DOLAR 32,3723 % -0.35
EURO 34,6863 % -0.37
GRAM ALTIN 2.386,41 % -1,50
ÇEYREK A. 3.901,78 % -1,50
BITCOIN 58.585,51 1.787
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Tekirdağspor’a 4 transfer birden

Son Güncelleme :

19 Ocak 2019 - 13:18

Bölgesel Amatör Ligi’nde mücadele eden Tekirdağspor, ara transferde 4 futbolcuyu birden transfer etti. Ara transfer döneminde Tekirdağspor Algie Javvneh, Joshua Ankamah,  Rahim Karaca ve Doğukan Babayeğit’i renklerine bağladı.

Tekirdağspor Başkanı Ahmet Biler, 4 oyuncunun imza töreninde açıklamalarda bulundu.

 “TEKİRDAĞ’IN ADINI DUYURMAK İSTİYORUZ”

Tekirdağspor Başkanı Ahmet Biler “ Sonsuza kadar bu yönetim kurulu olmayacak. Ben 50. Başkanım biliyorsunuz. Bundan önce ve sonrasında olduğu gibi çok değerli başkanlar gelecek. Çok değerli yönetim kurulları gelecek. Ama biz neredeyiz?Bırakmak istiyoruz. Biz,bundan sonra gelecek yönetim kurulunun kendi öz kaynakları lehinde belirleyici bir Tekirdağspor eseri bırakmak istiyoruz. Bizim beklentimiz mülki amirlerden, belediye başkanlarından, sivil toplum örgütlerinden bu projemize uygun bize yardımcı olmaları, yoksa oraya git yardım iste.Buraya git yardım iste.Yardım verenler de bıkıyor. Onlarda haklı. Ama biz, o anlayışta değiliz. Biz, şöyle bir yardımda bulunmuştuk. Bu geçiş döneminde Tekirdağspor’a bir hayat suyu versinler. Buradan para, şuradan para, böyle bir anlayışta değiliz biz. Biz kendi kendimize yeten, kendi öz kaynaklarına dönebilen, ve her zaman söylüyorum. Spor’un sözlük anlamı olan kitleleri birbirine yaklaştıran bir araç olmak istiyoruz. Biz yalnız futbol takımı olmak istemiyoruz. Biz Tekirdağ’ı sporun her dalında spor anlamında Tekirdağ’ın adını duyurmak istiyoruz. Biz geçici başarılardan değil, kalıcı başarılardan yanayız. Biz gençlerimizi ve hatta kötü alışkanlıktan kurtulmak için sporu kullan bir grup olarak da çocukları topluma kazandırmak istiyoruz. Bizim amacımız bu. Futbol takımımız hem kabiliyet, hem de karakter olarak çok iyi. Hepsi birbirinden değerli çocuklar. Biliyorsunuz bizim alma şeklimiz ortada kaldı diye Tekirdağspor’u aldık. Bu arada sporcu kardeşlerimizin ödenmeyen paraları vardı. Bizim konuşmalarımızla bize inanmaları sebebiyle bu sorunların hepsi ortadan kalktı. Özverili olarak da bütün görevlerini yapıyorlar. Bizim bir sezondaki mali tablomuz 800 bin lira civarında şuana kadar ödediğimiz para 430 bin lira yani toplama bakarsak, piyasada bu liglerde para ödeyen ender kulüplerden biriyiz” dedi.

  “İLK YARININ BÜTÜN PARASINI ÖDEDİK”

Gelmek isteyen ve giden futbolcuların olduğunu da aktaran Biler, “İlk yarının bütün parasını ödedik. Şuan da iyi gidiyoruz. Eksik olan yerlere transferleri yaptık. Bizim biliyorsunuz forvette sıkıntımız vardı. Lig’de en az gol yiyen takım biziz. Transferler ile kaç tane gol atıyoruz diye sayacağız inşallah. Bütün çalışmaları tamamladık. Dükkan kiralama konusunda bir sıkıntı çıktı. Eksik evrak çıktı. Büyükşehir bizlere bir dükkan tahsis edecekti ama bizler de onları zor durumda bırakmamak için ihale yoluyla alalım dedik. O ihale yoluyla da alalım derken eksik evraklar olması sebebiyle ihale olmadı. Dükkana girdiğin zaman formasından anahtarlığına hediyeliklerine kadar böyle bir projemiz var. İnşallah önümüzdeki aydan itibaren de onu yapacağız. Ayrılan futbolcular Solbek Gökhan’ımız vardı. Şimdi ona çok iyi teklif geldi. Bizim bütün sezon ödeyeceğimiz paranın 3 katı teklif geldi. Bu çocukların da ekmek parası o şehirde de bizim alternatiflerimiz olduğu için bize de bir gelir geldi. 25 bin lira aktarma bedeli ile Mardinspor’a verdik. Sol 9 numara Murat Yılmaz’ımız vardı. Maalesef onun beklentilerindeki maddiyatı ödeyemedik. O sebeple o da alacaklarına karşılık onu da serbest bıraktık.10 numara Yekta vardı. Seyirci ile barışamayan ama çokta iyi bir topçu olan o da sanıyorum bugün Sandıklıya gidecek. O da büyük ihtimal alacaklarına karşılık gidecek. Onların yerine 4 tane canavar gibi eleman geldi.15 Şubat’a kadar sürprizler yapabiliriz. Bizler transferleri hocalarımızın raporları doğrultusunda, hocaların raporları geliyor. Bizde yönetim kurulu olarak toplanıyoruz. Nerede eksikler var? Mali boyutlar neler diye bakıyoruz. Vaat verip, futbolcu transfer etmektense ödeyebileceğimiz kasadaki paraya göre transfer etmek istiyoruz” diye konuştu.

  “KULÜBÜN DE MADDİ İMKANLARI BELLİ”

Sponsorluk görüşmesi yaptıkları 2 firma olduğunu da söyleyen Biler, “Bizim düşünce tarzımıza ne kadar maddi olarak zorda olsak da Tekirdağ markası ucuz bir marka değil. Yani Tekirdağ markasına sponsor olacak kişi veya kişiler bu ağırlığın bedelini ödemek zorunda. Biz nasıl öyle ya da böyle çıkıyoruz. Ama bu yönetim kuruluna haksızlık olur. Sıradan bir bedelde sponsorluk anlaşması yapmayız. 2 firma var ama henüz sonuçlanmadı. Joshua yaklaşık 3 aydan beri bizimle 3 ay sonunda hocalarının olumlu raporlarına istinaden transfer edilen bir çocuğumuz. Bütün maçları da takip etsinler Joshua attı. Joshua  çok iyi bir oyuncu. Selçuk ayrılmadı ama teknik ekip hocalarının şuanda ilk 11’de düşünmediğimiz bir futbolcumuz. Defans ve orta sahaya hiçbir şey düşünmüyoruz. Çünkü orayı dolduracak Tekirdağlı çocuklar var. Biz taraflarımızı tabi ki maçlara götürmek istiyoruz. Fakat Kulübünde maddi imkanları belli. Gönül istiyor 10-15 otobüs koyup, götürelim. Hiçbir firma nedendir bilmiyorum. Taraftarlara otobüs vermek istemiyor” diyerek açıklamasını noktaladı.

Habertrak/Timuçin Çınar