DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 64.131,01 0.734
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°

TEKİRDAĞ’DA ŞİDDET REKORU

Son Güncelleme :

13 Nisan 2022 - 16:34

“3 ayda 7 bin kadın şiddet gördü”

Türk Kadınlar Birliği’nin kuruluşunun 98. yılı çelenk sunma töreni ile kutlandı. Törende konuşan Türk Kadınlar Birliği Tekirdağ Şube Başkanı Nural Ülker, Tekirdağ’da 3 ayda 7 bin kadının şiddet gördüğünü söyledi.

Tarihi Tekirdağ Valiliği önünde düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

“EŞİTSİZLİKLE VE KADINA ŞİDDETLE MÜCADELE ETMEKTEYİZ”

Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Türk Kadınlar Birliği Tekirdağ Şube Başkanı Nural Ülker yaptı.

Türk Kadınlar Birliği’nin köklü bir geçmişi olduğunu söyleyen Nural Ülker; “Kadınlar Birliğimizin 98. Kuruluş yıl dönümümüzü büyük bir coşku ile kutluyoruz. Türkiye’nin birçok il ve ilçelerinde olan Türk Kadınlar Birliğimiz yaygın bir şekilde kadınların sorunlarını dile getirmekte. Bu sorunlara çözüm yolları aramakta. Bu yaygınlığı genel merkezimizden almış olduğu projelerin doğrultusunda yapmaktayız. Türk Kadınlar Birliğimiz güç günler için vardır. Özellikle bu yıl eşitsizlik mücadelesinde ve şiddet gören kadınlar konusunda çalışmalar yapıyoruz. Şiddet gören kadınların tutundukları yasalar konusunda çalışmalarımız var. Eğitim yoluyla, ulaşamadığımız kadınlara ulaşma konusunda projelerimiz ve çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle kadın sorunlarının verilerini Tekirdağ’ımızda ortaya koymaktayız. Mayıs ayında bir rapor çıkaracağız. Bizi ilk üzen şey 3 ayda Tekirdağ il genelinde 7 bin kadın şiddet görmüş durumda.  Bu şiddet gören kadınlarımıza ulaştık. Konuk evlerinde ve birçok yerlerde eksikleri olan maddeleri onlara götürmek üzere büyük bir çaba içerisindeyiz.  7 bin rakamını Aile ve Sosyal Hizmetlerden Valiliğe gönderdiğimiz rapora istinaden aldık. Şiddetin kökünün kazınması lazım. Bizim felsefemiz bu yıl şiddet gören kadınların sorunları ile mücadele ve eşitsizlikle mücadele. Tutunduğumuz kanunlar mutlaka uygulanmalı, mesela İstanbul Sözleşmesi gibi.Mutlaka bu kanunların uygulanması gerekli. “diye konuştu.

“HER KESİMDEN KADINA KAPIMIZ AÇIK”

Ülker sözlerini şöyle tamamladı; “Genel merkezin Şubesi olarak Tekirdağ’da kuruluşu 1954 tür yani 68.yıl önce kurulmuş olan Türk Kadınlar Birliği şubemiz halkımızın ilk tanıdığı kadın derneğidir. Ülkemizde başarı bayrağını daima elinde taşımış değerli projeleri ile kabul edilmiş halkın takdirini kazanmıştır. Derneğimizin bütün çalışmaları tüm faaliyetleri sivil toplum kuruluşu olma bilinci ve partiler üstü politikalarla yürütülmektedir. Herkesim kadını kucaklayan anlayışla yürütülmektedir. Türk kadınlar birliği baz olarak kadın ve çocuklar için eğitim kültür ve sosyal alanlarda faaliyet göstermektedir.” Habertrak/Serhat Yeşilipek