DOLAR 32,3761 % -0.37
EURO 34,8153 % -0.04
GRAM ALTIN 2.395,40 % -1,13
ÇEYREK A. 3.916,48 % -1,13
BITCOIN 58.865,98 2.62
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°

Tekirdağ’ın çehresi değişiyor

Son Güncelleme :

07 Eylül 2020 - 16:20

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Değirmenaltı Dereağzı arasında gerçekleştirdikleri çalışmalarda büyük yol kat ettiklerine dikkat çekerek “Artık Değirmenaltı’ndan çıkıp yürüyerek Dereağzına kadar gelinebilir durumda. Sahil boyundaki kısım için perdelendirme çalışmaları bitti. Şimdi ağaçlandırma çalışmaları yapılacak. Orası çok güzel bir alan oluyor” değerlendirmesinde bulundu.

Rumeli İskelesi’nde basın mensupları ile bir araya gelen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, gerçekleştirmeyi planladıkları projeler hakkında da açıklamalarda bulundu.

“ALTINOVA’DA MİLLET BAHÇESİ İÇİN DE AYNI PROJEYİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Altınova’da su sporları merkezini de içine alan bir proje hedeflediklerini dile getiren Yüskel, “Değirmenaltı’ndan çıkıp yürüyerek Dereağzına kadar gelinebilir durumda. Süleymanpaşa’ya kadar gelmek ise biraz zor durumda. Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın kampanyasındaki vaatlerinden biriydi. Ama biz bunun küçüğünü, küçük bir belediye başkanlığı olarak Değirmenaltı Dereağzı arasında yaptık. Orayı da bir ay içerisinde ciddi anlamda toparlamış olacağız. Şu anda Değirmenaltı Dereağzı arasında yürüyebilmek mümkün. Oradan aşağıya sahil boyundaki kısım için perdelendirme çalışmaları bitti. Şimdi ağaçlandırma çalışmaları yapılacak. Orası çok güzel bir alan oluyor. Bildiğiniz gibi Tekirdağ Süleymanpaşa için orasını Milli Emlak’tan kiraladığım zaman su sporları merkezi olarak planlamıştık. Sadece orası değil buna benzer Altınova’da millet bahçesi için de aynı projeyi düşünüyoruz. Ama alanın doldurularak Tekirdağ’a kazandırılması çok uzun soluklu bir proje.”

“O ALANIN KARTAL, MALTEPE, PENDİK GİBİ OLMASINI İSTİYORUZ”

Süleymanpaşa sahil hattı için çok daha kapsamlı bir proje planladıklarının da altını çizen Yüksel, “Biz Yenice sapağından Altınova’ya kadarki hattın tamamının Kartal, Maltepe, Pendik gibi denize girilebilen noktalarının olduğu, yürüyüş alanlarının olduğu, park ve oyun alanlarının, seyir alanlarının olduğu bir bölge olarak Süleymanpaşa’nın değerlendirilmesini istiyoruz. Ama bu bir ilçe belediyesinin yapabileceği büyüklükte bir proje değil. Ciddi bir kaynak gerektiriyor. Onu da inşallah önümüzdeki dönem gerçekleştirebiliriz.” Şeklinde konuştu.

Habertrak/Özlem İnan