DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.877,80 5.492
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Tolga Ailesi’nin acı günü

Son Güncelleme :

02 Aralık 2019 - 13:19

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Babaeski İlçesi’ne bağlı Alpullu Beldesi’nde Şeker Fabrikası’ndan emekli merhum Celalettin Tolga’nın eşi, Seval Tolga Eroğlu, Birol, Erol ve Savaş Tolga’nın anneleri olan 7 torun sahibi Mürüvvet Tolga, 87 yaşında hayatını kaybetti.

Alpullu Beldesi, Kubilay Caddesi’nde ikamet eden ev hanımı Mürüvvet Tolga, iki hafta önce Lüleburgaz Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü’nde Beyin ameliyatı oldu.

87 Yaşında ki Mürüvvet Tolga, başarılı bir ameliyat geçirmesi rağmen yoğun bakımdan çıkamadı ve önceki akşam doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak, hayata veda etti.

Mürüvvet Tolga’nın cenazesi, Şeker Camiinde, Cuma namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Belde Mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Annesin cenaze törenine Düzce’den katılan eski Denizlispor’lu futbolcu Erol Tolga, 32 yıl önce 1986-1987 Türkiye 1.Profesyonel Futbol Ligi Sezonu’nda maçın bitimine 5 dakika kala attığı golle Beşiktaş’ı şampiyonluktan etmiş, Galatasaray Kulübü ise 14 yıl aradan sonra Beşiktaş’ın 1 puan önünde Şampiyon olmuştu.

Spor camiasını bir araya getiren cenaze törenine, Tolga Ailesi’nin yanı sıra; Alpullu Belediye Başkanı Erhan Ceylan, Belediye Meclis Üyesi ve CHP Belde Başkanı Egemen Ece, Belediye Meclis Üyesi Orhan Aykurt, Belediye Zabıta Amiri Aydın Totoroz, Şeker İş Sendikası Alpullu Şube Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Orhan Saltık, eski MHP Babaeski İlçe Başkanı Semih Meriç, Diş Hekimi Tayyar Akar,  TÜFAD Başkanı Baki Koçer, Kırıkköy Zeyteks ve Hayrabolu Zeyteks Tekstil Fabrikası Personel Müdürü ve Alpullu Gençlik Spor Kulübü Başkanı Ülkü Tırpancı, Alpulluspor eski Başkanı Osman Karabıçak, Alpullu Gençlikspor Kulübü Antrenörü Sahir Sancar, Şekerspor Kulübünün efsane futbolcusu ve Antrenörü Yılmaz Karaduman,  Alpullu Gençlikspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Vacit Toraman ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Habertrak/Ayşe Keşkek