DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.698,75 3.035
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

“Topluma yol gösteren öndersiniz”

Son Güncelleme :

24 Kasım 2018 - 16:39

Tekirdağ’da Öğretmenler Günü

İl Kültür Turizm Müdürlüğünde düzenlenen Öğretmenler Günü programında konuşan Vali Aziz Yıldırım, “Çağımız bilgi çağıdır, bilginin oluştuğu ve mayalandığı yerler ise eğitim kurumlarıdır. Bilginin kaynağı ise siz değerli öğretmenlerimizsiniz” dedi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından aday öğretmenler adına konuşan Gülçin Vatansever’in konuşmasıyla başladı.

Programda bir konuşma yapan Vali Aziz Yıldırım, “Ulu Önder Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında Millet Mektepleri’ne Başöğretmen olduğu günü, öğretmenler günü olarak kutluyoruz. Bütün öğretmenlerimizin bu güzel ve özel gününü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

“TOPLUMUN BÜTÜN KESİMLERİNE YOL GÖSTEREN BİRER ÖNDERSİNİZ”

“Öğretmenlik dünyanın en kutsal ve en saygın mesleğidir” diyen Vali Yıldırım, “Bu onurlu mesleğin malzemesi insandır. Dolayısıyla her çeşit mesleğin toplumdaki bireylere kazandırılması da öğretmenlik sayesinde olmaktadır. Onun için sizler toplumun bütün kesimlerine yol gösteren birer öndersiniz. Her bireyin yetişmesinde büyük rol üstlenilen, ilim ve irfanı, bilgi ve teknolojiyi genç beyinlere işleyip, onları geleceğe hazırlama konusunda her türlü fedakarlığı da gösteren sizlersiniz.” değerlendirmesinde bulundu.

 “ÖĞRETMENLER, YENİ NESİL SİZİN ESERİNİZ OLACAKTIR

Çocuklarla birlikte geleceğimizi de öğretmenlere emanet ettiğimizi belirten Yıldırım, “Öğretmenlere en kıymetli varlığımız olan çocuklarımızı emanet ediyoruz. Çocuklarımızla beraber aslında onlara geleceğimizi de emanet etmiş oluyoruz. Bundan dolayı öğretmenlik mesleğinin kutsallığına ilişkin herhalde çok söz söylemeye gerek yok. Atatürk ilke ve inkılaplarına içten bağlı, özverili, çevresine güvenen inanç veren, insan ve yurt sevgisiyle dopdolu bir kişi olarak tarif edilebilecek öğretmenlere cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk ; ‘Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.’ diyerek hem büyük sorumluluklar yüklemiş, hem de öğretmenlerimizin değerini anlatmıştır.” diye konuştu.

“BİLGİNİN KAYNAĞI İSE SİZ DEĞERLİ ÖĞRETMENLERİMİZSİNİZ”

Gelişmiş toplumların bilgiyi üretip çağı yönlendirdiğini ifade eden Yıldırım, “Değerli Öğretmenler, Sevgili Konuklar Büyük Önder Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak istiyorsak bilginin önemini kavramak zorundayız. Bilgiyi üretip, çağı yönlendirenler ve onu en iyi kullananlar gelişmiş toplumlardır. Artık çağımız bilgi çağıdır, bilginin oluştuğu ve mayalandığı yerler ise eğitim kurumlarıdır. Bilginin kaynağı ise siz değerli öğretmenlerimizsiniz. Eğer ülkemiz muasır medeniyetler seviyesine çıkacaksa bu sizlerin üstün gayretlerinizle ve Atatürk’ün ifadesiyle ‘Aklı hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller’ sayesinde olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerimle; Başöğretmenimiz Atatürk’ün yolunda yürümekte olan ve güzel ülkemizin aydınlık nesillerini yetiştirmek amacıyla çalışan siz değerli öğretmenlerimizin, Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.” dedi.

Program, mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin gerçekleştirdiği yemin törenin ardından yıl içinde emekli olan öğretmenlere Vali Aziz Yıldırım tarafından “Hizmet Şeref Belgeleri” verilmesi ile devam etti.

Daha sonra 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğünce öğrencilere yönelik düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları ile öğretmenler arası anı, şiir, tenis, masa tenisi, satranç ve fotoğraf yarışmalarında dereceye girenlere, il protokolü tarafından ödülleri verildi.

Kutlama Töreni, Tekirdağ Belediyesi Sosyal Bilimler Lisesi tarafından hazırlanan programın sunulmasıyla devam etti.

Kutlama Töreni, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle hazırlanan “Öğretmen” konulu fotoğraf sergisinin açılmasıyla son buldu.

Programa Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Cumhur Mustafa Kıcanaoğlu, Vali Yardımcısı Abdullah Kalkan, Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı Vekili Haşim Göksel, il protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Habertrak/Özlem İnan