DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.682,49 -0.333
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Toplu ulaşımda yeni kararlar!

Son Güncelleme :

21 Nisan 2021 - 15:16

Tekirdağ’da COVID-19 tedbirleri kapsamında şehir içi toplu ulaşım araçlarında oturma kapasitesi yüzde 50 ile sınırlandırılacak minibüslere ise ayakta yolcu alınmayacak. Tekirdağ Valiliği İl Pandemi Kurulu tarafından alınan kararlarda toplu ulaşım araçlarında oturma kapasitesi ve ayakta yolcu alınması ile ilgili kararlarda değişiklikler yapıldı.

OTURMA KAPASİTESİ YÜZDE 50 İLE SINIRLANDIRILDI

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım Başkanlığında toplanan İl Pandemi Kurulu, kararları gereğince toplu ulaşım araçları ile ilgili bazı maddelerde değişikliğe gidildi. Bu kararlara göre artık Tekirdağ’da şehir içi toplu ulaşım araçlarında oturma kapasitesi yüzde 50 ile sınırlandırıldı. Otobüslerde ise ayakta yolcu taşıma kapasitesinin, otobüslerin araç tescil ruhsatında belirtilen 1/3 oranında ayakta yolcu taşımasına karar verildi.

AYAKTA DURAN YOLCUNUN DURABİLECEĞİ YERLER İŞARETLENECEK

Alınan bir diğer karar da otobüslerde ayakta alınabilecek yolcu sayısının belirtildiği levha veya tabelanın herkesin görebileceği şekilde asılması ve ayaktaki yolcuların durabileceği yerlerin fiziki olarak işaretlenmesi gerektiği oldu.

AYAKTA YOLCU ALINMASINA KESİNLİKLE MÜSAADE EDİLMEYECEK

Minibüs ve midibüs gibi koltuk kapasitelerinde herhangi bir seyreltme ve kaldırılma yapılmayan otobüsler gibi iç hacim bakımından fiziki mesafe kurallarının uygulanamayacağı şehir içi toplu ulaşım araçlarında ise ayakta yolcu alınmasına kesinlikle müsaade edilmemesi kararı verildi.

Habertrak/Özlem İnan