DOLAR 32,3788 % 0.05
EURO 34,7923 % -0.08
GRAM ALTIN 2.396,89 % 0,00
ÇEYREK A. 3.918,91 % 0,00
BITCOIN 59.732,01 3.817
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

“Tren kazası kesinlikle araştırılması gerekilen bir olay”

Son Güncelleme :

18 Temmuz 2018 - 16:16

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çorlu’daki meydana gelen tren kazasına nedeniyle Çorlu Devlet Hastanesi’nde yaralıları ziyaret etti ve yakınlarını kaybeden ailelere taziye ziyaretinde bulundu.

Kılıçdaroğlu, yaralıları Çorlu Devlet Hastanesinde ziyaretin ettikten sonra, kazada 5 aylık kızı ile eşini kaybeden Melih Kurtuluş’un Ergene ilçesine bağlı Vakıflar Mahallesi’ndeki evine taziye ziyaretinde bulundu.

Kılıçdaroğlu, daha sonra Çorlu ilçesine bağlı Sarılar Mahallesi’nde basın açıklaması yaptı.

24 kişinin hayatını kaybettiğini, 341 kişinin ise yaralandığını açıklayan Kılıçdaroğlu, “Neresinden bakılırsa bakılsın bu olay üzerinde durulması, araştırılması gerekilen bir olay. Yetkililer hemen kazanın nedeniyle ilgili olarak şöyle bir açıklama yaptı: ‘Aşırı yağışa yani doğal afete bağlı bir kaza olarak topluma bilgi verdiler. Bu kadar derin bir acının yaşandığı bir ortamda süratli bir şekilde, aynı zamanda bölge milletvekili olarak  Aşırı yağış bekleniyordu, dolayısıyla bölgede önlem alınması gerekir diye bir düşünce Devlet Demir Yollarına iletildi mi? Şimdi vatandaşlarımız şu soruyu sorabilir; ‘yağışın olup olmadığını devlet demir yolları nereden bilsin?’ Doğrudur ama ilk kez burada size açıklayacağımız bir belge 30 Mayıs 2018 tarihli Devlet Demir Yolları Birinci Bölge Müdürlüğünün yazısı şöyle diyor ‘Meteoroloji genel müdürlüğünden alınan verilere göre bölgemiz mıntıkasında önümüzdeki günlerde ve yaz dönemi içinde aşırı yağışlar olabilir. Meydana gelen yağışlar hasar ve zarara sebep olabilir, meteorolojiden hava durumunu takip edin, kritik hava durumlarında nöbetçi bırakın, yol durumunu takip edin, doğal afet olursa kazaya sebep olmadan önleyelim.’ Afet gelmeden önce hangi önlemlerin alınması gerektiği gayet açık ve net ifade edilmiş. Hatta o kadar ki; ‘bu gibi olağanüstü durumlarda gerekli görülen yerlerde yaya kontrollerini arttırın’ denilmiş. Şimdi bunun gereği yapıldı mı? Bunun gereğinin yapılmadığını hepimiz biliyoruz ki 24 kişi hayatını kaybetti, 341 vatandaşımız da yaralandı.” şeklinde konuştu.

Habertrak/Aytaç Doğaner