DOLAR 32,3831 % 0.07
EURO 34,7796 % -0.05
GRAM ALTIN 2.395,75 % -0,04
ÇEYREK A. 3.917,05 % -0,04
BITCOIN 59.254,28 2.659
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

“TEKİRDAĞSPOR İLE İLİMİZİ TANITMALIYIZ”

Son Güncelleme :

10 Ağustos 2020 - 12:27

Tekirdağspor sadece bir spor kulübü değildir”

Tekirdağspor’un TFF 3. Lige çıkması nedeniyle konvoy düzenlenerek 3. Lig coşkusu tüm şehre yayıldı. Futbolcular ve teknik heyetle çok sayıda taraftarın katıldığı konvoy sonrasında yemek düzenlendi.

 

Yemekte konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Tekirdağspor’un ilin tanıtımında çok önemli bir yeri olduğuna dikkat çekerek; “Tekirdağspor sadece bir spor kulübü olarak değil, şehrin tanıtımı için turizme katkısı için önemli bir faktör olduğunu anlatmamız gerekiyor. Tekirdağspor’un bir yerlere taşınması konusunda destek istiyorum. Hep birlikte Tekirdağspor’a sahip çıkmamız gerektiğini Süleymapaşa’ya ve Tekirdağ’a anlatmamız gerekiyor.  “diyerek tanıtım anlamında Tekirdağspor’un önemli bir faktör olduğuna değindi.

Yemeğe; Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün, Tekirdağspor Kulüp Başkanı Mülahim Kuru ve yönetim kurulu üyeleri, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Saygı, Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyesi Şahin Umur, Tekirdağspor Teknik Direktörü Hasan Olpak, Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü Mali ve İdari İşler Başkanı Zafer Soykırlı, teknik kadro ve futbolcular katıldı.

“BAŞARIMIZ BÜROKRASİ MÜCADELESİYLE ZAFERE ULAŞTI”

Gecede konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, zorlu bir sezonun ardından  3. Lige çıkmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek; “Çok zor bir sezon geçirdik bunu kabul etmeliyiz. Bu işin mimarı olan başta Mülahim Kuru’ya teşekkür ediyorum. Ama şöyle de bir gerçek var. Bu bir bürokrasi mücadelesiydi. Çünkü Tekirdağspor ve haricinde 7 il 2 ilçe takımı olmak üzere 9 tane takım, bir yıl terini akıtmış taraftarıyla birlikte bu konuda ciddi bir mücadele vermiş bu 9 kulübün hakkı yenecekti. Tekirdağımız’ın şansı vardı; TBMM Başkanı Mustafa Şentop. Bu konu ile ilgili gerçekten Tekirdağ’a gönül vermiş bir insan. Başta Mülahim ve Tarık abinin bu konu ile ilgili önemini anladıktan sonraki tavrı, duruşu, spor bakanımız ve Cumhurbaşkanımızın da bu konuda destek vermesi sayesinde Tekirdağspor ile birlikte 9 takımın hakkı yenmeden 3. Lige çıkmış oldu. “dedi.

ŞEFFAF BİR YÖNETİM ANLAYIŞI SERGİLENDİ

Tekirdağspor kulübünü şeffaf yönetiminden dolayı tebrik eden Başkan Yüksel; “Bundan sonraki süreçte kulübe daha fazla gelir sağlanması gerektiğine değinen Başkan Yüksel; “ Bir gerçek daha var Tekirdağspor ciddi bir maliyeti olan bir kulüp. Futbolcu ve diğer giderleriyle birlikte. Bu sadece Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı’nın altından kalkabileceği bir yük değildi. Bu yıl biz Tekirdağ’daki hayırsever iş adamlarımızla birlikte, TBMM Başkanımız Mustafa Şentop ve belediyemizin destekleriyle kulübümüzü bir yerlere kadar getirdik. Ama bundan sonraki süreçte, madem Tekirdağspor’un ismini bir yerlere taşıması gerekiyor, madem Tekirdağspor şehrin takımı, madem Tekirdağspor sadece futbolda değil her kulvarda voleybolda, basketbolda, hentbolda bir iddia ortaya koyması gerekiyor; o zaman topyekûn bir şekilde Süleymanpaşa’da yaşayan hemşehrilerimizin destek olması gerekiyor.  Yaklaşık 2 milyon civarında bütçe harcandı. Kim neye ne kadar para harcamış, toplanan paralar nereye kullanılmış hepsi Tekirdağspor’un internet sayfasında paylaşıldı. Ben şeffaf yönetimlerinden dolayı Tekirdağspor’un başkanından tüm yöneticilerine kadar herkese teşekkür ederim. Destek ve gönül verdiğimiz bir takıma verilen paraların nereye harcandığını bilirsek vicdanımız daha rahat olur. “diye konuştu.

TEKİRDAĞSPOR İSMİNİ HERKES BENİMSEMELİ

Tekirdağspor’un şehrin tanıtımında önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Başkan Yüksel; “Ben 3. Lige çıktığımızı öğrendiğimiz akşam çok daha kalabalık ve coşkulu bir topluluk bekliyordum. Maalesef göremedim. Bizdeki heyecanın şehre yansıtılmaması, Tekirdağspor’un sadece gençlerin top oynadığı ve alt yapıda çocukların yetişerek sportif aktivitelerin geliştirildiği bir takım olmadığını ve olmayacağını herkesin bilmesi gerekir. Bu şehrin tanıtılmasıyla alakalı, Tekirdağ isminin öncelikle tüm Türkiye’de sonrada Avrupa’da ya da tüm dünyada tanıtılmasıyla ilgili bir argüman olduğunu bilmek gerekiyor. Dolayısıyla geniş bir perspektiften baktığımız zaman sadece bir spor kulübü olarak değil, şehrin tanıtımı için turizme katkısı için önemli bir faktör olduğunu anlatmamız gerekiyor. Bugün Sivasspor, Trabzonspor, Erzurumspor’a bakalım. Biz Erzurum’un ligten çıktığını duyuyor muyuz duyuyoruz. Demek ki Tekirdağspor’un da duyulacak. Olaya bu açıdan baktığımızda Tekirdağspor’u çok farklı bir yere taşımamız gereken bir isim ve kulüp olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla basın mensubu arkadaşlarımdan özellikle rica ediyorum: bu konuşmalarımı canlı yayın olarak yayımlayabilirseniz ve paylaşabilirseniz, Süleymanpaşa’da yaşayan hemşehrilerimizin bu konuda biraz daha katkı sağlamalarını bizi yalnız bırakmamalarını anlatmış olabiliriz.  “ifadelerini kullandı.

“ŞEHRİN TANITIMI TEKİRDAĞSPOR İLE OLUR”

Tekirdasğpor’un isminin daha da duyurulması gerektiğini ve tüm Tekirdağ’ın ilçeleri de dahil kapsayan bir hal almasının önemine değinen Başkan Yüksel; “ Bizim hedefimizin hiçbir zaman 3. Lig veya 2. Lig olmaması gerekiyor. Biz Süper lig’te oynayabilecek bir iliz. Bizim neyimiz eksik? Tabi ki Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş köprü takımlar ama Anadolu takımlarına baktığımızda birinci ligde Süper ligde ciddi  takımlar var. Neden Tekirdağ bunların içinde olmasın? Tekirdağspor neden burada Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş gibi takımlara ağırlamasın. Dolayısıyla olaya hedefimizi daha büyük tutarak bakmamız lazım. Bu konuda da özellikle Süleymanpaşa’da yaşayan hemşehrilerimizin desteğine ihtiyacımız var. maçlarımızı sıkı sıkı takip edelim. Mümkün olduğu kadar sahayı dolduralım. Kadınlarımız da gelsin. Bu sene baktığımız zaman maçlarda çok yoğun küfür duymadığımız gayet centilmen seyircisi olan bir iliz. Bunu biraz daha genişletmemiz gerekiyor. Ben basın mensuplarımızdan bu konuda, gündem yaratılmasını ve Tekirdağspor’un bir yerlere taşınması konusunda destek istiyorum. Hep birlikte Tekirdağspor’a sahip çıkmamız gerektiğini Süleymapaşa’ya ve Tekirdağ’a anlatmamız gerekiyor.  Bir anlamda da bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’ın da desteklerine ihtiyacımız var. Sadece Süleymanpaşa Belediyesi’nin kendi bütçesi ve imkânları ile yürütebilecekleri bir sezona girmiyoruz. Madem iddiaya giriyoruz iddialı olacağız. O zaman büyükşehirin de desteğine ihtiyacımız var. Sağ olsun CHPli milletvekilimiz Tekirdağspor’un 3. Lige çıkması konusunda da destek oldu. Ak Partili Milletvekillerimiz de aynı şekilde destek oluyorlar. Ancak topyekün bir şekilde mücadele etmemiz gereken bir döneme giriyoruz. Bütün Anadolu takımları kol kola girmişken, herkes üzerine düşeni yapıyorken, Süleymanpaşa ve Tekirdağ olarak bu konuda geri kalmamamız gerekiyor. Futbolcularımıza da yürekten teşekkür ediyorum. Çok zorlandıkları, üzüldükleri günleri de gördüm. İnanırsak başarırız. İnandınız ve başardınız. En büyük alkışı da siz hak ediyorsunuz. Bu dönem yapılacak daha güçlü transferlerle de yolumuza devam edeceğiz. “diyerek sözlerini tamamladı.

“BİRLİKTE BAŞARILARIMIZ DEVAM EDECEK”

Gecede konuşan Tekirdağspor Kulüp Başkanı Mülahim Kuru, birlik ve beraberlik içerisinde başarının devamının geleceğine inandığını belirterek; “Yönetime seçildiğimiz 2019 yılının Mayıs ayından itibaren birçok zorlukla mücadele ettik. Tüm üzüntümüzü, sevincimizi beraber paylaştık. Göreve geldiğimizde Tekirdağspor düşme hattından yeni kurtulmuştu. Futbolcu kardeşlerimizin, hocalarımızın, personelimizin, yönetim kurulu arkadaşlarımızın emekleri ile çok güzel bir sezon geçirdik. Zorlu mücadeleler sonunda ligi liderliğe iki puan fark yerine, kırk puanla kapattık. Federasyonun vermiş olduğu karar bizi üzse de yılmadık, mücadele ettik. TBMM Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mustafa Şentop hocamız haklı mücadelemizde gerekli desteklerini esirgemeyerek, 3. Lig vizesi almamızda çok yardımcı oldu. Kendilerine bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Sezon içerisinde bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan Süleymanpaşa Belediye Başkanımız Sayın Cüneyt Yüksel’e çok teşekkür ederiz. Biliyorum ki bu desteklerini Süper Lige gidene kadar sürdüreceğine inancım tam. Ayrıca Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Saygı kardeşime, diğer belediye başkan yardımcılarıma, belediye meclis üyelerimize, Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sayın Ahmet Üzgün’e, İl Sağlık Müdür Yardımcımız  Zafer Soykırlı’ya, değerli iş adamlarımıza, baba dediğimiz Adnan Sungur’a, gizli kahramanımız Hasan Alp kardeşimize, Süleymanpaşa TV sunucusu Yaşar Sevinç abimize, kıymetli basın mensuplarına, isimlerini sayamadığım tüm Tekirdağspor sevdalısı dostlarıma teşekkür ediyorum. Yeni sezonda 3.Lig’te profesyonel ligde başarılarımızın devamını diliyorum. Hep birlikte çok güzel işler başaracağımıza inanıyorum. Yavaş yavaş, sağlıklı adımlarla ayaklarımızın üzerinde durarak iki, üç yılda bir yukarı çıkarak Süper Lig’e kadar Tekirdağspor’u hak ettiği yerine ulaştıracağımıza inanıyorum. “diye konuştu.

 

Konvoya ve yemeğe de katılan ve her zaman Tekirdaspor’un destekçisi olan Tekirdağ Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün yaptığı konuşmada, Tekirdağspor futbolcularını, teknik ekibi, kulüp başkanını ve destekleyen herkesi tebrik etti.

Mithat Seda’nın başarılı sunumuyla gerçekleştirilen yemekte, Tekirdağpor Teknik direktörü Hasan Olpak ve takım kaptanı Fatih konuşma gerçekleştirerek duygularını paylaştı. Başarıya ulaşmanın mutluluğunun paylaşıldığı gece toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Habertrak/Serhat Yeşilipek