DOLAR 32,3465 % -0.04
EURO 34,9647 % 0.47
GRAM ALTIN 2.407,33 % 0,44
ÇEYREK A. 3.935,98 % 0,44
BITCOIN 60.480,68 2.833
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

‘Trakya’da çevre sağlığı’ için toplanacaklar

Son Güncelleme :

04 Haziran 2018 - 13:07

“TRAKYA’NIN ÇIĞLIĞIDIR”

Doğu Batı Trakya Belediyeler Birliği ve Trakya Platformu işbirliğinde düzenlenen ‘Trakya’da Çevre Sağlığı Sempozyumu 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde bir araya gelecek.

5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Trakya Platformu, Türk Mühendis ve Mimarlık Odaları Birliği, TRAKYAKENT, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Tekirdağ Barosu ve Halk Sağlığı Uzmanları Derneği Tekirdağ’da bir araya gelecek.

“Trakya´da Çevre Sağlığı Sempozyumu” isimli program ile bir araya gelecek olan kurumlar, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’de; Trakya’nın bütününde doğal çevrenin korunarak geliştirilmesi,  sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşam konularının önemine dikkat çekecek.

“DEĞERLERİMİZ GELECEK NESİLLERE DE SUNULABİLMELİDİR”

“Öncelikli hedeflerimizden biri de Trakya´nın termik santral çöplüğü haline getirilmesinin önüne geçmektir” diyen Trakya Platformu Dönem Sözcüsü Gülşen Tufan: “Bu birliktelikte amacımız;  Trakya’nın bir bütün olarak ekolojik, kentsel, doğal, çevresel, tarihsel, sosyal, kültürel değerleriyle birlikte korunarak gelecek nesillerin de yararlanmasına sunulabilmesidir. Bu değerler Trakya’da yaşayanların, kurumlarımızın, üyelerimizin yani hepimizin yaşamsal varlık sebebidir. Akıl, bilim ve hukuk dışı düzenlemeler ile geri dönülemeyecek şekilde sadece, ticari çıkarlar ve rant için planlamalar yapılmasının; verimli tarım topraklarının kirletici sanayi ve kentsel yerleşimlere açılarak yok edilmesinin önüne geçmek için birlikte çalışmaktayız.” ifadelerini kaydetti.

“TRAKYA’DA İŞGALİN ÖNÜNE GEÇMEK ZORUNDAYIZ”

Sağlıklı, dengeli bir çevrede yaşama hakkının bilimin ve kamu yararının gereği olduğunu belirten Tufan“Bu yolda en yakın ve büyük tehlike olan İstanbul’un kontrol edilmeyen bir hızla betonlaşarak tehlikeli ve zehirli kirleticileri ile Trakya’yı işgalinin önüne geçmek, zorundayız. Bütün bunlar karşısında temiz kalabilmiş üretim ve yaşam alanlarımızı korumak kısacası yaşamı savunmak ile görevliyiz. Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ bazında yerel ve bölgesel planlamalar yapılırken yerel bileşenlerin ve Trakya’da yaşayanların fikri hiçe sayılmaktadır. Oysa, Trakya’nın bütününde doğal çevrenin korunarak geliştirilmesi,  sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkının sağlanması bilimin ve kamu yararının gereğidir.” açıklamasında bulundu.

Habertrak/Özlem İnan