DOLAR 32,2624 % 0.06
EURO 34,7750 % -0.01
GRAM ALTIN 2.401,19 % -0,34
ÇEYREK A. 3.925,94 % -0,34
BITCOIN 63.682,83 0.306
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°

Tekstil sektörünü buluşturan kongre

Son Güncelleme :

08 Nisan 2019 - 11:58

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Çorlu Mühendislik Fakültesi, Tekstil Mühendisliği Bölümü, 17-18 Nisan 2019 tarihleri arasında “2. Uluslararası Yenilikçi Tekstiller Kongresi’ni gerçekleştirilecek.

12 farklı ülkeden 80 üzeri sözlü bildirinin sunulacağı kongre ile tüm dünyadan araştırmacı, akademisyen, mühendis ve sektör temsilcilerinin bir araya getirilmesi amaçlanıyor.

GELİŞMİŞ TEKNOLOJİLER VE İNOVASYON TEŞVİK EDİLECEK

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Çorlu Mühendislik Fakültesi, Tekstil Mühendisliği Bölümü tarafından ikincisi düzenlenen, tekstil alanındaki yeniliklerin paylaşılmasının amaçlandığı kongre ile ilgili açıklamada bulunan Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fatma Göktepe, “Namık Kemal Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü olarak bu tarz bir bilimsel kongreyi düzenlemekten dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Zaman hızlı ilerliyor… Tabii ki zamanla birlikte birçok yenilik ve değişim de meydana geliyor. Dinamik ve sürekli gelişen bir yapı içerisinde hareket eden tekstil sektörü de, alanında gerçekleştirilen yenilikçi çalışmalar ile gelişimini sürdürüyor. Günümüzde katma değeri yüksek üretim süreçlerinin ilk adımı artık inovasyonla başlamakta. Yenilik getirebilen ya da ortaya çıkan yeniliklere kısa sürede adapte olabilenlerin ayakta kalacağı ve sürdürülebilir rekabet gücünü yakalayacakları artık herkesçe bilinen bir gerçek. Biz de Düzenleme Kurulu’ndaki arkadaşlarımla birlikte Türkiye’nin yanı sıra Avustralya’dan Çin’e 12 farklı ülkeden en seçkin araştırmacıların Bilim Kurulumuzu oluşturduğu, 12 farklı ülkeden 80 üzeri sözlü bildirinin sunulacağı ve dünyanın her tarafından 200 katılımcının beklendiği bu kongre ile tekstil alanındaki en son yenilikleri sektörümüzle paylaşmayı hedefledik.” açıklamasında bulundu.

“AMAÇ ORTAK BİR PLATFORM OLUŞTURMAK”

Göktepe, bölgede ikincisi gerçekleştirilecek bu kongrenin, “Tekstil sektörü için yapılan her Ar-Ge çalışmalarının önemi çok büyük. Bu nedenle kongremizde tekstil kimyasından tekstil teknolojilerine, nanoteknoloji uygulamalarından kalite kontrol, konfeksiyon ve modelleme, simülasyon gibi çok geniş alanlarda araştırmaların sonuçları sunulacaktır. Kongremizin amacı; 21. Yüzyılda tekstil sektörünün geldiği noktayı ortaya koymak ve sanayi ile akademisyenlerin yeni buluşlarını paylaştıkları ortak bir platform oluşturmaktır” dedi.

Sektörün tüm paydaşlarının buluşacağı ve Çorlu Hilton Otel’de 17-18 Nisan 2019 tarihlerinde düzenlenecek olan kongreye dinleyici olarak katılım, sponsorluk, ticari sunuş ve stant açma hakkında detaylı bilgi almak isteyenler http://www.icon2019.org/ adresi ziyaret edilebilir veya [email protected] adresinden Kongre Sekretaryası ile irtibata geçebilirler.

Habertrak/Özlem İnan