nın ardından son seçilmiş başbakan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu açılış konuşmasını yaptı.

“TEKİRDAĞ’DA ÇOK SAĞLAM BİR EKİBİMİZ VAR”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Sözlerimin başında gelecek partisini ilk konuşmaya başladığımız, çıktığımız bu zor yolda niyetlendiğimiz ilk andan itibaren yanımızda olan sevgili Tekirdağlılar’a gönülden teşekkür ediyorum. Çerkezköy, Çorlu, Ergene, Hayrabolu, Kapaklı, Malkara, Muratlı, Şarköy, Süleymanpaşa ve Saray’ı yürekten selamlıyorum. 2 sene önce Tekirdağ’dan Çanakkale’ye geçerken ne yaparsanız yapın arkanızdayım diyen değerli dostum Ahmet Akçay’a ve tüm teşkilatına teşekkür ediyorum. Bu sadece bir selamlama değil. Çünkü Tekirdağ, Gelecek Partisi’nin tarihinde özel olarak anılacak. Çünkü Tekirdağ’ın ekibi daha parti fikri ortada yokken manifestonun ana unsurlarıyla daha önceki bulunduğumuz partideki yanlışlıklar bilindiği anda güzel bir ekip halinde bizi ziyaret ettiler. O zamandan beri de bu ekip hep kendi içinde de birlik ve beraberliğini korudu. Recep Bey’in başkanlığında Ahmet Bey’in öncülüğünde çok güzel bir atmosfer geliştirildi. Çok sağlam bir ekip var Tekirdağ’da.” dedi.

“GELECEK ÖYLE BİR KELİME Kİ HERKESİ ÇINAR AĞACI GİBİ GÖLGESİNDE BARINDIR”

Tekirdağ’ın önemine değinen Davutoğlu; “Van’da da zikretmiştim. ‘Biz bir parti kurmuş olabiliriz ama bu partiyi kendimiz için kurmadık’ dedim. Gelecek nesiller için kurduk. Berke ve onun gibi 20’li yaşlarda olanlar bilsinler ki gelecek partisi bizden çok onlarındır. Biz Gelecek Partisi’nin ismini bir takım sıradan ifadelerle isim koymadık. Bazı kesimleri kapsayıcı bir isim de seçmedik. Gelecek Partisi dedik. Çünkü gelecek öyle bir kelime ki herkesi çınar ağacı gibi gölgesinde barındır. Herkes geleceğini düşünür. Herkes torunlarını, çocuklarını düşünür. Bugün de böyle bir kaygı ortada olduğu için bu yola çıktık.  Ülkenin genel sorunlarına girmeden önce Tekirdağ’dan bahsetmek istiyorum. Tekirdağımız’daki milli kimliğimizden, Tekirdağımız’daki potansiyelimizden. Tarihin içinde Tekirdağ’ın yeri başkadır. Evliya Çelebi Anadolu Yörüklerinin Rumeli’yi ilk geçtiği yerde Tekirdağ’dır. İşte Tekirdağ bir ilkin, bir müjde başlatmasının, Avrupa’ya doğru ufka yürüyen bir milletin arkaya bakmadan ufka doğru ilerlemesinin adıdır Tekirdağ. Tekirdağ ufuktur, Tekirdağ gelecektir.”

“TEKİRDAĞ BİR DİRENİŞ MERKEZİDİR”

“Tekirdağ bizim Anadolu’dan Avrupa’ya geçişimizin, Balkanlar’a adım atışımızın mekânıdır. Hem arkaya bakmadan yürümenin, fethe ulaşmanın, ilerlemenin hem de zora düşüldüğünde, Balkan savaşlarında Balkanlar elden gittiğinde, İstanbul’da kara bulutlar dolaştığında Evladı fatihanın gelip sığındığı bir limandır Tekirdağ. Bir direniş merkezidir. Anadolu’dan gelenlerin de, Balkanlar’dan göçenlerin de durağı, mekânı Tekirdağ’dır. 3 kemallerin yani vatan şairimiz Namık Kemal’in, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal’in ve Rumeli ruhunun şairi Yahya Kemal’in mücadelelerini aziz ruhlarını saygıyla selamlıyorum.” diye konuştu. Davutoğlu’nun konuşmasının ardından il başkanlığı seçimi yapıldı.

Seçim sonrası kurucu il başkanı Recep Nişancı, il başkanlığına seçildi. Habertrak/Ayşe Keşkek