DOLAR 32,3567 % -0.02
EURO 34,8071 % 0.02
GRAM ALTIN 2.395,32 % -0,06
ÇEYREK A. 3.916,35 % -0,06
BITCOIN 59.432,02 3.057
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

‘Trakya’nın tanıtımı yetersiz’

Son Güncelleme :

05 Mart 2018 - 14:44

Tanıtım atağı

19-22 Nisan tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecek olan 1. Trakya Tanıtım Günleri organizasyonunun tanıtım toplantısı düzenlendi.  Düzenlenen toplantıya Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’ni tanıtmak adına işin esas temsilcisi olarak görülen; firmalar, kooperatifler, dernekler, belediyeler ve birçok STK temsilcisi katıldı.

Toplantı bir organizasyon ajansının sunumunun ardından Vali Mehmet Ceylan’ın konuşmasıyla devam etti. Vali Ceylan yaptığı konuşmada; “Tüm Vekillerimize, katılımcılara ve Trakyalılar Vakfımıza teşekkür ediyorum. Gerçekten Ankara’da önemli bir hizmet ifa ediyorlar. Trakyalı insanlarımızı orada hem tanıttıkları hem de oradaki vatandaşlarımızın sorunlarıyla birebir ilgilendikleri için teşekkür ederiz. Bu önemli bir etkinlik. Çünkü Trakya tanıtımı açısından yetersiz. Özellikle bizim İç Anadolu’da ve Başkentte Trakyamızı tanıtmamız gerekiyor. Bu amaçla da Kalkınma Ajansımız, belediye başkalarımız, ticaret odası başkanlarımızın olduğu bir alanda bu konu Trakyalılar Vakfı tarafından gündeme getirilince; bu konuyla ilgili bir çalışma yapıldı. Vakıftaki arkadaşlarımız da özveriyle çalıştılar. Ajansta da bu konu tartışıldı, Vekillerimize anlatıldı. Ve biz bu konuyu yürütebiliriz dedik.” dedi.

“HIZLI BİR ŞEKİLDE BUNU FAALİYETE GEÇİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Tanıtım Günlerinde Trakya’da ki önemli firmaları ve değerlerimizi oraya götürmemiz gerektiğini ifade eden Vali Ceylan “Şimdi şöyle bir şey var. Maalesef tanıtım günlerinde bir takım handikaplar var. Biz tanıtım günlerinde kendi ilimizi tanıtacak olan firmayı oraya götüremezsek, bu işi yapan başka profesyonel firmalar Trakya peyniri diye başka bir peynir satabiliyorlar. Eğer biz sahip çıkmazsak, kendi ürünlerimizi tanıtmazsak bununla karşılaşıyoruz. Bizim oradaki asıl hedefimiz Trakyalı firmaların orada katılımını sağlamak ve bölgemizin gerçek değerlerinin orada sunulmasını sağlamak. O nedenle burada bir araya geldik. Ve bu konuda da biz kaymakamlarımızla, belediye başkanlarımızla, yerel yönetimlerimizle, kamu kurum ve kuruluşlarımızla ve en önemlisi sivil toplum kuruluşlarımız, ticaret odalarımız, borsalarımız diğer birliklerimizle beraber buradaki önemli firmalarımızı ve değerlerimizi oraya götürmeyi hedefliyoruz. Bu konuda da sizlerden destek bekliyoruz. Bu işi birlikte yürütürsek bir alt komisyon oluşturulacak ve her ilçemizde de kaymakamlıklarımız vasıtasıyla bu organizasyonumuzu yürüteceğiz. Sadece yiyecek içecek değil bizim sanayimiz var, turizmimiz, tarım ürünlerimiz var. Bunları hep birlikte orada tanıtmak için bir alt komisyon oluşturarak onların da çalışmasıyla birlikte hızlıca bir şekilde bunu faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

“TRAKYA’NIN BİR TANITIMININ YAPILMAMIŞ OLMASI BİZLERE ÇOK DOKUNDU”

Trakyalılar Vakıf Başkanı Gökhan Özgöç ise “Ankara’da yaklaşık 70 il tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde böyle bir organizasyon yapılıyor. Tek başına bu organizasyonu yapabilen tek caddelik illerimiz bile varken, Trakya’nın bir tanıtımının yapılmamış olması bizlere çok dokundu. Bunun yanı sıra Ankara’da ilin dışında illerin bile kültür evlerinin olması, bizim daha böyle bir girişimimizin olmaması, bizde bir hassasiyet uyandırdı ve böyle bir çalışmaya girmek istedik. Şunu da fark ettik Ankara’da Trakya tam olarak bilinmiyor. Yemeklerimiz, kültürümüz, özelliklerimiz bilinmiyor. Bu amaçla Başkentte Trakyamızı daha iyi tanıtmak istiyoruz ve hepinizin desteğini bekliyoruz.” dedi.

Toplantı katılımcıların öneri ve sorularıyla istişare yapılmasının ardından son buldu. Habertrak/Özlem İnan