DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.362,81 0.89
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°

Tekirdağ’ın düşman işgalinden kurtuluşu

Son Güncelleme :

14 Kasım 2018 - 12:11

Tekirdağ’ın düşman işgalinden kurtuluşunu 96. yıldönümü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Kurtuluş programında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak; “Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz yine bir 13 Kasım’da güzel Tekirdağ’ımızın kurtuluşunun 96. yıldönümü kutluyoruz. Cumhuriyet nesilleri olarak özgürlük, bağımsızlık ve demokrasimizi milletimizi sizin önderliğiniz de gerçekleştirdiği Kurtuluş mücadelesine borçluyuz. Cumhuriyetimizin en önemli değerlerimiz olduğu bilinciyle bizlere emanet ettiğiniz güzel vatanımıza sahip çıkıyoruz ve hiç şüpheniz olmasın ki bundan sonrada sahip çıkmaya devam edeceğiz. Ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkarma hedefi ile yürüdüğümüz çağdaşlaşma yolunda ilke ve devrimleriniz en büyük rehberimizdir. Tekirdağ halkı olarak her zaman ve her koşulda güzel vatanımızı koruyacağımıza ve cumhuriyeti yaşatacağımıza söz veriyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle başta şahsınız olmak üzere silah arkadaşlarınızı canlarını vatanımız uğruna feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun” dedi.

“TEKİRDAĞ’IMIZ 6 BİN YILLIK BİR GEÇMİŞE SAHİPTİR”

Başkan Albayrak konuşmasının devamında, “Sayın valim, sayın milletvekillerim, sayın garnizon komutanım,  değerli katılımcılar Tekirdağ’ın vatan sevgisi, yurt sevgisi, Cumhuriyet sevgisi, Atatürk sevgisi ile dolu saygıdeğer hanımefendileri beyefendileri ve saygıdeğer basın sizleri böyle güzel bir gündü Tekirdağ’ımızın kurtuluşunun 96. Yılının verdiği İlk günkü heyecan ve mutlulukla Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Tarihin kadim şehirlerinden Tekirdağ’ımız 6 bin yıllık bir geçmişe sahiptir. 6 defa da isim evrimi geçirmiştir. Tekirdağ olarak da kurtuluşumuzdan bu yana 96 yıldır her 13 Kasım da hiç değişmeyen eksilmeyen bir heyecanla mutlulukla ve gururla kurtuluşumuzu kutluyoruz. Ben Tekirdağ’ın ilk ve kurucu büyükşehir belediye başkanı olmanın mutluluğu ve onurunu yaşıyorum. Bana bu onuru yaşatan Tekirdağlı bütün vatandaşlarımıza bir kez daha 96.yılımızda saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Sevgili hemşerilerim bugün 13 Kasım güzel Tekirdağ’ımızın Kurtuluş Bayramı hepimiz için mutlu ve gururlu bir gün tarih bilinci vatan sevgisi ve bağımsızlık ruhu ile birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz böyle bir günde Tekirdağ’ın kurtuluşu 96. yıl dönümünü kutluyoruz. Bir ülke düşünün cebren ve hile ile vatanın bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş daha da kötüsü iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini milletin menfaatlerinden üstün tutar hale gelmişlerdir. İşte böyle bir dönemde istiklal ve hürriyet benim karakterimdir diyen ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basarak milli mücadeleyi başlatmıştır. Milletimiz atamızın önderliğinde Kurtuluş Savaşı’nda düşman ordularını yenilgiye uğratarak şanlı bir destan yazmıştır. Savaş meydanlarında kazanılan büyük bir zaferler Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması ile taçlandırılmıştır. Tarihten aldığımız dersler sayesinde vatanımıza cumhuriyetimize ve atamızın mirasına sahip çıkıyoruz ve bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceğiz. En büyük değerimiz olan Türkiye Cumhuriyetimizin çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkardığımız hep birlikte görebilme ümidi ile tüm Tekirdağ halkının Kurtuluş Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor. Ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü silah arkadaşlarını aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve saygı ile anıyorum” diye konuştu.

Tekirdağ’ın 96.kurtuluş yıldönümü kapsamında yapılan etkinliklere Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Garnizon Komutanı, Tank Kur. Alb. Cumhur Mustafa Kıcanaoğlu, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın,  gaziler, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Daha sonrasında ise halk oyunlarının çeşitli gösterileri ile kurtuluş programı sonlandı.

Habertrak/Özlem İnan