DOLAR 32,4779 % 0.16
EURO 34,9274 % 0.07
GRAM ALTIN 2.402,55 % 0,24
ÇEYREK A. 3.928,17 % 0,24
BITCOIN 59.252,00 2.119
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

Tekirdağ’da doğal gaz sevinci

Son Güncelleme :

21 Kasım 2019 - 11:59

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Trakya’da 286 milyar metreküplük doğal gaz bulunmasının sevinci yaşanıyor. Bölge sakinleri, doğal gazdan umutlu olduklarını ve ülke ekonomisine katma değer sağlayacağını belirtti.

Doğal gaz ve petrol arama çalışmaları kapsamında İnanlı-1 sahasında gaz akışkanlığına ilişkin testler yapıldı. Norveçli enerji şirketi Equinor’un Türkiye Başkanı Paul Piche, Trakya Bölgesi’nde gerçekleştirilen doğal gaz ve petrol arama çalışmaları için Valeura ile Mayıs 2016’da sözleşme imzaladıklarını hatırlatarak, yılın üçüncü çeyreğinde Trakya Havzası’nda doğal gaz akış testlerinin sürdüğünü söyledi.

  “YURDUMUZ EKONOMİSİNE DE BÜYÜK KATKI OLACAKTIR”

Test çalışmalarının sürdüğü Tekirdağ’ın Muratlı ilçesi Yukarısırt Mahallesi’ndeki alana gelen mahalle sakinleri ise neşeli olduklarını ifade eden Hasan Özkan, “Köyümüz arazisinde doğal gaz rezervi bulundu. Bunun için buradayız. Biz bunun için çok mutluyuz. Yüklü miktarda bir rezerv olduğu söyleniliyor. İnşallah yurdumuz ekonomisine de büyük katkısı olacaktır. Ben Türk vatandaşı olarak kendi adıma söylüyorum. Muratlı Tekirdağ da böyle düşünüyor. İnşallah Türkiye doğal gaz konusunda daha da rahatlayacak. Fiyatlar inşallah daha da düşecek” diye konuştu.

 “VATANDAŞ OLARAK ÇOK MUTLU OLACAĞIZ”

Köylerinde doğal gaz rezervinin bulunmasından dolayı mutlu olduklarını vurgulayan Burak Yıldırım, köy halkı olarak çok mutlu olduklarına değinerek, “Köyümüzde doğal gaz rezervi bulundu, bundan dolayı çok mutluyuz. İnşallah ilerleyen zamanlarda bütün her yerde bulunur. Köylü olarak çok mutluyuz. İnşallah devamı gelir. Bulunan doğal gaz kullanıma da açılırsa vatandaş olarak çok mutlu olacağız” açıklamasında bulundu.

Habertrak/Özlem İnan