DOLAR 32,2913 % -0.18
EURO 34,8246 % -0.03
GRAM ALTIN 2.413,55 % 0,84
ÇEYREK A. 3.946,15 % 0,84
BITCOIN 63.074,95 -1.821
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Tekirdağlılar radar mağduru

Son Güncelleme :

02 Ocak 2020 - 14:19

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şube ekiplerinin özellikle Emniyet Müdürlüğü ile İstanbul çıkışı arasındaki mesafede yazdığı cezalara vatandaşlar, ateş püskürüyor.

Vatandaşlar, burada yapılan uygulamalarla ilgili hız kontrollerinin yapıldığına dikkat çekerlerken emniyet ekiplerini ya uyarı levhası koymadan ya da sol şeride pek de görünmeyen bir yere işaret koyarak kontrollerini yapmasına bir anlam veremediklerini, kontrollerin bu nedenle amacından çıktığını söylediler.

Otogar çıkışının hemen önündeki sol şeride ve direklerin arkasına işaret ve uyarı levhasını koyan trafik polislerinin sağ şeritte ve Bilgi Koleji’nin önüne konan radardan ağır cezalar yağdırmasına ise yoğun tepki gösterdiler.

Polis ve emniyetin kamu görevi yaptığını, vatandaşına böyle bir düzen içinde kontrol yapmasının neden gerçekleştiğini de soran vatandaşlar, “AK Parti iktidarının paraya mı ihtiyacı var? Birdenbire şehrin dört bir yanında bu kontrollerin yapılması niye?” sorusunu gündeme taşıdılar.

Konu ile ilgili Milletvekillerini ve Ak Parti yöneticilerinin sıkça arandığını da ifade eden Ak Partili yöneticiler, konuya açıklık getireceklerini, Süleymanpaşa’da iki olan ekibin dörde çıkarıldığını, ceza kesilen yerlerdeki hız sınırlarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğine vurgu yaptılar.

Bu arada trafik cezalarına karşı şikâyetlerin olduğuna değinen Ak Parti İl Başkanı Mestan Özcan, Telefonla vatandaşların şikâyetleri üzerine İl Emniyet Müdürümüzü ziyarete gittiklerini ifade ederek “Bu şikâyetleri konuştuğumuzda Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün çalıştığının, ilk geldiğinde Süleymanpaşa’da 200 bini geçmiş nüfusa sahip bir şehirde 2 tane Trafik Denetleme ekibinin sahada gezdiğini, oysa 4 ya da 5 ekibin gezmesi gerekirken 2 ekiple bu işi götürmenin çok sürdürülebilir olmadığını ifade etmişti. Tabi sayı arttıkça denetleme de artmış oluyor. Denetleme artınca cezalar da artıyor. UKOME Büyükşehir Belediye Başkanlığı çatısı altında çalışan hükümetin birçok biriminin de temsil edildiği bir yapıya sahip olduğunu ifade ediyorum.” şeklinde konuştu.

Habertrak/Özlem İnan