DOLAR 32,3485 % -0.17
EURO 34,8412 % -0.15
GRAM ALTIN 2.381,30 % -0,51
ÇEYREK A. 3.893,43 % -0,51
BITCOIN 64.174,45 1.029
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Trakya verimde rekor bekliyor

Son Güncelleme :

02 Haziran 2021 - 15:25

Süleymanpaşa Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygı, yağışlarla birlikte Trakya çiftçisinin verimli bir yıl geçireceğine inandıklarını söyledi. Trakya Bölgesi’nin zamanında güzel yağışlar aldığını aktaran Saygı;  “Trakya Bölgesi olarak güzel yağışlar aldık. Uzun yıllardır böyle güzel ve zamanında yağış almamıştık. Verim beklentimiz yüksek.” diye konuştu.

Oda Başkanı Saygı, ayrıca Süleymanpaşa’da buğday ve kanaloda hiçbir hastalığın olmadığını, ayçiçeğinin de yağışlar ile birlikte yetişerek büyümeye başladığını dile getirdi.

“YAĞIŞLAR ZAMANINDA GELDİ”

Yağışların buğday ve kanala ürünlerinin verim tutması için tam zamanında geldiğini aktaran Süleymanpaşa Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygı; “Trakya Bölgesi olarak güzel yağışlar aldık. Zamanında çok güzel yağışlar aldık. Uzun yıllardır böyle güzel zamanında yağış almamıştık. Allah’a şükür Trakya Bölgesi olarak sıkıntımız yok. Kanalolar, buğdaylar, ayçiçekleri gayet güzel. Yağışlar hem ekilen ayçiçeğinin yetişmesine, hem de biçim dönemi yaklaşan buğdaya iyi geldi. Ayçiçekleri de yetişti, büyüyor.” şeklinde konuştu.

“EN YÜKSEK VERİMİ BEKLİYORUZ”

Yağışlarla birlikte çiftçinin verim beklentisinin arttığını ifade eden Saygı; “Bizim bölgemizde yağışlar gayet güzel. Yağmurlar da sert değil, zarar vermeyecek şekilde yağdı. Buğdaylarımızda hiçbir hastalıkta yok. Verim beklentimiz de yüksek. Çiftçi olarak ekili alanlara baktığımızda en yüksek verimi alacağımızı tahmin ediyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı. Habertrak/Serhat Yeşilipek