DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 64.405,51 1.377
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°

TTSO’dan kalkınmaya tam destek

Son Güncelleme :

27 Mart 2019 - 14:15

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Odanın görev sınırları içinde bulunan Süleymanpaşa, Şarköy ve Muratlı ilçeleri için gerçekleştirmeyi hedefledikleri projeleri basına açıkladı.

Günay, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Belediye Başkanlarıyla, Tekirdağ’ın çıkarlarını ön planda tutacak projeler için iş birliği içinde çalışacaklarını kaydetti.

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu kahvaltılı basın açıklamasında gazetecilerle buluştu.

Günay seçilecek belediye başkanı ile birlikte işbirliği içinde hareket edeceklerine vurgu yaparak, “Hangi siyasi partinin belediye başkanı kazanırsa onların istifade edebileceği, kentin sosyal ve ekonomik hayatına kazanç sağlayabileceğini düşündüğümüz çalışmalar var burada. Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu olarak bu çalışmaların hayata geçirilmesiyle alakalı konuları takip edeceğiz. Seçilecek olan belediye başkanımız ise bizimle işbirliği içerisinde bu konuların çözümü ve hayata geçirilmesiyle ilgili işbirliği içerisinde olmasına kanaatimiz tamdır” diye konuştu.

“ORTAK AKIL OLUŞUMUNA KATKIDA BULUNULACAK”

Günay, “Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası olarak tarihi birikimimiz, meslek komitelerimizin meclisimizin katkıları ile ortaya çıkardığımız bu çalışma ile Odamızın görev sınırları içerisinde yer alan Süleymanpaşa, Şarköy ve Muratlı ilçelerimizin vizyonu Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye, İlçe Belediye Başkan ve Meclis üyesi adaylarıyla paylaşmayı, ortak akıl oluşumuna katkıda bulunmayı ve gelecek nesillere karşı sorumluluğumuzu yerine getirmeyi amaçladık” Diye belirtti.

“TEKİRDAĞ PARLAYAN KENTLER ARASINDA YERİNİ ALACAK”

Başkan Günay, Türkiye ve Dünya ileri ekonomileri arasında Tekirdağ’ın yer alarak katkıda bulunacağına değinerek, “Tekirdağ ekonomisinin bilimsel ve teknolojik sıçrama ile endüstri 4.0 çağına uygun gelecek vizyonunu siyaset üstü vizyon ve ortak akıl ile gerçekleştireceği, yaptığımız çalışmalarla ortaya konmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle geçmiş yıllara ait bilgi birikiminin harmanlanmasıyla oluşturmaya çalıştığımız konular Tekirdağ’ımıza ve yerel yönetici adaylarımız için faydalı olmasını diliyorum. Kent 4.0, Endüstri 4,0, Tarım 4.0, Lojistik 4,0, Hizmet Sektörü ve Turizm 4.0 Ana başlıkların öne çıktığı aşikardır. Bu düşüncelerle; her vatandaşa, kararlara aktif katılma hakkı veren akıllı kent yönetimi. Gelecek nesiller için ekonomik, sosyal, çevresel ve güçlü sürdürülebilirlik. Yeni teknolojilere yatırım ve dijital dönüşümlü yüksek katma değer üretimi. Öğrenen, öğreten ve işbirliği yapan Tekirdağ arzuluyoruz. Cumhuriyetimizin Kuruluşu’nun 100.Yıl olan 2023 ortak hedeflerinde Tekirdağ, bilimsel ve teknolojik ilerleme ile ‘Orta Gelir Tuzağı’ndan çıkarak ‘Endüstri 4.0’ çağına uygun, akıllı toplum, akıllı kent, akıllı yönetişim sistemlerini uygulayan, öğrenen kurumlar, öğrenen kentler ve öğrenen toplum modeline geçerek sıçrama yakalayan, parlayan kentler arasında yerini alacak ve Türkiye’nin, Dünya’nın ileri ekonomilerinden biri olmasına katkıda bulunacaktır. Bu da ancak ortak aklın ve vizyonun varlığına bağlıdır. Şehrin menfaatine işbirliği… 31 Mart Yerel seçimlerinin ilimiz ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz” diye konuştu.

“LOJİSTİK MERKEZLER EKONOMİNİN GELİŞMESİNDE BÜYÜK ROL OYNAMAKTADIR”

TSO Başkanı Günay, Süleymanpaşa için öngördükleri projelerden de bahsederek, “Süleymanpaşa Ekolojik Endüstri ve Lojistik Üs Planlaması’nın yapılması. Tüm Dünya’da lojistik merkezler, ekonominin gelişiminde ve bölge kalkınmasında büyük rol oynamaktadır. Ulaştırma alt yapıları ile entegre olan bu merkezler, tarım ve üretim merkezleri, limanlar ve kentlerle uyum içerisinde faaliyetlerini sürdürürler. Bu merkezlerin temel fonksiyonu, sürdürülebilir bölgesel büyümeye pozitif katkı sağlamalıdır. Bu merkezler bazı ihtiyaçlardan meydana gelmektedir. Ekonominin doğal akışı içerisinde, yeni üretim biçimleri yani teknolojiler istihdam maliyetlerinin düşürülmesi ve kent ekonomisine domino etkisi yapacak daha birçok faktör. İşte Süleymanpaşa, böyle bir bölge! Türkiye’nin parlayan yıldızı. Endüstri 4.0, Lojistik 4.0 merkezi inşası hedefleri arasına koymalıdır. Dumansız Sanayi Bölgesi’nin plan değişikliği, altyapı sorunlarının giderilmesi başta olmak üzere rehabilitasyonun ivedi bir şekilde yapılması. Arazi fiyatları çok yüksek olduğu ilçemizde planlanmış alanların efektif kullanılması hem üretim hem de yatırım ve istihdam konularında ilçemize önemli fayda sağlayacaktır. Yerel üreticilerimizin rekabet gücü artacak, firmalarımız büyüme göstereceklerdir. Kobiler Sitesi’nin tesis edilerek, şehir merkezine sıkışan işletmelerimizin günümüz şartlarına uygun faaliyetlerini sürdürebileceği fiziksel ihtiyaçlarını karşılayabilecek modern alt yapı ve inşaat teknolojilerinin uygulandığı projenin hayata geçirilmesi. Bu konuda TTSO’nun yaptığı çalışmalar var.” değerlendirmesinde bulundu.

“ŞEHRİN ULAŞIMINDA YENİ HEDEFLER YER ALMALI”

Hükümet Caddesi’nin ticari ve ekonomik özelliklerinin gözetilmesi gerektiğine işaret eden Günay, “Planlama konusunda yerel yönetimlerden ivedi destek istiyoruz. Fuar ve kongre merkezinin kurulması ve kurulan bu merkezde üreticilerimize ve halkımıza yönelik bölgesel, ulusal ve uluslararası organizasyonların düzenlenmesi. Sahil yolu projesinin tamamlanarak, şehrimizin göz bebeği olan kıyı şeridimizin rehabilite edilmesi ve Süleymanpaşa kent merkezi ile Değirmenaltı Mahallesi’nin kıyı bandından bağlanması. Özelleştirilen tekel fabrikasına ait arazinin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılması. Şehrimizin ana arteri olan Hükümet Caddesi’nin ticari ve ekonomik öncelikler gözetilerek, bölge esnafının görüşleri doğrultusunda trafik sorununun ve otopark ihtiyacını giderilerek yeniden düzenlenmeli, şehir ulaşım planında 30- 40 yıllık hedefler yer almalı” ifadelerini kullandı.

“BAZI FAKÜLTELER ŞEHİR MERKEZİNE TAŞINMALI”

Süleymanpaşa kent merkezine ekonomik ve sosyal fayda sağlaması amacıyla Namık Kemal Üniversitesi’nin bazı fakültelerinin şehir merkezine taşınması gerektiğini ifade eden Günay, “Tekirdağ’ın üretim merkezlerinin demiryoluna entegrasyonu ve limanlara bağlantısının sağlanması. Burada Yerel Yönetimlerin ve merkezi yönetimin beraber çalışması gerekmektedir. Namık Kemal Üniversitesi’nin Süleymanpaşa kent merkezine ekonomik ve sosyal fayda yaratmak amacıyla şehrimize entegrasyonunun sağlanması için uygun olan bazı fakültelerin şehir merkezine taşınması. Ertuğrul Mahallesi kültür sanat sokakta yer alan evlerin entegrasyonun yapılarak kültür turizmine kazandırılması kapalı spor salonu bulunduğu noktadan kaldırılarak yerli ve yabancı turistlerin ihtiyaçlarının karşılanacağı sosyal alan haline getirilmesi. Hizmet sektörünün unsurları olan turizm sağlık ve gastronominin sağlayacağı sosyal ve ekonomik faydaları gözetilerek projeler oluşturulması. Denize 135 kilometre kıyısı bulunan ilimiz merkez ilçesi Süleymanpaşa’da amatör su sporlarının gelişimine katkı koyacak Yelken Kulübü’nün bulunduğu bölgede çekek yerinin yapılması. Tekirdağ Kiraz Festivali’nin panayır anlayışından kurtarılarak daha etkin hale getirilmesi. Gençlerimiz için inovasyon ve girişimcilik merkezlerinin tesis edilmesi. Şehrimizde çocuklarımız ve gençlerimiz için spor tesislerinin arttırılması. Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizin iş yapma kolaylığı endeksinin iyileştirilmesi. Stratejik Ticaret Planı’nın ilgili meslek odaları ile işbirliği içinde oluşturulması” şeklinde konuştu.

ŞARKÖY VE MURATLI İÇİN ÖNGÖRÜLEN PROJELER

Şarköy ve Muratlı ilçesi projelerini de aktaran Günay, konuşmasını şu şekilde noktaladı: “Namık Kemal Üniversite’mizin 4 yıllık turizm Otelcilik Fakültesi’ni ilçemize kazandırmak ile ilgili çalışmaların yapılması. Uzun yıllardır belirsizliği süren ‘Şarköy Küçük Sanayi Sitesi’nin tamamlanması. Zeytinyağı ve şarap üreticilerinin arıtma probleminin çözümlenmesi. Kapalı Pazar yeri ve soğuk hava deposu yapılması. Şarköy’ün turizm vizyonu ile ilgili 10 yıllık, 20 yıllık turizm 4.0 projesi kapsamında sektörün durum tespitinin yapılması, değerlendirmesi, bütünü görebilmek adına SWOT analizi yapılmalı. Bu çalışma Şarköy’ün mevcut durumunun tespiti ve gelecekteki gelişiminin potansiyelini göstermek açısından çok önemlidir. Muratlı ilçemiz için öngörülen projelerimiz ise şu şekilde; Çorlu Deresi’nin Muratlı ilçesi içerisinde kalan kısmının ıslah edilmesi, park ve sosyal donatı alanlarının oluşturulması. Yeni yapılan çevre yolunun ışıklandırılması ve trafik ışık sinyalizasyonun tamamlanması”

Habertrak/Özlem İnan