DOLAR 32,4231 % -0.22
EURO 34,8642 % -0.01
GRAM ALTIN 2.419,63 % -0,13
ÇEYREK A. 3.956,10 % -0,13
BITCOIN 58.066,00 -4.472
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

TEKİRDAĞLI VEKİLLERE ÜST DÜZEY GÖREV

Son Güncelleme :

24 Mart 2021 - 14:52

AK Parti’nin 7. Olağan Büyük Kongresi’nde AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, yeniden MKYK seçildi. Milletvekili Çiğdem Koncagül ise Merkez Disiplin Kurulu’nda görev aldı. AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi’nin ardından AK Parti MKYK ve Disiplin Kurulu üyeleri belli oldu. Yel, MKYK’da yeniden yer alırken, Çiğdem Koncagül ise Merkez Disiplin Kurulu’nda yer aldı.

AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi’ne katılarak partililere hitap etti. Kongrenin ardından AK Parti MKYK ve Disiplin Kurulu üyeleri belli oldu. AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, MKYK’da yeniden yer alırken, Milletvekili Çiğdem Koncagül ise Merkez Disiplin Kurulu’nda yer aldı.

AK PARTİ TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ MUSTAFA YEL

21 Temmuz 1968 de Tekirdağ’da doğdu. Baba adı Nazmi, anne adı Servet’tir. Mülki İdare Amiri, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. İngiltere’deki Canterbury Yabancı Dil Eğitim Okulunda bir yıl süre ile eğitim gördü. Tekirdağ Kaymakam Adaylığı, Edirne – Süloğlu Kaymakam Vekilliği, Aydın – Yenipazar Kaymakam Vekilliği, Kırklareli – Pehlivanköy Kaymakamlığı, Gümüşhane – Kürtün Kaymakamlığı, Edirne – İpsala Kaymakamlığı, Kilis Vali Yardımcılığı, Şırnak Vali Yardımcılığı ve Tekirdağ İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu. 25. ve 26. Dönemlerde Tekirdağ Milletvekili seçildi. İçişleri Komisyon Üyeliği ve AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkanlık bünyesinde Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. AK Parti MKYK Üyesidir. 27. Dönemde tekrar Tekirdağ Milletvekili seçilmiştir.

İyi düzeyde İngilizce bilen Mustafa YEL evli ve 2 çocuk babasıdır.

AK PARTİ TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ ÇİĞDEM KONCAGÜL

24 Nisan 1969 tarihinde Tekirdağ’da doğmuştur. Baba Adı Erdoğan, anne adı Naciye’dir. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Mezunudur. İş hayatına Tekirdağ’da aile şirketinde yöneticilik yaparak başlamış ve Milletvekili seçilinceye kadar devam etmiştir. Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında görev almıştır.2002 Mayıs ayında aldığı atama belgesiyle AK Parti Tekirdağ Kurucu İl Kadın Kolu Başkanlığı görevine başlamıştır. 2002-2014 yılları arasında 1 dönem atama, 3 dönem kongreyle seçilerek Kadın Kolu Başkanlığı görevini sürdürmüştür. 2008 yılında yapılan ilk Siyaset Akademisi mezunudur. 2009 Yerel Seçimlerinde AK Parti Tekirdağ Belediye Meclis Üyeliği, 2014 Yerel Seçiminde AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği yapmıştır. 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde Milletvekili Aday Adayı olmuş ve bir sonraki dönem AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK yedek üyeliği yapmıştır. 5 Aralık 2015’te yapılan AK Parti Kadın Kolları Kongresi ile Genel Merkez Kadın Kolları MKYK üyeliği Teşkilat Başkan Yardımcılığı ve Bölge Sorumlusu olarak görevlerine devam etmiştir. 4 Ağustos 2018 tarihinde gerçekleştirilen AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları 5. Olağan Kongresinde MKYK Üyeliğine seçilmiş, MYK Üyesi görevine getirilmiştir. Halen AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı olarak görevine devam etmektedir. 19 Ağustos 2018 tarihinde yapılan 6. Olağan Kongrede AK Parti Genel Merkez MKYK Yedek Üyeliğine seçilmiştir. Orta düzeyde İngilizce bilen Koncagül, evli ve 2 çocuk annesidir.

Habertrak/Nijat Ayvaz