DOLAR 32,2101 % 0.13
EURO 35,0280 % 0.07
GRAM ALTIN 2.509,76 % 0,27
ÇEYREK A. 4.103,46 % 0,27
BITCOIN 70.270,02 -0.984
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

Turizm cenneti yok ediliyor

Son Güncelleme :

15 Haziran 2020 - 11:31

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa İlçesinde ÇED sürecinde olan Asyaport Limanı (Kapasite Artışı) İlave İskele Yapımı, Beton Santrali Ve Kırma Eleme Tesisi projesinin ÇED toplantısı halktan adeta saklandı.

Turizm bölgesi olan Barbaros Mahallesi ve Süleymanpaşa ilçesinin tamamını ilgilendiren toplantıdan Barbaros Mahalle Muhtarının dahi haberi olmazken, toplantının duyuruları yeterince yapılmadığı için halkın da katılımı az oldu.

BÖLGENİN TURİZM POTANSİYELİ YOK SAYILIYOR

Toplantıyı TMMOB Tekirdağ Şubesi bile tesadüfen öğrendi. Toplantının halka yeterince duyurulmadığını kaydeden TMMOB Tekirdağ Şube Başkanı Cemal Polat; “TMMOB Tekirdağ bileşenleri olarak, Tekirdağ’da yapılmak istenen Asyaport Limanı İlave İskele Yapımı, Beton Santrali ve Kırma Eleme Tesisi Projesi kapsamında düzenlenen halkın katılımı toplantısındaydık.  Tesadüfen akşam saatlerinde haberdar olduk. Barbaros mahalle muhtarı ile halkının haberi de yoktu. Bu usulsüzlüklere itiraz edildi, projenin yol açacağı çevre tahribatı konuşuldu, Tekirdağ’ın deprem bölgesi olduğu, kimyasal içerikli 864.000 m³ dolgu alanın riskleri, balıkçıların geçim kaynaklarının ne düzeyde etkilendiği, ekolojik dengenin bozulacağı, görüntü ve gürültü kirliliğinin artacağı, Tekirdağ’ın kıyı şeridi düşünülerek kıyıya ulaşım ve kullanım haklarının büyük oranda ihlal edileceği hususları anlatılarak tutanağa geçirildi. Toplantıya katılım sağlayarak bizleri yalnız bırakmayan Tekirdağ Barosu, KESK Eğitim Sen, Eğitim İş ile Tekirdağ STKB Platformu’na içtenlikle teşekkür ediyorum. “dedi.

TARİHİ ALANLAR TAHRİP EDİLECEK

Kapasite artışı yapılacak bölgenin tarih ve turizm açısından önemli bir konumda olduğuna çevreciler tarafından dikkat çekilerek gerekli itirazlar yapıldı. Kapasite artışı halinde bölgenin turizm potansiyeli olumsuz etkilenecek. Habertrak/Serhat Yeşilipek