DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 62.905,00 6.165
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 12°

“Tekirdağ’da oyunculuk atölyesi açacağım”

Son Güncelleme :

16 Mayıs 2019 - 16:35

 

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

 

Tekirdağ Doğa Koleji öğrencileri ünlü oyuncu Beyzanur Mete ile buluştu. Beyzanur Mete, Tekirdağlılara oyunculuk atölyesi açacağının müjdesini verdi.

Beyzanur Mete, Tekirdağ Doğa Koleji’ne ziyarette bulundu. Öğrenci meclis başkanı Nakşıdil Ayben Atkın ve meclis üyelerini daveti üzerine gelen genç oyuncuya öğrenciler yoğun ilgi göstererek, fotoğraf çekilme yarışına girdi.

Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Mete, her bir öğrenciye ilgi gösterip, bol bol fotoğraf çektirdi. Doğa Koleji’ne gelen oyuncu daha sonra konferans salonunda öğrencilerle söyleşi gerçekleştirdi. Öğrenci meclis başkanı Nakşıdil Ayben Atkın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşi de keyifli anlar yaşandı. Mete, öğrencilere başarılı olabilmeleri için tavsiye ve uyarılarda bulundu.

Tekirdağ Doğa Koleji okul yöneticileri, öğretmenleri, öğrenci Meclis Başkanı ve üyeleri tarafından kapıda karşılanan oyuncu Beyzanur Mete, söyleşi etkinliğine öğrenciler yoğun katılım ve büyük ilgi gösterdi. Ünlü oyuncunun kendini tanıtmasıyla ardından söyleşiye geçildi.

“TEKİRDAĞ’DA OYUNCULUK ATÖLYESİ KURACAĞIZ”

Oyunculuk atölyesini Tekirdağ’da hayata geçireceğini ifade eden Mete, “Tekirdağ’ın bir kurumunda eğitim vereceğim. Onun bilgini size veririm. Bir atölye çalışmamız olacak. Atölye çalışmamıza katılabilirler. Oyunculuk atölyesi bunun içerisinde bugüne kadar oyunculuk adına öğrendiğim bana öğretilen şeyleri ve bu bilgileri çocuklara aktaracağım.3,6 ve 9 aylık süren bir atölye çalışması. ‘Beyzanur Mete atölye’ adı altında oyunculuk dersleri vereceğiz. Burada doğaçlama dersi, ilk dersimiz tanışma dersi hem workshop gibi olacak. Hem de neler yapabiliriz? Neler yapacağız? Tekirdağ’ın bir ışığı gibi çocuklarla beraber ışığı gibi olacağını düşünüyorum. Öncesinde yetenek sınavı gerçekleştireceğiz. Yetenek sınavından sonra 8 ve 10 kişilik sınıflar açılacak. Kazananlara indirim uygulanacak. Yaş sınırlandırması olmayacak.  Böyle bir şey gerçekleştirelim dedik. Umarım güzel şeyler olur” diye konuştu.

“OYUNCULUĞU İYİ Kİ DE SEÇMİŞİM DİYORUM”

Mete, oyunculuğu hakkında bilgiler vererek, “24 yaşındayım. Beykent Üniversitesi Oyunculuk bölümü mezunuyum. Şehir tiyatrolarında başladım tiyatroya. Ondan sonra bu işi yapmaya karar verdim. İstanbul’a geldim. Aslen İzmitliyim. Lise’yi orada okudum. Sizin gibi arkalarda oturan öğrencilerdendim bende. Oyunculuk için İstanbul’a geldim. Yetenek sınavlarına girdim.Beykent Üniversitesini seçtim.Orada 4 yıl eğitim aldım. Çok heyecanlıyım gerçekten uzun zamandır sahneye çıkmıyordum. Dizi, film çok yoğun geçiyor zaten. Diriliş Ertuğrul’da ikinci sezonum benim. Dördüncü ve beşinci sezon Diriliş Ertuğrul’u oynadım. Hala yoğunluğum devam ediyor. Tiyatroya pek zaman ayıramıyorum ama çok özlemişim sahneyi. Seyircilerin canlı olarak izlemesi dinlemesi çok güzel bir duygu. Heyecanımı arttırıyor benim. Diriliş Ertuğrul’da bölüm olarak çok zorlandığım bir sahne hatırlamıyorum ama hava şartları bizi çok zorladı. Çünkü gerçekten çok soğuktu. Büyük bir plato da çekimler yapıyorduk. Böyle artık ısıtıcılarla, ısı bantlarıyla, mimiklerimizin donduğu zamanlar oldu ama onun dışında pek zorlandığım bir sahne olmadı. Arka Sokaklar var.  İlk tecrübem İzmit’te Osmanlı Kıyam dizisi. İstanbul’a geldiğim zaman Arka Sokaklarda ‘Eda’ karakterini canlandırdım. Sonrasında ‘Beni Böyle Sev’ de oynadım. Daha sonra Diriliş Ertuğrul’da Alçiçek Hatun oldum geçen ün o süreçte oynadığım filmler vardı. Üç Harfliler Beddua benim dönüm noktam ilk bunu söyledim. Orada engelli bir kızı canlandırıyordum aynı zamanda da korkutan karakterim. Balkaymak, İçimdeki Ses şu anda aklıma gelenler bunlar. Jet sosyete’de oynamak isterdim. Skeç programı gibi Çok güzel hareketler bunlar, güldür güldür gibi bu aralar öyle bir şey olabilir. İstiyorum yani. Kendimle barışığım. Mesleğe dair pes etmeyi düşünmedim. Ara ara git gelim oldu. Hem müzik ile uğraşıyordum. Hem dans ediyordum. Aklım çok karışıktı. Acaba hangisini yapsam? Sonrasında toparladım. Oyunculuğun içinde aslında hepsinin olduğunu fark ettim. Oyunculuğu seçtim. Pişman değilim iyi ki de oyunculuğu seçmişim diyorum” şeklinde konuştu.

 “AĞACIMIN MEYVELERİNİ YİYORUM”

Oyuncu adaylarına seslenerek, karakterinin biraz da oyuncu olmaya müsait olması gerektiğine, bilgili olunmasına, gözlem yapmak gerektiğine, fiziksel olarak kendini geliştirmeye ve ruhsal olarak her boyutta oyuncunun kendini geliştirmesi önemli hususlar olduğunun altını çizen Mete, “Uluslararası projelerde yer almak istiyorum. Cast ajans ile yürümüyor. İlk başlamak isteyenler için önerebileceğim şeyler yani kendini tanıması gerekiyor. Ben bu işi yapabiliyor muyum? Gerçekten yapmak istiyor muyum? Diye bu işe gönül vermesi gerekiyor. Gönül verdikten sonra çalışmak gerekiyor. Çalışmaktan kasıt doğru kişilerden eğitim almak gerekiyor. İlk 17 yaşında başladım. Şu anda 24 yaşındayım. Yeni yeni bir şeyler yapıyorum. Ağacımın meyvelerini yiyorum. Yıllar önce tohum ekmiştim. Şimdi ağacım büyüdü ve meyvelerini yeni yeni yemeye başlıyorum. Sabretmeleri gerekiyor. Ama zaten bu işe gönül verdiyseniz eğer sabrın meyvelerini mutlaka alacağınızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Oyuncu Mete; oyunculuğa nasıl başladığını, hangi ortamlarda ve şartlarda çalıştığını, rol almış olduğu sinema filmlerini ve gelecekteki oyunculuk projelerini öğrencilerle paylaştı.

Mete; söyleşinin sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayarak, gösterilen ilgiden ve sorulan sorulardan oldukça memnun olduğunu söyledi.  Öğrenci Meclis Başkanı Nakşıdil Ayben Atkın, Cevdet Cicioğlu, Şevket Cicioğlu, Ozan Şimşek, Burak İkinci, Umut Bölükbaş, Didem Ulu öğrenci meclis üyeleri tarafından Beyzanur Mete’ye Atatürk tablosu hediye edilerek, hatıra fotoğrafı çekildi.

Beyzanur Mete, Ünlülerle söyleşi etkinliğine katılarak, Tekirdağ Doğa Koleji’ni onurlandırdı.

Habertrak/ Özlem İnan