DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 62.671,99 4.871
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°

Tekirdağ’ın üreten kadınları

Son Güncelleme :

01 Şubat 2019 - 14:19

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarına (TEMEK) Tekirdağlı kadınlar büyük ilgi gösteriyor.

TEMEK bünyesinde açılan kurslarla kadınların daha çok sosyalleştiğini ve üretir duruma geldiklerini söyleyen kurs eğitmeni Semra Ünal, kursiyerlere 280 saatlik eğitimin ardından Milli Eğitim Bakanlığı onaylı belge de verildiğini vurgulayarak “Yaptığımız işten büyük keyif alıyoruz. Bu parayla ölçülecek bir çalışma değil. Çalışmalarımıza çok emek verdiğimiz için satma girişiminde de bulunmuyoruz.” Diye konuştu.

MEB ONAYLI BELGE VERİLİYOR

Ünal, kursun açılması için 12 kişi yeterli olduğu halde 25 kişiyle kursu sürdürdüklerini kaydederek “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (TEMEK) üç boyutlu şekillendirme kursu bünyesinde arkadaşlarımız 280 saatlik kurslarını tamamlayıp, Milli Eğitim Bakanlığından belgelerini alıyorlar. Belgeler sanatsal aktivitelerde bulunan işyerlerinde işe girmek için kullanılabilir. Sosyal amaçlı bir çalışma arkadaşlarımız burada hem sosyalleşiyorlar hem de çok zevkli üretimler yapabiliyorlar. Kursun açılabilmesi için yeterli sayımız 12 kişi iken, burada 25 arkadaşımız ile çalışıyoruz” dedi.

“ÇALIŞMALARIMIZ PARAYLA ÖLÇÜLEMEZ”

İlgisi olan tüm Tekirdağlı kadınlara kursa davet çağrısında bulunan Ünal, “Çok zevkli bir çalışma olduğu için parayla ölçülecek bir çalışma değil. Satma konusunda arkadaşlarım ticari anlamda bu işe bakmıyorlar. Tabi ürünlerini para ile satanlarda var. Maddi olarak da tatmin edici oluyor. Ama çok emek verildiği için çalışmalarımıza öyle bir girişimde bulunan arkadaşımız yok. Teknik olarak biz maket çalışıyoruz. Sırf perspektif ve derinlik üzerine değil, maket ürünleri resmediyoruz. Örnek verecek olursam kaplumbağa terbiyecisi, kaplumbağaları tek tek maket yapıyoruz. Resimlerde de tek tek yerine oturtmuş oluyoruz. Resimlerde milimetrik kayma bile sorun oluyor. Çok titiz çalışmak gerekiyor. İlgisi olan tüm arkadaşlarımı bu güzel sanatsal aktiviteye beklerim.” şeklinde konuştu.

BİRÇOK ÜRÜN KULLANILIYOR

Üç boyutlu rölyef sanat çalışmaları hakkında da bilgiler veren Semra Ünal, “Çalışma sistemimizde teknik olarak Bristol kağıt kullanıyoruz. Bu kağıtların çalışma şekli genelde arkadan öne doğru oluyor. Arka manzarada gökyüzü varsa bu çalışmayı öne doğru çekiyoruz. Tekniklerimizde cımbızlama, ütüleme, kalem ile boyama, soğuk silikon, gerekirse sıcak silikon, gerektiğinde akrilik boya, çöp şiş gibi bazı malzemelerimiz var.” ifadelerini kullandı.

Habertrak/Özlem İnan