DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.362,81 0.89
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°

“Tekli eğitime geçilecek”

Son Güncelleme :

17 Kasım 2018 - 11:41

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ‘Basınla tanışma’ kahvaltısı nedeniyle düzenlediği toplantıda çeşitli açıklamalarda bulundu, Vali Yıldırım, “Artık sabahçı öğlenci gibi bir eğitim olmayacak tekli eğitime geçecekler ve sınıf mevcudu da 30’un altında olacak.Bu standardı yakalayabilmek için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz” dedi.

Tekirdağ Valiliğince Polisevi’nde düzenlenen basınla tanışma kahvaltısına, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın yanı sıra,  kurum müdürleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

“TEKİRDAĞ’DA OLDUKÇA GÜÇLÜ BİR YEREL BASIN VAR”

Basınla tanışma kahvaltısında konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ’ın yerel basının oldukça güçlü olduğunu bildiklerini,vatandaşın arasında bir köprü, sivil toplum kuruluşlarıyla ve kamu idareleri arasında da bir köprü veya vatandaşın içerisinde olan bir takım hadiseyi diğer vatandaşlara duyurmak, bunlardan bir ders çıkarmak vesilesi olarak kullanılmak için bir başka köprü olarak vazifesini yaptığını söyledi. Yıldırım,”hepinize bu anlamda teşekkür ediyoruz. Bizlerin gözü kulağısınız. Bu anlamda yaptığınız vazife özgür bir basın olarak devam etmekte ve yapmış olduğunuz görevinizde ayrı ayrı başarılar diliyorum. Burada bugün hem bir kahvaltı yapalım, hem tanışalım, hem de sizlerin aklında bir takım sorular varsa onları cevaplamaya gayret edelim. Cevabını bildiklerimizi, bilmediklerimizi öğrenip sizlere aktaralım onun içinde burada daire amirlerimizde var” diye konuştu.

“HER ŞEHRİN KENDİNE GÖRE BİR GÜZELLİĞİ VAR”

Şehirleri karşılaştırmayı sevmediğini ve her şehrin kendine göre bir güzelliği olduğunu ifade eden Vali Yıldırım, “Muş’umuz ayrı güzel, daha önce görev yapmış olduğum Afyon ayrı güzel, Tekirdağ’ımız ayrı güzel İstanbul’a gitsek bir başka güzel, Diyarbakır’a gitsek çok daha güzel. Yani bunları karşılaştırmanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Muş’un çok büyük ovaları vardı.Burada da çok büyük sanayi var. İkisinin de potansiyeli farklı sektörler olduğunu göz önünde bulundurarak bir tarafta tarım hayvancılığın olduğu bir tarafta sanayinin olduğu bir yer. Hepsi vatana millete hizmet etmeye istihdam ortamı oluşturmaya çalışıyor” şeklinde  konuştu.

  “FETÖ İLE MÜCADELEMİZ SONUNA KADAR DEVAM EDECEK”

Vali Yıldırım ,FETÖ ile mücadelenin sonuna kadar devam edeceğini vurgulayarak,  “ FETÖ’nün 15 Temmuz’dan sonra gördüğümüz yüzü şudur ki, bütün illerimizde hatta üretim yapan para ile uğraşan bütün sektörlerde yayılmaya gayret etmişler ve bununla ilgili olarak da bundan önce  görev yapmış olduğumuz illerdeki mücadelemiz nasılsa burada da aynısını devam ettireceğiz. Bu konuda en ufak kimsenin tereddüttü olmasın. Bütün mesele vatana millete hizmettir. Onun içinde vatana millete düşman olanlarla da mücadelemiz sonuna kadar devam edecek” diyerek konuşmasına devam etti.

  “BÜTÜN OKULLAR TEKLİ EĞİTİME GEÇECEKLER”

Vali Yıldırım Tekirdağ’daki okullarda ‘Sabahçı’, ‘Öğlenci’ diye bir kavram olmayacağını da aktararak, “Yapılmakta olan ve yapılması projelendirme okullarımız var. Bildiğiniz gibi hükümetimizin bir politikası var. Bütün okullar tekli eğitime geçecekler. Artık sabahçı öğlenci gibi bir eğitim olmayacak tekli eğitime geçecekler ve sınıf mevcudu da 30’un altında olacak.Bu standardı yakalayabilmek için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Pek çok yerde yakaladık.Ortalamalara baktığımız zaman görebiliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

  “ERGENE NEHRİNDEKİ KİRLİLİK BASKISI ÜZERİNDEN ÇEKİLMİŞ OLACAK”

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak ise “İlimizde bu çevre kirliliğinin önlenmesi için sanayileşmeden dolayı kaynaklanan kirliliğin önüne geçmek için Tarım Orman Bakanlığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sanayi Bakanlığının içerisinde olduğu burada çevre yatırımın en büyüğü gerçekleştiriliyor ve bu çevre yatırımda sona gelindi. Bölgemizde 5 tane büyük arıtma tesisi yapıyoruz. Ergene nehrindeki kirlilik baskısı üzerinden çekilmiş olacak. Proje 2019 yılında bitirilecek” ifadelerini kullandı.

Habertrak/Özlem İnan