DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.645,64 2.97
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

TÜM SİYASİLERDEN ORTAK TEPKİ

Son Güncelleme :

30 Mart 2021 - 17:32

Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesinde bulunan Yeniçiftlik Nizamettin Demirdöven İlköğretim Okulu, Yeniçiftlik Belediye Ortaokulu ve Opet Anadolu Lisesi’nde Atatürk büstlerine yönelik saldırı düzenlendi. Sprey boyayla yazılan yazılarla Atatürk’e hakaret edildi.

Yeniçiftlik Mahallesi’nde depremselliği nedeniyle boşaltılan Nizamettin Demirdöven İlköğretim Okulu bahçesindeki Atatürk büstüne yönelik düzenlenen saldırının ardından Yeniçiftlik Belediye Ortaokulu ve Opet Anadolu Lisesi’ndeki Atatürk büstlerine de sprey boyalı saldırı düzenlendiği ortaya çıktı. Saldırılarla ilgili Jandarma ve Emniyet güçleri geniş çaplı soruşturma başlattı.

 “Atatürkçülük putperestliktir, Put, firavun” gibi hakaretlerin sprey boyalarla Atatürk büstlerine yazıldığı görüldü. Ayrıca, Opet Anadolu Lisesi’ndeki büste kova geçirildi. Olayla ilgili TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop başta olmak üzere CHP, AK Parti, MHP, İYİ Parti, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı, ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları ile STK’lar kınama mesajları yayınladılar. Olayın titizlikle takip eden CHP Marmaraereğlisi İlçe Başkanı Tolga Çalışkan, yaşanan olayların suçlular cezalandırılana kadar takipçisi olacaklarını söyledi.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP’TAN KINAMA

TBMM Başkanı Prof. Dr. Prof. Dr. Mustafa Şentop; açıklamasında; “Tekirdağ’ımızın Marmaraereğlisi İlçesinde, bazı okullarımızda Atatürk büstlerine yapılan provokatif, alçakça saldırıları kınıyorum.

Valimiz ve savcılığımız olayı yakından takip etmektedir. Olayın fail ya da faillerinin tespiti için gerekli çalışmalar süratle sürdürülmektedir.”dedi.

“SALDIRGANLARIN DERHAL YAKALANMASINI BEKLİYORUZ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ise; “Tekirdağ Marmaraereğlisi’nde Atatürk büstlerine yapılan saldırıyı lanetliyorum. Saray’ın vesayeti altındaki yargı tarafından okullardan Andımızın, devlet nişanlarından Atatürk’ün kaldırılması bu müessif saldırıları cesaretlendiriyor. Saldırganların derhal yakalanmasını bekliyoruz.” İfadelerini kaydetti.

“SALDIRGANLARI VE BU ZİHNİYETİNİ LANETLİYORUZ”

CHP Marmaraereğlisi İlçe Başkanı Tolga Çalışkan, yayınladığı basın açıklamasıyla Marmaraereğlisi ilçesinde üç okulun bahçesindeki Mustafa Kemal Atatürk büstlerine yapılan saldırıları kınadı.

Provokatif saldırıları “pervasızlık” olarak nitelendiren CHP Marmaraereğlisi İlçe Başkanı Tolga Çalışkan; “Bu milletin nezdinde, gönlünde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün apayrı bir yeri vardır. Bu tür saldırılar, o değerden, o yerden bir şey kaybettirmez. Yapılan saldırıyı kınıyor, saldırganları ve bu zihniyetini lanetliyoruz.” diye konuştu.

“SUÇLULAR GEREKLİ CEZALARI ALANA KADAR BU OLAYIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ”

Saldırıyı kınayan CHP Marmaraereğlisi İlçe Başkanı Tolga Çalışkan; “İlçemizde hepimizin de bildiği gibi 3 okulumuzda bulunan Mustafa Kemal Atatürk büstlerine kimliği belirsiz kişilerce saldırı yapıldı. Yeniçiftlik Nizamettin Demirdöven İlköğretim Okulu, Yeniçiftlik Belediye Ortaokulu ve Opet Anadolu Lisesi’nde Atatürk büstlerine yapılan saldırılar son derece üzücü ve provokatif eylemlerdir.

Ülkemizin, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimize hakaret içeren yazılar sprey boylarla yazılmıştır. Hepimizi derinden üzen bu saldırıyı tüm Marmaraereğlisi halkı adına şiddetle kınıyoruz. Bu saldırı pervasızlıktır. Son zamanlarda ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine yapılan sistematik saldırılar görülmektedir. Yapılan saldırıyı kınıyor, saldırganları ve bu zihniyetini lanetliyoruz. Devletimiz bu tür saldırıların arkasında olanları, emelleri olanları ortaya çıkaracaktır. 3 okuldaki Atatürk büstlerine aynı yazıların yazılması bu saldırının provokatif amaçlı olduğunu gösteriyor. Bu milletin nezdinde, gönlünde Cumhuriyetimizin kurucusunun apayrı bir yeri vardır. Bu tür saldırılar, o değerden, o yerden bir şey kaybettirmez. Biz de millet olarak bu tür saldırıların arkasını iyi görerek provokatif eylemlere asla müsaade etmemeliyiz. Biz bu saldırıyı kınamada bütün Marmaraereğlisi ve Tekirdağ olarak hem fikiriz. Suçlular bulunana ve gerekli cezaları alana kadar bu olayın peşini bırakmayacağız.”diyerek sözlerini tamamladı. Habertrak/Serhat Yeşilipek