DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 62.926,75 5.927
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

TRAKYA’NIN KOBİ’LERİ LİDER OLACAK

Son Güncelleme :

23 Eylül 2021 - 11:34

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Trakya’nın Verimli KOBİ’leri Projesi’nin; Trakya’daki KOBİ’lerin verimlilik odaklı üretimini teşvik etmek için tasarlandığını ve projelerin süreç, kaynak verimliliği, sermaye verimliliği gibi konularını inceleyerek onların daha rekabetçi ve daha fazla üretim yapabilecekleri imkanları sunmayı hedeflediğini dile getirdi.

Şahin,  Trakya Kalkınma Ajansı olarak amaçlarının oda başkanları ve üniversiteler ile birlikte Trakya’daki KOBİ’lerimizin, şirketlerin ve firmaların hem diğer bölgelerde hem de uluslar arası alanda rekabetlerini artırmak olduğunu söyleyerek, “Şirketlerimize, eğitim ve donanımla alanları başta olmak üzere dijitalleşme noktasında da yardımcı olmak istiyoruz.” ifadelerini kaydetti.

“PROJEMİZ 2019 YILINDA ONAYLANDI”

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Avrupa Birliği projelerinden biri olan Trakya’nın Verimli KOBİ’leri Rekabetçi Sektörler Programı Çorlu’da basına tanıtıldı. 3 yıl sürecek ve 300 firmaya ulaşılması hedeflenen proje ile KOBİ’lere verimlilik odaklı üretim kolaylığı sağlanmak hedefleniyor. Trakya’nın kaynaklarının daha verimli kullanılmasının ve firmalar arasındaki rekabetin artırılmasını hedeflediklerini ifade eden Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, “Trakya’nın kaynaklarının; enerji ve su anlamında, beşeri sermayemizin verimli kullanılması anlamında, bütün bu alanlarda verimlilik çalışması yapmak için çeşitli illerimiz ve ilçelerimizde küçük projeler geliştirmiş ve uygulamıştık. Başkanlarımız ile birlikte şunu düşündük. ‘Acaba bu projelerimizi daha büyük bir hale getirip acaba daha fazla KOBİ’ye ulaşabilir miyiz?’ ‘Bunun nasıl olacağını tartışırken, bunu finanse edecek başka projeler var mıdır?’ diye bakarken. Önümüze Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Avrupa Birliği Projeleri’ne başvurduk. Projemizi anlattık. 2019 yılında projemiz onaylandı. Ardından pandemi araya girince çalışmalarımızı biraz erteledik. Ardından tüm çalışmalarımızı bitirdik ve projemizi tamamladık. Çalışmalarımızın tamamlanması ile birlikte artık Trakya’da sahaya inmeyi hedefliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

“TRAKYA BÖLGESİ’NİN KALKINMASINA DESTEK SAĞLAYACAK”

Hazırlık çalışmalarının 8 aydır devam ettiğini ve önümüzdeki 3 yılda nasıl bir yol izleyeceklerinin de belirlendiğini kaydeden Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin,Trakya Kalkınma Ajansı tarafından bölgedeki KOBİ’lerin süreç ve enerji verimliliğini iyileştirmek ve imalat sanayinde verimlilik odaklı üretimi teşvik etmek için tasarlanan ‘Trakya’nın Verimli KOBİ’leri Projesi’ bölgenin sosyo-ekonomik kalkınmasına katkı sunmayı amaçlıyor. Proje, KOBİ’lerin verimli üretim süreçleri ve enerji verimliliği konusunda yeterli bilgiye sahip olmamaları sebebiyle, farkındalık düzeyini yükseltmeye öncelik veriyor.” şeklinde konuştu.

Habertrak/Özlem İnan