DOLAR 32,3377 % -0.19
EURO 34,8661 % -0.08
GRAM ALTIN 2.392,02 % -0,06
ÇEYREK A. 3.910,95 % -0,06
BITCOIN 64.148,80 1.556
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

TSO İlkokulu kodluyor

Son Güncelleme :

11 Nisan 2019 - 15:17

Tekirdağ Süleymanpaşa Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu öğrencileri, “CODE” kodlama programında birinci oldular. Web sitesi/portalı olan CODE kodlama programında düzenlenen “kurs 3” ün tüm etkinliklerini eksiksiz tamamlayan dört öğrenci birinciliği paylaştı ve sertifikalarını Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Atilla’dan aldılar.

3/F sınıfından Elif Eralp, 4/A sınıfından Ebrar Yıldırım, 4/B sınıfından Çağakan Demir, ve 4/D sınıfından Muhammed Sefa Kara isimli öğrenciler, web sitesi/portalı olan CODE kodlama programında düzenlenen “kurs 3” ün tüm etkinliklerini verilen süre içerisinde eksiksiz tamamlayarak birinciliği paylaştılar. Sertifikalarını Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Atilla’dan alan öğrenciler gururlandırdı.

Tekirdağ Süleymanpaşa Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu’nda aynı zamanda robotik kodlama atölyesinde öğrencilere programlamayı keyifli bir şekilde öğretmek amacıyla hazırlanan olan web sitesi veya portalı olan CODE.org programı ve Scratch programı gibi programlarda kodlama eğitimleri de veriliyor.

Bilgisayarınızın neredeyse her şeyi bir klavye olarak algılamasını sağlayacak bir cihaz olan Makey Makey ile de çalışmalar yapılan okul ayrıca 3D teknolojisinin gelişmekte olan ürünlerinden 3D kalemlerle öğrencilere üretim geliştirme etkinlikleri de düzenliyor. Öğrencilere farklı objeler kullanarak programlama ve kodlama etkinliklerini daha keyifli hale getiren TSO İlkokulu Tekirdağ’da bu faaliyetleriyle yeni nesil eğitime öncülük ediyor.

“HEM ÖĞRENDİK HEM DE EĞLENDİK”

Okul yöneticilerinden yapılan açıklamaya göre ise TSO İlkokulu olarak öğrencilere programlamayı keyifli bir şekilde öğretmeyi amaçladıkları belirtilerek, “Makey Makey aparatı, standart bilgisayarınızın neredeyse her şeyi bir klavye olarak algılamasını sağlayacak bir cihazdır. Bu da bir sürü eğlenceli şeyler yapmamıza olanak sağlar. Biz de öğrencilerimizle farklı objeler kullanarak hem öğrendik hem de eğlendik. Code.org kodlama programında çocuklarımıza kurs etkinlikleri düzenlemiş olup eğitimi verilen süre içerisinde başarı ile tamamlayan öğrencilerimize sertifikaları verilmiştir. Çocuklarımıza programlamayı keyifli bir şekilde öğretmek amacıyla hazırlanmış olan web sitesi ve portalı olan CODE programında kodlama eğitimini öğrencilerimiz başarıyla bitirdi.” İfadeleri aktarıldı.

Habertrak/Özlem İnan